Kożuch - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kożuch

Liczba wyświetleń: 801·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
gogi509 Międzyrzecz/Dublin

09 kwi 2010, 00:42 Kożuch  (#1)  

Na powierzchni wody co dwa dni zbiera się lekko kolorowo-szary kożuch... Gdy przyciemniłem akwarium na 5 dni nie było go(co2 wtedy odłączyłem)...Czy to może być wina plastykowej bimbrowni???
Najgorsze jest to ,że gdy pojawia się kożuch drastycznie wzrasta co2,bo woda nie styka się z powietrzem...
Może miał ktoś podobny przypadek..piszcie i dzięki

gogi509
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Międzyrzecz/Dublin

Galibardi Warszawa

09 kwi 2010, 00:50   (#2)  

Jak pojawia się korzuch, nie ma cyrkulacji między powietrzem a wodą. Taki efekt cieplarniany. CO2 nie uwalnia się, a wewnątrz wody odbija promienie. Pewnie i temp. jest wyższa. Ustaw filtr, aby lekko falował powierzchnię, a problem za kilka dni zniknie.

Galibardi
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Warszawa

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Glon czy nie glon i biały kozuch

nowicjusz112 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1181
ZBIORNIK zalany 5 dni temu filmik 5 minut temu po pierwszej podmianie wody Co to za glon ten piały nalot przy kamieniu i co to jest na kamieniu takie przezroczyste kulki widać to też w wodzie w wodz...
IMG_20140320_212117.jpg

Zielony kożuch bakteryjny

oscar1989 w Glony · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5763
Witam forumowiczów Akwa 100/50/65h Oświetlenie 200w 8 godzin Filtracja jbl 1500 i hanza 302 CO2 z butli elektrozawór, reaktor sera 1000 Nawozenie ferka podłoże pro soil Parametry wody: ph 6.8, GH 6, ...

Metna woda i kożuch w nowym akwa

kriss865 w Szkło i meble · Odpowiedzi: 63 · Wyświetlenia: 19438
Witam. W rozwijaniu swojego hobby zmienilem baniak z 54l na 112l. W piatek zalalem akwa a dzis patrze a woda metna na tafli zrobil sie delikatny kozuch. Wiem ze napiszecie ZOBACZ OPCJE SZUKAJ ale prze...

Kożuch na tafli wody

Baartuss w Zwierzęta · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6024
Witam, mam problem w krewetkarium. Na tafli wody pojawił się kożuch bakteryjny i nie wiem co z nim zrobić, w jaki sposób się go pozbyć... Proszę o rady :roll:

Kożuch na tafli wody .

coolfon1988 w Glony · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2701
Witam , nie mogę sobie poradzić z ko ż uchem na tafli wody . Akwarium 60x35 , filtr unimax 250 ale poruszanie taflą nic nie daje bo na 2 końcu tworzy się ko ż uch . Mam pytanie jaki tani skimmer polec...

Tafla wody-kożuch

Aquaril69 w Glony · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 9477
Cześć Powie mi ktoś skąd bierze się u mnie ten kożuch. Tafla jest mleczna i mase bąbli z co2(tak mi się wydaje) jest na niej. Dodam, że wczoraj wymieniłem wodę.

Kożuch bakteryjny

wiolonczelistka w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 11935
Witajcie, Założyłam w piątek kostkę 30l na podłożu, na którym mam 240l - aqua Substrate II+. Szczerze mówiąc, najchętniej założyłabym ją na innym podłożu, ale po prostu mi zostało akurat do tej kos...

Kożuch białkowy na powierzchni akwarium - Pomocy

Zbigniew Woźniak w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2138
Witam, w na powierzchni akwarium pojawia się systematycznie kożuch. Proszę o porady jak z tym walczyć . Zastosowanie skimera raczej wykluczam za mały zbiornik . Pozdrawiam z Nowym Rokiem wszystkich ak...

Pytanie o glony i kożuch na powierzchni wody

bogdan85 w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3745
Po pierwsze to zacznę od mojego akwarium: 60l roślinne (moje pierwsze) Oświetlenie 18w 865 i18w aquarelle 12h Zbiornik ma ok 2 miesiące po roślinnym przeobrażeniu Filtr wew aquael 650,gąbka +zbi...

Kożuch na powierzchni wody...

gremartom w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 31 · Wyświetlenia: 12955
Witam!!! Zrezygnowałem jakiś czas temu z napowietrzania i ku mojemu zdziwieniu ryby (w nieco przerybionym 54 l baniaku) żyja w doskonałej kondycji i roślinki też sobie nieźle radzą... Mam tylko ...

Statystyki

Ten temat przegląda 442 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 442 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.