Easy Carbo i Easy Profito - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Easy Carbo i Easy Profito

Liczba wyświetleń: 905·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
mikit Biała Podlaska

30 mar 2010, 16:40 Easy Carbo i Easy Profito  (#1)  

Czy te dwa płyny wystarczą do nawożenia akwarium 54L z mchami, microsorium, anubiasami i małym heńkiem czy lepiej kupić TPN+ i Easy Carbo ? Akwarium bez gazowego CO2. Z żyjątek w akwa są: 10szt Brzanki Wysmukłej i dojdą krewetki Bumblebee.
Od czasu stworzenia Internetu, ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

mikit
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Biała Podlaska

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
spider72 Wick, Szkocja

30 mar 2010, 16:55   (#2)  

ProFito, to praktycznie same mikroelementy, jak masz małą obsadę i mało światło, to może wystarczyć, przy bardziej zbiorniku LT. TPN+ ma również makro, to pełnowartościowy nawóz, ma tylko trochę mało fosforu, ale do LT powinien być ok bez jego "ulepszania".
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.
Obrazek Obrazek

spider72
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wick, Szkocja

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

Easy-Life EasyCarbo Bio - nowa, naturalna wersja węgla w płynie

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1784
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/easy-life-easycarbo-bio-nowa-naturalna-wersja-wegla-w-plynie_1_intro.jpg Nowość w ofercie Easy-Life. W sprzedaży pojawiła się nowa odsłona jednego...

Zasadność lania Carbo

BATERIA w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6845
Cześć, chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat. Producenci Carbo piszą że należy lać to co dziennie nie zależnie od tego czy prowadzi się zbiornik LT bez CO2 jak i HT CO2. Piszą ...

Potas Easy life a twardość wody

git66 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1502
Witam. Pytanie czy jest możliwe że Nawóz potasowy Easy-life: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie/potas-k/nawoz-easylife-kaliumpotassium-500ml-potas-p-5914.html podnosi twardości wody (KH i G...

Carbo

marek polk w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2612
Witam z tej strony Marek z racji tego że jestem świeżakiem chciałem tylko zapytać czy za pomocą indykatora można zmierzyć poziom carbo w akwarium. Pozdrawiam Marek

Carbo i paletki

jaculek05 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2587
Witam wszystkich, chciałbym zapytać ile lać carbo przy paletkach by ich nie wysłać na drugą stronę akwarium 240 l

Nawozy Easy Life

Sławek75 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1643
Witam.Mam takie pytanie,czy nawóz Easy Life fosfo po terminie 6 miesięcy można jeszcze używać w akwarium?Czy raczej do kosza.

Easy-life Profito + Ferro zamiast Vimi All in One?

szukamiszukam w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2405
Witajcie. Po kilkuletniej przygodzie z Vimi All in One przyszedł czas na zmianę nawozu uniwersalnego. Zmiana najzwyczajniej jest wymuszona bardzo bliskim wyczerpaniem butli z Vimi. Ponadto - mimo, iż...

Easy Life Profito

Dark w Nawożenie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5611
Cześć mam pytanie używam w akwarium nawozu Profito z racji tego, że w butelce było ga już zbyt mało, żeby dozownik nawozu dał sobie z nim radę ostatnio podawałem go ręcznie. Dziś kupiłem nową butelkę ...

Easy-life nowy producent nawozów w sklepie SRWiA

Krzysztof w Nawożenie · Odpowiedzi: 91 · Wyświetlenia: 66977
Miło nam poinformować, że do oferty sklepu dołączyć kolejny producent - holenderska firma Eeasy-life znana z dobrej jakości nawozów Nawozy tej firmy wypełnią lukę między profesjonalnymi nawozami ADA ...

Przedawkowanie carbo

rusek26 w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3995
Czy mega przedawkowanie węgla w płynie mogło rozpuścić dużego Henia , dziecko mi wlało do zbiornika easylife czego, próbowałem ratować przez podmiany wody ale nic z tego nie wyszło. Roślina wygląda ja...

Statystyki

Ten temat przegląda 751 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571600
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 751 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.