Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Potrzebuję przepis na wodę KH-4 do stałego testu CO2. Mam do dyspozycji KHCO3, NaHCO3, wodę z RO oraz dokładną elektroniczną wagę. Z góry dziękuję za info.
-
Kansol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Bydgoszcz
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

Nakamura
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Warszawa
No właśnie znam ten przepis i według mojego kalkulatora wychodzi mi, że woda przygotowana zgodnie ze wskazówkami czyli 3l wody + 3.6g sody daję KH=80,5.
-
Kansol
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Bydgoszcz
Powiązane tematy
Witajcie, tak się zastanawiam… Wiem, każde akwarium jest inne i na jego prowadzenie wpływ ma chyba nieskończenie wiele czynników. Ale załóżmy, że stawiamy dwa identyczne zbiorniki. Identyczne podłoże,...
Witam za niedługo chce założyć akwarium 240l na ziemię ogrodowej. Dlaczegona zmieni, bo tania na podłoże aktywne musiał bym chyba z 1k wyłożyć żeby usypać 5cm minimum. Na ziemię ma byc jakiś brązowy l...
Witam Was, zwracam się do Was z prośbą czy ktoś kiedyś robił kulki gliniane na bazie mikro plus intermagu? Mam duże akwarium , gline z rzeki mam pod domem i kiedyś dostałem 20 litrów koncentratu mikro...
Jaki macie przepis na zacier do bimbrowni? Chciałbym osiągnąć jak najdłuższą produkcję CO2. Najlepiej by było przeliczyć w jakich proporcjach cukier reaguje z drożdżami, żeby wyliczyć optymalną dawkę....
cześć mam problem ponieważ nikt mi w mieście w żądnej aptece nie chce zważyć 3,60 g sody oczyszczonej więc zwracam się do was bo chce sporządzić przepis do roztworu wskażnikowego bo kupiłem JBL CO2 ja...
Witam, dysponuje takimi składnikami:
FOSFORAN AMONU (N-P) 12-52
Siarczan magnezu VII
Saletra Potasowa
Siarczan Potasu
Siarczan Żelaza jednowodny
Czu ktoś mógłby mi rozpisać proporcje mieszan...
Witam.Mam pytnako propa Przepisu na co2 bo na każdej stronce pisze inaczej a już mam od tego wszystkiego metlik w głowie.Jaki jest dobry i sprawdzonego przepis na co2.
Pozdrawiam
Witajcie!
W internecie można znaleźć instrukcje wykonania nawozów mikroelementowych - PMDD, podrabiany TMG, etc. A czy ktoś zna instrukcję wykonania nawozu makroelementowego, ewentualnie codzienneg...
Postanowilem zebrac wszystko do kupy. Przepisu zaktualizowane do nowych stezen mikrovitow. Dawki dla poj. 500ml.
pmdd
1. mikrovit Cu 0,13 ml
2. mikrovit Mn 2,67 ml
3. chelat żelaza Forte 8,69 ...
|
|