Witam
Co byście mi polecili dołożyć do Osram Fluora? Ze swietlówekw sklepach dostępne są Osram, Tungsram, na pytanie o Philips TLD 950 lub odpowiednik sprzedawcy mają . Moje akwarium ma 75 litrow (64 cd długie, 40 wysokie).
Myślałem o Bioluxie ale akurat nie ma o tej mocy (są wieksze ale nie ma 18W - pojeżdże jutro po miescie i poszukam). Chwilowo jako drugą mam 827 i jest za zółto
Dołożylem druga świetłówkę - Osram Lumilux L 18W/860 Daylight (nie znalazłem Bioluxa) i jest śweitnie - kolory są takie jak być powinny, widno, niedrogo (10,55zł) - same plusy
gadula85 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 709
Witam posiadam oświetlenie
Moc: 216W Świetlówki: 2x 6500k, 2x 8500k
Oświetlenie nocne: 8x dioda LED i chcę dołożyć do tego taśmę led, która ma zwiększyć natężenie światła gdyż na ten moment mam 0,4 ...
cezarlis w Oświetlenie· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 4555
Jakie są różnice w odbiorze kolorów przy oświetleniu Osram skywhite 880, 965 i 865? Która byłaby najlepsza w duecie z Philips Aquarelle? Czy skywhite 880 daje podobny efekt jak połączenie Aquarelle + ...
Olencjusz w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1756
Witam
chce podłączyć 2 świetlówki 15W a po prawej stronie statecznika jest 6 dziurek a kabelków od świetlówek jest 8, czy mógłby mi ktoś pomóc jak to podłączyć.
z góry dzięki
ps. wrzucam zdjęcie troch...
Legons w Oświetlenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1615
Witam.
Mam Chichiros a1201 i aquael leddy plant 36w
akwarium 240l, 120x40x50
Podaje co2 i leje nawozy...nie wiem czy mam wystarczajaco swiatla na wymagajace roslinki.
Ta lampa chichiros ma chyba 70w...
Tjodalv w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1994
Witam.
W moim akwarium 120l stosuję świetlówki t8 2szt. dla roślin i świetnie rosną ;)
Mój znajomy założył akwarium tydzień temu i zainstalował halogen z żarnikiem 120 w który ma świecić jak 150 w i ...
Danny1978 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2858
Witam wszystkich...Mam taki maly problemik...Niedawno prezentowalem tu swoje skromne akwarium,ktore po zakonczeniu przygody z pyszczakami postanowilem "przerobic" na akwariuum roslinne(przyn...
slawek12 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1284
Akwarium 350l oświetlenie 1x 865 2x965 1x 950 chcę dołożyć jeszce jedną swietlowke 36 wat myślałem o świetlowce jak w temacie . Czy ta świetlówka będzie dobra dla roślin.Co proponujecie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 493 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej