108l - Mały busz - Ali Cynamon - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

108l - Mały busz - Ali Cynamon

Liczba wyświetleń: 1833·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Mój pierwszy zbiornik, załorzony 10 miesięcy temu. Popeniłem przy zakładaniu wiele błędów, niektóre wyprostowałem a niektórych sie nie da. Przeżyłem inwazje rużnych glonów. Na dzień dzisiejszy szyba nie czyszczona od miesiąca jeszcze gdzie niegdzie resztki zielenic. Przycinki co tydzień.

Wymiary: 75x36x40

Oświetlenie : 2x18w T8 1x20w T4 2x8w T5

Filtrcja: tetra ex600, fan3

C02 : Butla wysokociśnieniowa, mikser z fanmikro

Nawożenie: PG makro, PG clasic, Easy Postasium, Easy Ferro, Easy Carbo (wkrótce całkowicie przejde na wyroby Easy life) Dawki codzienne, dbierane co tydzień na podstawie obserwacji roślin i pomiaru parametrów wody

Parametry wody:
No3 - 50
Po4 - 2
Fe - 0,5
Gh - 11
Kh - 5
Ph-7.2

Rośliny:
Alternanthera rubra
Ludwigia repens
Rotala Nanjenshan
Rotala rotundifolia
Rotala walichii
Wątrobowiec
Gałęzatka
Blyxa japonica
Glossostigma elatinoides
Cabomba - nie wiem jaki gatunek
Jakaś której nie moge zidentyfikować po lewej na 3 planie
Niezidentyfikowana zielona na korzeniu
Limnobium gąbczaste

Obsada:
Neon inessa
Molinezja żaglopetwa
Kirysek spiżowy
Kirysek pstry
Krewetka amano

To fotka przed co tygodniową przycinką
Obrazek
A to już po zrobieniu porządków
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

alibaba
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

29 kwi 2010, 16:25   (#2)  

Akwa wygląda na o wiele większe przez tą "drogę". Spróbuj zagęścić Blyxe żeby była trochę bliżej szyby :). Glosia jak się rozrośnie to będziesz miał bardzo fajny dywanik.

Saymek
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Film Mały zbiornik z liquid nature.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1366
Hej Film długi ponad godzinę, ale jak zwykle fajnie przedstawiony krok po kroku z budowy aranżacji i opieki nad zbiornikiem. Miłego oglądania.
YouTube

Film Mały zbiornik - aranż Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1565
Hej Film pokazuję jak fajnie można zaaranżować mały zbiornik. ?si=etqQaJl7TxK7jGQU
YouTube

Rozterki aquasapera - mały żart :)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 826
1.jpg

65l Ali nowe roslinne

ali1986 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 44 · Wyświetlenia: 13303
Akwarium zalozone 17.12.2012 Akwarium :arrow: 60x30x36 Swiatlo :arrow: 2x24w sylvania grolux, luxlineplus Co2 :arrow: butla wysokocisnieniowa, dyfuzor RA ok 2-3 b/s Filtr :arrow: tetra 600,...

Tutorial: zakładanie akwarium 108l

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3031
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/2013/maj-2013/108l.jpg Prezentacja procesu zakładania akwarium 60x45x40cm przygotowana przez węgierskiego akwarystę Tibora Szecsei dla firmy Elo...

Mały holender

sergiusz1988 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3629
Witam, powoli zabieram się do planowania nowej aranżacji. Moja aktualna ma już prawie rok, z racji tego że była to moja druga aranżacja popełniłem sporo błędów. Baniak jest mały ma 60x30x40, dlatego c...

IAPLC 093 - 60x45x40cm (108l)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 611
093.png

Mały heniek , bacopa monnieri, parvula , suchy start

kondi000000 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3005
Witam , dzis w koncu po długim namysle zabrałem sie za akwarium , chce zobaczyc jak to wszystko wyjdzie w tym całym "suchym starcie " Cale akwa obsadzilem henkiem ,dokladnie na to poszly dwa...

Mały eksperyment z Wabi Kusa

dax312 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1751
Cześć ! Przeglądając forum trafiłem na różnego rodzaju dyskusje na temat Wabi Kusa i wpadłem na pomysł że i ja też spróbuję swoich sił z Wabi Kusa.. Do założenia mini ogródka wykorzystałem podłoże A...

Mały Heniek w LowTech a la Diana(suchy start LowTech)

wmmisiek666 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4886
Witam czytałem dzis trochę o LowTech i znalazłem Small Planted Tanks for Pet Shrimp by Diana Walstad (February 2010) to link: http://www.atlasbooks.com/marktplc/00388Shrimp.pdf i teraz tak Diana...

Statystyki

Ten temat przegląda 354 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 354 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.