|
|
który eleocharis jest najniższy?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam
Pytanie jak w temacie
czy parvula czy acicularis?
Szukam ale nie mogę znaleźć konkretów
z góry dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
-
aprilla
●
- Ranga: Początkujący
Parvula.
Rodzisz się - płaczesz, a świat się cieszy.
Umierasz - świat płacze, ale ty możesz osiągnąć wielkie wyzwolenie.
-

artur_89
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Jaworzno
czyli dobrze kupiłam  dziękuję za odp.
pozdrawiam
-
aprilla
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
najniższy to jest japan 
-

mr_garden
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódzkie
-
Tutaj wszystko jest:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/roslin ... -6033.html
Zawiera 3 gatunki Eleocharis:
vivipara - najwyższą, którą należy posadzić na tylnym planie akwarium
acicularis - po posadzenia na środkowym planie
parvula - najmniejszy gatunek z rodzaju Eleocharis i jedna z najniższych roślin trawnikowych. Należy posadzić go przy samej przedniej szybie akwarium.
Rośliny z rodzaju Eleocharis bardzo dobrze znoszą przycinanie nożyczkami, co stymuluje ich rozrost. Po 3-4 tygodniach od zasadzenia należy wykonać pierwszą przycinkę, przycięte rośliny zagęszczą się i podwoją swoją ilość.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Powiązane tematy
Był restart akwarium jakieś 3 tyg. temu, korzeń był w poprzedniej aranżacji. Aktualnie "coś" rośnie na korzeniu i się rozprzestrzenia.
Czy to jest śluzowiec czy może jakaś odmiana grzyba ? T...
Hej
Film po niemiecku.
Miłego oglądania. ?si=14HIDJMgvglFjRGl
Witam serdecznie, w ostatnim czasie na eleocharis parvuli pojawia się coraz więcej wielokomórkowców, które wyglądają w zasadzie jak osad, co pozornie zmienia kolor. Może to wyższe stadium oedogonium...
Cześć wszystkim,
czy wszystkie białe krewetki karłowate z rodziny Neocaridina to N. palmata, czy istnieje biała odmiana N. davidii? W internecie figuruje odmiana o nazwie White Pearl/Snowball, ale nie...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam, nie chciałam odkopywać starych wątków, więc postanowiłam założyć nowy z nadzieją, że może ktoś mi coś podpowie.
Jakiś czas temu zdecydowałam się na kubełek, wybór padł na Aquael Ultramax 1500,...
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
Witam
Pisałem w innym dziale o moim akwarium i oświetleniu. Okazało się tak że mam 2x30 watt led tuby aquastel(plant i power) oraz mam 46 watt belke Fluval Plant 3.0 które ponoć daje około 3000 lumen...
|
|