przepis na KH-4 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

przepis na KH-4

Liczba wyświetleń: 1244·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Kansol Bydgoszcz

14 mar 2010, 18:54 przepis na KH-4  (#1)  

Potrzebuję przepis na wodę KH-4 do stałego testu CO2. Mam do dyspozycji KHCO3, NaHCO3, wodę z RO oraz dokładną elektroniczną wagę. Z góry dziękuję za info.

Kansol
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Bydgoszcz

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nakamura Warszawa

14 mar 2010, 19:02   (#2)  

Nakamura
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Kansol Bydgoszcz

14 mar 2010, 19:13   (#3)  

No właśnie znam ten przepis i według mojego kalkulatora wychodzi mi, że woda przygotowana zgodnie ze wskazówkami czyli 3l wody + 3.6g sody daję KH=80,5.

Kansol
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Bydgoszcz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Przepis na pokarm dla ryb

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3605
Zapraszam do obejrzenia.

Przepis na udane akwarium…

akwafun w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3205
Witajcie, tak się zastanawiam… Wiem, każde akwarium jest inne i na jego prowadzenie wpływ ma chyba nieskończenie wiele czynników. Ale załóżmy, że stawiamy dwa identyczne zbiorniki. Identyczne podłoże,...

Podłoże do 240l prośbę o przepis

Artuss811 w Podłoże · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6271
Witam za niedługo chce założyć akwarium 240l na ziemię ogrodowej. Dlaczegona zmieni, bo tania na podłoże aktywne musiał bym chyba z 1k wyłożyć żeby usypać 5cm minimum. Na ziemię ma byc jakiś brązowy l...

Kulki gliniane przepis z intermagiem

krisppl w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2011
Witam Was, zwracam się do Was z prośbą czy ktoś kiedyś robił kulki gliniane na bazie mikro plus intermagu? Mam duże akwarium , gline z rzeki mam pod domem i kiedyś dostałem 20 litrów koncentratu mikro...

Wasz przepis na zacier do bimbrowni.

wujek_bogdan w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1454
Jaki macie przepis na zacier do bimbrowni? Chciałbym osiągnąć jak najdłuższą produkcję CO2. Najlepiej by było przeliczyć w jakich proporcjach cukier reaguje z drożdżami, żeby wyliczyć optymalną dawkę....

3,60 g jak to odmierzyć przepis na roztwór wskażnikowy

Damian92 w Nawożenie · Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 4580
cześć mam problem ponieważ nikt mi w mieście w żądnej aptece nie chce zważyć 3,60 g sody oczyszczonej więc zwracam się do was bo chce sporządzić przepis do roztworu wskażnikowego bo kupiłem JBL CO2 ja...

MAP+ Siraczan Magnezowy - przepis

bortysz w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 531
Witam, dysponuje takimi składnikami: FOSFORAN AMONU (N-P) 12-52 Siarczan magnezu VII Saletra Potasowa Siarczan Potasu Siarczan Żelaza jednowodny Czu ktoś mógłby mi rozpisać proporcje mieszan...

Dobry przepis na Co2

Wujek Ray w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4598
Witam.Mam pytnako propa Przepisu na co2 bo na każdej stronce pisze inaczej a już mam od tego wszystkiego metlik w głowie.Jaki jest dobry i sprawdzonego przepis na co2. Pozdrawiam

Przepis na nawóz makroelementowy.

Kadazan w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6589
Witajcie! W internecie można znaleźć instrukcje wykonania nawozów mikroelementowych - PMDD, podrabiany TMG, etc. A czy ktoś zna instrukcję wykonania nawozu makroelementowego, ewentualnie codzienneg...

przepis na pmdd/tmg/sz+k2so4

Piotr Kaczyński w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1556
Postanowilem zebrac wszystko do kupy. Przepisu zaktualizowane do nowych stezen mikrovitow. Dawki dla poj. 500ml. pmdd 1. mikrovit Cu 0,13 ml 2. mikrovit Mn 2,67 ml 3. chelat żelaza Forte 8,69 ...

Statystyki

Ten temat przegląda 353 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 352 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.