Low-Tech a la Tom Barr - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Low-Tech a la Tom Barr

Liczba wyświetleń: 1082·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

28 mar 2010, 18:42 Low-Tech a la Tom Barr  (#1)  

Witam. Przeczytałem ostatnio tu na forum w temacie EI, że Tom Barr prócz metody EI jest również propagatorem akwarium Low-tech.. Na polskich stronach nic niestety nie znalazłem na temat jego low-techów, a niestety nie znam "anglikańskiego" :( Więc może któryś z was koleżanek i kolegów akwarystów wie więcej na ten temat i pokrótce opisał, o co chodzi w Low-techach prowadzonych metodą Tom'a Barr'a. Z góy dzięki i pozdrawiam.
Pozdrawiam Sebastian.
80x40x40
Obrazek

bastek76
Ranga: Poznaje temat

mprusek Kraków

28 mar 2010, 19:05 Re: Low-Tech a la Tom Barr  (#2)  

Też mnie to interesuje. Już jestem zmęczony podwodnymi solariami 1wat/l i więcej. Coś Low techowego planuję. Czy wystarczy w kalkulatorze podać mniejsze pobierania azotu i będzie ok? Jeśli tak to niech jakiś posiadacz LT na EI napisze jak ma ustawione pobierania w kalkulatorze i jakie ma przy tym oświetlenie.

mprusek
Ranga: Zaawansowany użytkownik

Miasto: Kraków

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

maxresdefault.jpg

Akwaria low-tech na roślinach Tropica

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1717
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.
YouTube

Low Tech w Green Aqua - piekło zamarzło

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6798
Gotowy zestaw z filtrem wewnętrznym, podłoże żwirowe i brak CO2. Jak uda się projekt - czy Balzas podoła czy akwarium wizualnie okaże się porażką? Zapraszam do obejrzenia :)
YouTube

Akwarium low tech 21 wieku

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1733
Zakładamy zbiornik low techowy 21 wieku, czyli nowoczesny ale po staremu, jeśli można tak powiedzieć. Nowoczesne z uwagi na zastosowane tutaj rośliny, wszystkie są z hodowli invitro prosto z laborator...
YouTube

Low-tech...ale nie do końca

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1523
Akwarium Low-Tech ale nie do końca. W każdym razie fajnie pooglądać z uwagi na fajne ujęcia. Zapraszam:
YouTube

115l "Obrałem dziemniaga" - low cost low tech

Mendosław w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3262
Gdzieś na forach się spotkałem z określeniem "ziemniak" na akwarium zakładane na ziemi ogrodowej... a skoro ziemniak to skojarzenie mogło być tylko jedno (patrz filmik). Mój ziemniaczek bę...
13.08.10.JPG

[200L] Dwie wyspy (low-tech)

swierszczyca w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4460
[200L] Dwie wyspy (low-tech) Witam wszystkich. Prezentuję moje najnowsze, wyczekiwane akwarium. Zostało zalane 2 listopada 2012 r. Zapraszam do komentowania i śledzenia rozwoju zbiornika :spoko: ...

300l - Low Tech - Daniellefau

daniellefau w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2013
Witam wszystkich! Jestem nowy na tym forum i pasowałoby się przedstawić a raczej zaprezentować swój baniaczek! Jest to LT na bazie ziemi ogrodowej jest jej sporo co widać na zdjęciach, od około 2 do 1...

Low tech 20l

seicodriver w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2154
Akwarium 30X25X19 nietypowe od kolegi z piwnicy:) Podłoże ziemia+filtus Tlen filterek PRL zasilany brzęczkiem co2- z butli Oświetlenie LED COB 10W naświetlacz 4000K Rośliny trawka, mech christmass, s...

126l low tech - Na południowy wschód od Edenu - zielonyplot

zielonyplot w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3377
Prezentuję Wam moje akwarium założone (wczoraj) i prowadzone metodą opisaną przez D.Walstad. Wymiary: 90x35x40, 6mm Światło: obecnie przy rozruchu 21W 865, docelowo, za około 2 miesiące, 42W (84...

25 l nano low tech

toXic PL w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2822
Witam Chcialbym przedstawic moje eksperymentalne nano. Chcialem sobie udowodnic, ze malym kosztem mozna stworzyc calkiem fajne nano ktore nie bedzie wymagalo za duzo pracy.Aranzacja jeszcze nie jest ...

Statystyki

Ten temat przegląda 397 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570990
 •  Liczba wątków: 48802
 •  Użytkownicy: 36933

•  Najnowszy użytkownik: alek_bin

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 397 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.