Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
czy ampularie moga byc trzymane w ogolnym?czy nie beda skubane po czulkach przez ryby?czy nie beda uszkadzac roslin?
-
ola821027
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Radzyń Podlaski
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
ja trzymam w ogólnym. Roślin nie uszkadzają, nawet są pożyteczne bo zjadają resztki i trochę glonów.
-
wojtekr
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Łódź
Wszystko zalezy od gatunku ryb jakie trzymasz,ale w Twoim przypadku mozesz.
-
Perolski
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Swinoujscie-Midleton
Powiązane tematy
Cześć.
Po wielu nieudanych próbach pary Blue Diamond wreszcie udało się dotrzymać ikrę do końca.
Młode wylęgły się w akwarium ogólnym i trzymają się na razie korzenia.
Poradźcie co robić, żeby utrzyma...
Witam,
Co mi mogło zjeść krewetki??? Kupiłem wczoraj 2 krewetki na próbę a dziś ani jednej nie ma.
W zbiorniku sa neonki, zbrojnik, otoski, kirysx1,danio x1,razbory,tetrax1, slimor jelenia.
Cześć akwaryści,
Od jakiegoś czasu zastanawiałam się dlaczego samiec Ramireza siedzi ciagle w krzakach. Dziś dojrzałam ze pilnuje narybku. No i teraz moje pytanie do was ? Co robić ? Pilnuje ich dość...
Mam pytanie mam problem ze ślimakami Ampularia dwie sztuki już mi umarły problem maja ze swoja skorupka ponieważ maja braki w niej wyczytałem w internecie że trzeba podawac wapno wiec kupiłem:
Trixi...
Witajcie,
Ku mojemu miłemu zaskoczeniu rozmnożyły mi się neonki czerwone w akwarium ogólnym.
Za jednym z krzaków chowa się jedna samica neona od kilku dni, a od 2-3 dni pływa tam kilkanaście malutkich...
Witam.
Założyłem ostatnio krewetkarium i wyczytałem,że dobrze jest dodać korę cynamonu do zbiornika.
Jakie ma właściwości mniej więcej wiem ale nigdzie nie ma odpowiedzi czy nadawała by się (czy jest ...
Mam narybek agassiza w akwarium ogólnym 112l.Wiąże się to z karmieniem narybku pokarmem pyłowym bądź żywym.Chodzi mi tu o pokarm pyłowy-artemia w trakcie wylęgu-czy potrzeba odmulać dno lub robić częs...
Zawsze lubiłem te zwierzeta jako ze ostatnio z nieznanych mi przyczyn (byc moze ze starosći) padł mi moj ulubieniec od 3lat postanowilem kupic cos, bo jedna sztuka jakos tak smutno wygladala. Znalazle...
Witam
1)
Niedawno kupiłem "Ampułkę" albinotyczną.
Mój Ancistrus dolichopterus (też albinos) regularnie raz dziennie jakby czyści, obgryza jej skorupkę.
Nie wiem, czym to może być spowodowane i c...
Witam!
W weekend stanę się szczęśliwą posiadaczką kilku malutkich (1,0 - 1,5 cm) Red Cherry i tu mam pytanko. Poszperałam na sieci, by dowiedzieć się, jakie mają wymaganie odnośnie wody i temperatury...
|
|