Pierwszy mój post i pierwszy baniaczek po 10 letniej przerwie.
Zbiornik: to jak widać przecięta butelka 5l po wodzie
Oświetlenie: to zwykła lampka
Napowietrzanie: stara zrobiona jeszcze przez mojego ojca 15 lat temu pompka
Podłoże: piasek
I tyle kilka krewetek, świderków
Przypomniały mi się czasy dzieciństwa gdy akwaria robiło się ze słoika lub czego kto miał, a pompki to samoróbki z agregatów lodówkowych lub innych rzeczy.
Pozdrawiam wszystkich miłośników wodnego świata.
Chciałem pokazać, że nie trzeba mieć zbiorników za kilka tysięcy zł by cieszyć się akwarystyką.
Pamiętam jak Tato spawał ramę z kantownika, ciął szyby i zakładał je na kit i akwarium gotowe. Pompkę robił jak widać i po tak długim staniu w piwnicy nadal działa. Roślinki to była moczarka z pobliskiego stawu. To były piękne czasy, człowiek musiał nieźle się nagłowić, żeby coś mieć, a teraz kasa sklep i już masz co chcesz.
Dawne piękne czasy! Też miałem taka pompkę, gdzies pewnie nadal leży w piwnicy. Pierwsze akwa mialem złote rybki a woda byla tak brudna ze widać je było tylko przy samej szybie bo nie miałem filtra.więc siedzialem z nosem przy szybie i co 2 dni 100 % podmiany. to se ne wrati:)
Daj żyć tym zwierzakom, niech sie nie męczą.
One się nie męczą, jak widzisz woda jest krystaliczna, temp 22 stopnie, mają co jeść co więcej trzeba.
Ale dla twojego spokoju urządzam właśnie baniak 200l to je przeniosę.
Tata też zrobił mi kiedyś, jakieś 30 lat temu, podobną pompkę i akwarium ramowe 42 litry.
A pamiętacie grzałki z wodnym roztworem soli kuchennej i elektrodami węglowymi z płaskich baterii?
Za oknem zakaz skrętu w prawo. Ty ewidentnie się dostosowałeś i poleciałeś po bandzie w lewo. Nie wydaje mi się jednak, żeby te krewecie się specjalnie męczyły. Sam pomysł wzbudza lekki uśmiech. Wszyscy pokazują baniaki wycmokane itd. ,a tu proszę, RODZYNEK:)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 345 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej