Aqua Art AquaSubstrate II - jego granulacja - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aqua Art AquaSubstrate II - jego granulacja

Liczba wyświetleń: 1574·Odpowiedzi: 2
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam,
Jaką granulację posiada w/w podłoże? Nie znalazłem informacji o tym.

I od razu przy granulacji zostając - czy drobne podłoże (1-2mm) może powodować to, że rośliny nie rosną? Akwa zalałem 1,5 miesiąca temu, oświetlenie mam ponad 0,6W/L świetlówki T5, co2 z butli. No i rosliny w ogóle nie rosną, z jednej to w ogóle korzenie wyszły z podłoża.

Jurgen
Ranga: Początkujący

darma11 Płock

11 mar 2010, 20:21   (#2)  

Nie w granulacji szukaj przyczyny. Napisz jakie masz świetlówki, jak startowałeś akwa, jakie masz Ph, KH, NO3, PO4 :?: A jeśli nie robisz testów, to napisz chociaż co podajesz, prócz CO2 :?:

darma11
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Płock

11 mar 2010, 20:43   (#3)  

ph - 7
kh - 12
no3 - 30ppm (w kranie tyle mam)
po4 - 0,8/1ppm
makro - ze sklepu akwanawozy.pl http://www.akwanawozy.republika.pl/
magnez - 5 ppm
podmiany - raz w tygodniu 40/50%
temp 23/24 stopnie

świetlówki:
narva 958 - 2 szt.
sylvania grolux - 1 szt.
sylvania aquastar - 1 szt.

Do świeżego zbiornika było wrzucone sporo syfu z filtra działającego w innym akwa.

Jurgen
Ranga: Początkujący

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

podloze-chihiros-aqua-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Chihiros Aqua Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5684
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
podloze-aqua-substrate.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Aqua-Art AquaSubstrate I

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3205
podloze-aqua-substrate.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże ...
podloze-aqua-substrate-pro.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Aqua-Art AquaSubstrate Pro

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3046
podloze-aqua-substrate-pro.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
aqua-soil.jpg

Podłoże aktywne Chihiros Aqua Soil - nowość

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3535
aqua-soil.jpg Podłoże w końcu dostępne w Polsce, czekamy na pierwsze opinie i wrażenia na forum. Link do opisu: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?cPath=&keywords=aqua...
YouTube

Poradnik nt. podłoża (Green Aqua)

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2744
Nie zapomnijcie włączyć polskiego tłumaczenia napisów. Miłego oglądania :) p.s. bardzo ładne opracowanie nie zgodzę się jednak z komercyjnym przekazem iż podłoża aktywne sprawiają iż korzenie roślin ...

Ziemia aqua soil termin ważności??

klosiu2 w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4115
Witam. Posiadam 30l ziemi aqua soil i chciałbym jej użyć do baniaka. Jedyne pytanie, które mnie nurtuje to czy mogę ją jeszcze użyć. Ziemia była zakupiona chyba z 4 lata temu i nie wiem czy ma jakiś ...

Granulacja 1-2 mm

Rafik2323 w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 837
Witam powoli szykuje się do zasypania akwarium . Dolna warstwa to okolo 1-2 cm substratu od tropiki, potem na to substrat od tetra. Na to chciałbym zasypac warstwę około 5 cm piasku ,( zwirku ) o grad...

Aqua Growth Soil + Bater Kit Soil Prodibio

Glonowaty w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2953
Witam nowy rok będą więc restarty zbiorników. I tu oto pojawia się Aqua Growth Soil i moje pytanie. Czy ktoś z was miał już styczność z tym produktem i jak wasze oceny. A i jak mają się załączone w ze...

Tropica Plant Growth Substrate - granulacja piasku

cyberain w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4201
Cześć, będę restartował zbiornik i jako podłoże chcę zastosować substrat Tropic Plant Growth, ale zastanawiam się jaką granulacje piasku wybrać. 1-2mm czy 2-3mm? Mam w akwarium kiryski i nie chcę im u...

Aqua Soil Amazonia a Gh/KH

mkuczara w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2171
Cześć, Patrząc na opis Aqua Soil Amazonia, która ma w moje małej kostce, można wyczytać o jej własnościach zmiekczajacych. Przez to, że posiadam male akwarium i dostęp do twardej i bardzo miękkiej wod...

Statystyki

Ten temat przegląda 261 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570998
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 261 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.