30x30x35 - pomoc w ułozeniu kamieni
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Co myślicie o takim ułożeniu kamieni  dojdzie do tego jeszcze jedna skromna roślinka ELEOCHARIS PARVULA jako trawniczek na całe podłoże

-
Parowa
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kielce
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Mi się podoba, ale ja się mało znam,
odezwałem się, bo mam mały OT, co to za podłoże??
-
piotrek_pajak
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Katowice
ariks
Ropczyce - Podkarpacie
Spróbuj jeszcze pokombinowac z kamieniami oraz uważam że za wysoko dałeś podłoże przy przedniej szybie akwarium wzrokowo niezbyt fajnie to wygląda - pomniejsza. Myślę że 3 - 4 cm na przodzie to max ale z tyłu zwiększyłbym znacznie spad wówczas kamienie nabiorą wyglądu.
Co do trawniczka z E.PARVULA nie myslałeś o czymś mniejszym ?
-

ariks
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Ropczyce - Podkarpacie
podłoże Aqua Substrate II+
ok więc tak zrobię też mi się to troszkę nie widziało ale juz poprawiłem 
-
Parowa
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kielce
-
ariks napisał(a):Co do trawniczka z E.PARVULA nie myslałeś o czymś mniejszym ?
Arkis E. Parvula przy dobrych warunkach da się ciąć na 1 cm wysokości i wygląda pięknie. Jest gdzieś akwarium na forum z takim rozwiązaniem. Co do ułożenia kamieni- popracuj trochę i wstaw zdjęcia pomysłów, pomożemy. I oczywiście to co radzili koledzy powyżej, zmniejsz wysokość podłoża z przodu.
-

stozek
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Włodawa
ariks
Ropczyce - Podkarpacie
Tak wiem ale osobiście wolę małego heńka, sam mam w kostce Parvula i można z niej zrobić niezły trawnik u mnie rosnie jak szalona. Czekamy na nowe układy kamieni 
-

ariks
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Ropczyce - Podkarpacie
Powiązane tematy
Witam
Biorąc pod uwagę ze jestem mocno raczkujący w akwarystyce chciałem się zwrócić o poradę do bardziej doświadczonych.
Czy mogę prosić o jakieś porady i sugestie jak to ogarnąć. Kombinuje na róż...
Witam!
Proszę mi powiedzieć jakich kamieni użyto na zdjęciu ??Jestem w trakcie zbierania materiałów do nowej aranżacji .Część już mam ,ale brakuje mi np kamieni.Czy są to może dragon stone czy może ...
Witam,
po 4 letniej przerwie wracam do akwarystyki. Właśnie już mam praktycznie komplet do zalewania. Roslinnosc powinna dojść we wtorek i wtedy też planuję zalewanie.
Na chwile obecną coś takiego u...
Bardzo proszę o pomoć w wyborze układu korzeni i kamieni.
Z przodu będzie plaża, korzenie z epefitami i mchami z tyłu może rotala i trochę trawki miedzy kamieniami i korzeniami.
Do wyboru 4 wersje, p...
Witam posiadam akwarium 240l 120x40x50
I potrzebuje dobrać obsadę po akwarium.
Parametry wody aktualne
pH:8
KH
GH 14
No 2 i 3:0
Paski JBL (czekam na kroplekowe)
Filtracja
eheim 2224 wata gąbka węgiel ...
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi?
Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...
Witam.
Przymierzam się do uruchomienia akwarium 100x40x40. Na razie żongluję korzeniami i kamieniami, szukam jakiegoś fajnego ułożenia. Z przodu planuję plażę. Na korzenie trochę mchu, microsorium, H...
Witam , w przyszłym tygodniu planuję zakup roślin do mojego akwarium 60x30x30 . Stworzyłem ręcznie plan gdzie oraz jakie rośliny umieszczę . W akwarium będzie także korzeń. Zdjęcie akwarium z korzenie...
Witam, cz ktoś może mi pomóc w identyfikacji kamieni.
Witam, zmieniły mi się nieco plany, i w niekontrolowanym przypływie chęci czegoś nowego kupiłem parę roślin. Mam teraz nieco zagwozdkę jak zaaranżować akwariuma. Rośliny jakie mam to:
Hygrophila Glabr...
|
|