Kulki gliniano torfowe - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kulki gliniano torfowe

Liczba wyświetleń: 1052·Brak odpowiedzi
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.

25 maja 2010, 10:43 Kulki gliniano torfowe  (#1)  

Cześć. Planuję zakup paru roślin do akwarium. Będę miał piasek kwarcowy. W związku z tym planuję kupić kulki gliniano torfowe. Rozumiem że mam je dać pod piasek kwarcowy?. Trzeba je kupować co chwile nowe (jeśli tak to co ile ?)?. Czy nie narobią "syfu"?. Z góry dziękuję za odpowiedź na każde z tych pytań.

Almaster
Ranga: Początkujący

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

3.JPG

Substrat czy kulki i kapsuły?

Kredu w Podłoże · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 10351
Mam taki dylemat. Substrat Tetry używałem kiedyś w 100L i zdał swój egzamin. Jednak po około 8 m-cach był zauważalny zastój w przyroście roślin. Z tego co czytałem to praktycznie wszystkie substraty p...

Ziemia + kulki + keramzyt +...

wwnowak w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3011
Witam. Szykuje się do restartu. Na wierzch pójdzie czarny piasek kwarcowy 0.8-1.2mm Pod spód daje. Ziemia(mam do kaktusow oraz zwykła uniwersalną) obie z domieszkami npk Kulki gliniane 45szt + 45s...

Kulki gliniano torfowe

jorguś w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5034
Napiszcie proszę , jak powinna zachowywać się porządna kulka po wrzuceniu do wody. Dziś wrzuciłem jedną do szklanki z wodą i po kilku minutach rozsypała się na proszek. Coś chyba nie tak.

Kulki gliniano-torfowe

akwarystycznydar w Podłoże · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 22928
Hej... Mam zamiar założyć akwarium ok. 120l . Tylko jest problem , u mnie krucho z kasą . A więc postanowiłem nie używać żadnych substratów . Mam pytanie . Roślinki rosły by jak bym jako podłoże dał ż...

Kulki a akwarium roślnne

endriu32131 w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1975
witam bardzo serdecznie :) 3 dni temu wystartowało moje akwarium roślinne co prawda na samym żwirze (nie mam kasy na firmowe podłoża ) czy mogę dać Kulki-Glin torf czy to pomoże we wzroście roślin????...

Ziemia czy kulki gliniane?

sleam w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3492
Witam serdecznie, jadę dziś kupić ziemię i żwirek i zacząłem się zastanawiać czy zamiast ziemi nie lepiej było by kupić kulki i wcisnąć je w wcześniej wspomniany żwir. Boję sie troche ziemi ponieważ t...

Kulki gliniane a glina

skorektoja w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1744
Witam Tak się zastanawiam nad jednym ... Gdzieś tam czytałem żeby uważać z dodawaniem gliny do podłoża bo można mieszkańcom akwa kuku zrobić. A z drugiej strony niektórzy polecają też kulki glinia...

Kulki gliniano torfowe - kilka pytań.

kilanek11 w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1586
Witam, mam zamiar zrobić sobie kulki gliniano torfowe. 1)Na allegro widziałem kulki niby z co2 czy jest to możliwe? 2)Co dodać do kulek, żeby zapewnić roślinom odpowiednie ilości mikro i makro? [...

Statystyki

Ten temat przegląda 329 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 329 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.