Co jeszcze potrzeba do skompletowania zestawu ? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Co jeszcze potrzeba do skompletowania zestawu ?

Liczba wyświetleń: 532·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
sebolerro Bydgoszcz
Szkło 100x40x50h 200l
Oświetlenie:2x40w+2x18w+1x36w
Nawożenie:Mam tylko Makro i tetra plant complete substrate
Podłoże:Mam 1x9l ADA AMAZONIA II +1xAQUA SUBSTARTE II+5,8kg jako podsypka pod amazonię.Chce zrobić dość szeroką ścieżkę z piasku i doradźcie mi czy to wystarczy...

Czy pod aqua substrat można dać np gryz bazaltowy aby zrobić grubszą warstwę ?
Czekam na odp. Z góry dziękuję ; )

sebolerro
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Bydgoszcz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

O dwutlenku węgla dużo, albo jeszcze więcej...

FoCuS_PL w Technika CO2 · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 7383
Wrzucam link do świeżutkiego filmu na YT. Wiem, że długie i po niemiecku, ale warto obejrzeć do końca. :-)
YouTube

Tej firmy jeszcze nie znałem...

FoCuS_PL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4857
Podsyłam stronkę do obejrzenia. Cuda, wianki... :-) https://www.wio.eco/
reduktor.jpg

Pomoc w złożeniu zestawu co2

Kredu w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4028
Mam butlę CO2 6kg, mam Reduktor XRS 150 bar 2 zegary butla-CO2-duza.jpg reduktor.jpg i mam to (elektrozawór?) 4.jpg czy dobrze myślę że jedyne co mi brakuje to zaworek precyzyny? Oczywiści...
IMG_20221203_123642.jpg

Nieszczelność zestawu?

Gardom w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2148
Witam. Zakupiłem zestaw CO2 z już połączonym reduktorem z elektrozaworem i zaworkiem. Po odłączeniu od zasilania elektrozaworu na noc, następnego dnia ok. południa (po 14h) nadal lecą bąbelki w iloś...
YouTube

Konfiguracja zestawu CO2 (GreenAqua)

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2908
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
YouTube

Aranżacja zestawu Dennerle NANO (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3314
Zapraszam do obejrzenia, może kogoś zainspiruje. Od razu można obejrzeć jak pracuje mini lampa Chihiros C2.

jeszcze przed startem...

promotes w Szkło i meble · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2759
No właśnie... planowałem dziś zabierać się za wrzucanie kamieni i "niestety" bardziej dokładnie rzuciłem okiem na poziomicę... Szafka Juwel SBX RIO 300/350 + akwarium Diversa 120x50x50 szkł...

Zostawić takie oświetlenie, czy dokupić jeszcze?

djsiny w Oświetlenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2709
Akwarium mam o pojemności 112 l i wymiarach 80x35x40 oświetlenie LED Aquael Leddy Tube Retro Fit 16 W Sunny temperatura barwowa 6500 K Skład roślin. Utricularia graminifolia Alternanthera reinecki...

O filtrze raz jeszcze. Alternatywa dla Ultramax 2000

DawidJot w Filtracja · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5073
Potrzebuje zaopatrzyć się do drugiego akwarium 200 l i szukam innej równie fajnej alternatywy . Przedział do 700 PLN. Co możecie polecić ? Czy filtr z lampą UV ma sens mam często w wodzie zielenice. ...

Czy da się z tego zrobić jeszcze holendra?

Roszko w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1650
Witam. Tak jak w tytule. Posiadam akwarium roczne 120x50x50, jest świeżo wyczyszczony, większość roślinek została usunięta, zostawiłem tylko orzechowca i zwartkę. Chcę postawić nowego holendra z nutą ...

Statystyki

Ten temat przegląda 347 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 347 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.