Aqua Clear 200 (50) - Żwirek Amonowy - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aqua Clear 200 (50) - Żwirek Amonowy

Liczba wyświetleń: 1032·Odpowiedzi: 2
Identyfikacja i walka z glonami i sinicami. Skuteczne metody zapobiegania.
Litor Rzeszów
Dla czego piszę że można używać go tylko miesiąc, wiem że się da go z regenerować, ale jestem Ciekawy dla czego tylko 1 miesiąc?, jak ktoś wie niech pisze.

Litor
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Rzeszów

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Litor napisał(a):Dla czego piszę że można używać go tylko miesiąc, wiem że się da go z regenerować, ale jestem Ciekawy dla czego tylko 1 miesiąc?, jak ktoś wie niech pisze.

Dlaczego piszesz to nie wiem, ale wiem dlaczego pisze tak producent ;)

A tak juz powaznie - preparat ten ma pewna zdolnosc do akumulowania zwiazkow amonowych. Ustalono to laboratoryjnie/doswiadczalnie przy zalozeniach dotyczacych "statystycznego" akwarium i wystepujacych w nim stezen zwiazkow amonowych, ze preparat bedzie spelnial swoja role przez ok 30 dni.

Producenci nie zawsze wspominaja o mozliwosci regenerowania preparatow dzialajacych np. na zasadzie wymieny jonow - w przeciwnym razie nie zarabiali by i nie mieliby funduszy na wprowadzanie nowych produktow i sponsorowanie wystaw akwarystycznych. Tak to juz dziala na swiecie w kazdej branzy - dlatego warto sie uczyc i zdobywac wiedze.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Litor Rzeszów

19 mar 2010, 13:31   (#3)  

Dziękuję za odpowiedz pozdrawiam:)

Litor
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Rzeszów

Powrót do Glony

Powiązane tematy

YouTube

Przycinka zaglonionego akwarium (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Glony · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2080
Zapraszam do obejrzenia.

Glony a Aqua substrate Pro

krot85 w Glony · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6563
Cześć. Jakieś 6 tygodni temu założyłem akwarium 54l na aqua substrate pro, - obsada 12 neonów innesa, 2 kosiarki, 5 krewetek, - filtracja eheim 2211 i eheim 350 - oświetlenie około 0,6W/l świetlówki d...

Żwirek bazaltowy, rośliny i glony

tomciopaluch w Glony · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 2998
Jakiś czas temu(około 1,5 miesiąca temu) zmieniłem zwykły żwirek na żwirek bazaltowy. No i zaczeły się problemy. Rośliny nie chcą rosnąć, okrzemki szybko rosną. Nie miałem na poprzednim podłożu takich...

mogę zaciemnić swieże aqua Pomocy!

Gość w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2833
Witam mam pyanie dorwał mnie plaga glonów zielonych i okrzemek mam w akwa 3 otoski oraz 10 amano lecz nie jedzą chetnie glonów nie karmieich niczym sa tylko te ryb poniewaz startuje z Holendrem moje ś...

Statystyki

Ten temat przegląda 271 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: grzegorz_cechrzycki i 270 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.