Czy 10000K będzie odpowiednie do roślin ?
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam.
Mam możliwość kupna belki 6x 39w barwa świetlówek 10000K, waham się czy to nie za dużo.
Czekam na odpowiedź Karol.
-
KarlosMxc
●
- Ranga: Początkujący
Dla roślin będzie ok, pytanie jest tylko takie, czy Tobie będzie się podobała taka barwa światła?
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.

-

spider72
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Wick, Szkocja
Powiązane tematy
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Witam. Mam okazję zakupić 2x belki na profilach 16cmx120cm. Są zbudowane na diodach 3W, do tego dibond i soczewki. Każda ma 16 diod białych 6500k i 40 diod rgb. Wszystko pod jeden zasilacz i sterownik...
Witam
Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...
Dzień dobry.
Planuje akwarium 90x45x45 i zastanawiam się nad doborem oświetlenia.
Po pierwsze, czy lampa skylight hyperbar 75 cm nie będzie pozostawiać niedoświetlonych miejsc po bokach?
I drugi...
Witam będę zakładał zbiornik o wymiarach 60x40x36 i tutaj pytanie odnośnie oświetlenia chihiros wrgb 2 czy skylight hyperbar akwarium będzie na podłożu aktywnym rośliny średnio wymagające i wymagające...
Cześć,
Mam akwarium 112l, roślinne.
Butla CO2, eheim experience 350, nawożenie vimi all in one, woda RO z mineralizatorem vimi.
Gatunki roślin to: eleocharis parvula mini, Alternanthera reineckii Mini...
|