problem z założeniem głowicy do filtra fluval 303. - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

problem z założeniem głowicy do filtra fluval 303.

Liczba wyświetleń: 684·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
mam problem z założeniem głowicy do filtra fluval 303.
Czy na jej założenie jest jakiś patent, czy trzeba to robić na siłę, bo próbowałem ostatnio chyba przez godzinę i za nic nie mogę włożyć tej uszczelki do końca. Brat ma ten sam model i pamiętam że mocował się z nim podobnie jak ja, z ta różnicą, że jemu udało się wcisnąć uszczelkę i zamknąć filtr- od tej pory go nie czyścił, więc nie powie mi jak to zrobić ;).
Próbowałem nawet smarować uszczelkę wazeliną techniczną, żeby była śliska ale jest naprawdę uparta.

musi byc na to jakiś sposób bo nie wyobrażam sobie takiej walki za każdym razem jak będę czyścił filtr

kamil554
Ranga: Początkujący

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

DSC_0199.JPG

Fluval 307. Wymiary.

woronov w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8266
Cześć. Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
YouTube

Film Masz starszą (1) wersję filtra OASE - obejrzyj!

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2313
Hej Film jak w prosty sposób 1 wersję filtrów OASE przerobić (tuning), aby działały jak wersja 2. Film po niemiecku. &t=?si=B9Qhdg7q8R1DB2Sn

zbiornik do filtra RO3

Bruner w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 201
Mam filtr RO3 100GPD (akwarystyczny, 3 częściowy - wkład węglowy, mechaniczny i membrana), chcę podłączyć do niego zbiornik na wodę (membranowy 6 gal). Chciałbym mieć możliwość pobierania wody przez w...

Fluval 307

lamdre w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4529
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...

Sunsun HW-604B - problem z wirnikiem, co z bakteriami?

przemogasior w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2920
Cześć, Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...

Wibracje szkła od filtra wewnętrznego

Valeska w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2602
Hej, może wpadam w lekką paranoję XD, ale czy to normalne, że filtry wewnętrzne (tu akurat Pat Mini) zamocowane do szyb na przyssawkach powodują lekkie, ale wyczuwalne drgania szyb w akwarium? Jak prz...

Fluval FX 6?

kubal w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2089
Czy ktoś posiada i może miałby ochotę podzielić się opinią na temat tego filtra?

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1730
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Zatyczka w głowicy filtra Eheim 2228

GP w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1235
Może ktoś podpowie, po co jest ta zatyczka oraz czy musi być włożona? https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/czesci-zamienne/glowice-pompy-pokrywy/zatyczka-wewntrzna-glowice-eheim-professionel-2...

Fluval

Niko79 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 852
Witam mam problem z starterem w filtrze fluval bo tamtędy przecieka mi woda już nie wiem co mam robić i jaka może być tego przyczyn. Prosiłbym o podpowiedź dodam że uszczelki nowe nasmarowane i starte...

Statystyki

Ten temat przegląda 271 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 271 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.