Program o aquascapingu w brytyjskiej telewizji Sky1 - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Program o aquascapingu w brytyjskiej telewizji Sky1

Liczba wyświetleń: 3578·Odpowiedzi: 6
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Piotr Baszucki Nowa Ruda
[b]Zachęcam do obejrzenia nagrania z programu:</b>
http://www.youtube.com/watch?v=6vti-8wVFq4
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

mikit Biała Podlaska

28 kwi 2010, 23:08   (#2)  

No podziwiam tego angola bo wiem co poniektórzy nieuświadomieni Anglicy robią z akwariami :/
Od czasu stworzenia Internetu, ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

mikit
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Biała Podlaska

Mad Jaro Nysa

30 kwi 2010, 10:03   (#3)  

Aranżacja bardzo ciekawa i ładna, alem mam nadzieję, że te biedne skalarki trafiły tam tylko na chwile i na potrzeby programu...

Mad Jaro
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Nysa

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Usunięto użytkownika 14432

30 kwi 2010, 10:55   (#4)  

Szkoda tylko, że operator kamery skupiał się na zoom'ie na ryby a nie aranżacji. Przydałyby się zbliżenia na rośliny, korzeń, podłoże, osprzęt.

Usunięto użytkownika 14432

spider72 Wick, Szkocja

01 maja 2010, 13:02   (#5)  

mikit napisał(a):No podziwiam tego angola bo wiem co poniektórzy nieuświadomieni Anglicy robią z akwariami :/

George Farmer jest jednym z bardziej znanych aquascaperów w UK i jest współwłaścicielem forum UKaps.org oraz regularnie pisze artykuły o akwariach roślinnych w największym magazynie akwarystycznym w UK, Practical Fish Keeping.
Jest chyba jednym z największych popularyzatorów (przynajmniej najbardziej znanym) akwarium roślinnego w UK, przedstawiajac często w swoich artykułach sylwetki i style innych aquascaperów z całego świata, między innymi przeprowadził wywiad i opublikował niektóre prace Norberta Sabata na łamach magazynu Practical Fish Keeping.
Sam próbuje wypracować swój styl i próbuje nowych rzeczy.
Dość ciekawa była jego praca odtwarzająca biotop zbiorników Wielkiej Brytani (akwarium zimnowodne).
Wiele jego prac można zobaczyć na forum UKaps.org
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.
Obrazek Obrazek

spider72
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wick, Szkocja

mikit Biała Podlaska

01 maja 2010, 17:53   (#6)  

spider72 napisał(a):George Farmer jest jednym z bardziej znanych aquascaperów w UK i jest współwłaścicielem forum UKaps.org oraz regularnie pisze artykuły o akwariach roślinnych w największym magazynie akwarystycznym w UK, Practical Fish Keeping...
...Wiele jego prac można zobaczyć na forum UKaps.org

No to dziwi mnie kupowanie przez anglików czerwonego, niebieskiego czy innego żwirku do akwarium [ostatnio też widziałem potłuczone różnokolorowe szkło] plus sztuczne plastikowe roślinki itp. skoro mają tak dobrego aquascapera w swoim kraju. Nie powiem że akwarium przedstawione w programie byłoby złe lecz te skalary mi tam nie pasowały, wolałbym jednak dziką formę no i ten korzeń taki mało naturalny :]. Co do PFK to dzisiaj przeglądałem w sklepie ten magazyn i nie wiem jak treść merytoryczna w którą się nie zagłębiałem ale ogólnikowo nic ciekawego porównując z polskimi magazynami. Co do ukaps.org to po rejestracji bawiłem tam tylko chwilkę jako że szukałem info o akadamie w akwariach :]
Od czasu stworzenia Internetu, ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

mikit
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Biała Podlaska

spider72 Wick, Szkocja

01 maja 2010, 19:29   (#7)  

Pocieszę Cię, ze w Polsce jest dokładnie tak samo z tym, że przedtem nie było takiego wyboru kolorowych żwirków i plastikowych roślin. My akwaryści zrzeszeni na forach zajmujący się naszym hobby trochę bardziej "profesjonalnie" jesteśmy mniejszością.
Wejdź do jakiegoś przeciętnego sklepu zoologicznego i spytaj się o jakąś poradę na temat prowadzenia akwarium lub żeby polecili Ci jakieś produkty , to nieraz złapiesz się za głowę.
PFK jest magazynem ogólnoakwarystycznym, zarówno o akwariach słodkowodnych i morskich dlatego często nie będzie tam tematów interesujacych danego akwarystę, Jednak jego poziom merytoryczny jest dość dobry. Wystarczy zresztą przejrzeć ich stronę internetową. Są tam materiały zarówno dla początkujących akwarystów, jak i dla bardziej zaawansowanych.
Jeżeli chodzi o forum UKaps, to poziom wiedzy tam prezentowany przez akwarystów jest o wiele wiele wyższy niż na polskich forach tego typu, brakuje im za to zdolnych aquascaperów, których z kolei w Polsce nie brakuje.
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.
Obrazek Obrazek

spider72
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wick, Szkocja

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

George Farmer - poradnik aquascapingu

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1169
YouTube

Kopiowanie w aquascapingu (GreenAqua)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1810
Zapraszam do obejrzenia i dyskusji. Jak zawsze przypominam o możliwości włączenia napisów i ich automatycznego tłumaczenia na j.polski.
YouTube

Błędy w aquascapingu

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 4067
YouTube

Ciemna strona Aquascapingu

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3781
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości włączenia napisów z polskim tłumaczeniem,
YouTube

Aquascaping - wprowadzenie do dziedziny aquascapingu

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4588
W ramach Akwarystycznych spotkań z pasją im. Andrzeja Durki odbyła się prelekcja Andrzeja Nowaka pod tytułem Auqascaping - wprowadzenie do dziedziny aquascapingu. Prelekcję poprowadził Andrzej Nowak ...

Czy aquascapingu można się nauczyć?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4682
Czy aquascapingu można się nauczyć? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które wchodzi na nasze Forum po raz pierwszy. Często mawiamy iż do tego trzeba mieć zdolności - lub "z tym trzeba się uro...

Gra światłem/kolorem - wyższa sztuka aquascapingu

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1017
swiatlo.jpg Komentarz jest w zasadzie zbędny, jeśli wpadnę na podobne przykłady wrzucę Wam dla inspiracji.

program do obrobienia zdjęć

Waldemar Żak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3060
Witam! Proszę o podpowiedź odnośnie programu który pomoże mi zmniejszyć JPG. Chcę wysłać na forum zdjęcie zbiornika ale jest za duże i nie moge sobie z tym poradzić :oops: . Dzięki.

Statystyki

Ten temat przegląda 396 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570989
 •  Liczba wątków: 48801
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 396 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.