Batalia podłoży - żwir/bazalt - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Batalia podłoży - żwir/bazalt

Liczba wyświetleń: 6216·Odpowiedzi: 3
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

Ankieta: Czy udało Ci się utrzymać akwarium na żwirze w dobrej kondycji przez min.1 rok?

Tak - stosowałem żwir/piasek/bazalt wraz z dodatkami
54
47%
Tak - stosowałem żwir/piasek/bazalt z substratem lub innymi dodatkami
36
32%
Nie - mam problemy z akwarium i nie umiem sobie dać z nimi rady
17
15%
Nie - przeszedłem na inne podłoże (w odpowiedzi na post wpisz jakie)
7
6%

Liczba głosów : 114
Piotr Baszucki Nowa Ruda
Link od listy pozostałych podłoży: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/te ... 90316.html

UWAGA: ankieta dotyczy akwarystów którzy posiadają w podłożu żwir, bazalt lub piasek jako główny składnik podłoża.
[b]Nie dotyczy ziemi ogrodowej</b> ankieta dotycząca ziemi znajduje się tutaj: https://roslinyakwariowe.pl/forum/v ... hp?t=30093

Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże [b]przez minimum rok czasu</b>. Osoby, które stosowały dane podłoże krócej proszone są o nie branie udziału w ankiecie.

Dla uwiarygodnienia wyników ankiety zapraszamy do [b]prezentowania zdjęć</b> zbiorników funkcjonujących na danym podłożu [b]przez okres dłuższy niż 1 rok</b>.

W odpowiedzi na ankietę można umieszczać jedynie zdjęcia o których mowa powyżej lub jednozdaniowe wypowiedzi nt. podłoża na które dokonano migracji w przypadku problemu z podłożem.

np. "Przeszedłem na podłoże XXX - jestem zadowolony/nie jestem zadowolony"

Wszelkie dyskusje merytoryczne prosimy umieszczać w osobnych dyskusjach (tematach) na forum.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
Ostatnio edytowano 09 mar 2010, 16:50 przez Piotr Baszucki, łącznie edytowano 1 raz

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

marthinez Szczecin

06 mar 2010, 17:43   (#2)  

Witam.
Stosowałem bazalt z substratem Tetry.
Ostatnio edytowano 16 kwi 2011, 10:21 przez marthinez, łącznie edytowano 1 raz

marthinez
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Szczecin

spider72 Wick, Szkocja

19 mar 2010, 12:30   (#3)  

Też mam akwarium na żwirze z substratem Tetra Complete Substrat od ponad dwóch lat, ale czy kondycja roślin, to tylko wynik działania substratu? Hmmm... - wątpię.

Obrazek

Obrazek
Pozdrowienia
... sypnijcie no tu szwagrze, jeszcze łopatę fosforu do tej nalewki i będzie git.
Obrazek Obrazek

spider72
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wick, Szkocja

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Josh Nowy Tomyśl, Katowice

16 lis 2012, 15:56   (#4)  

Proszę o usunięcie tego postu, bo w złym dziale napisałem.
Przepraszam.
Pozdrawiam, Grzegorz

Josh
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Nowy Tomyśl, Katowice

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

podloza-przeglad.jpg

Wielka batalia podłoży aktywnych dla roślin

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 10175
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...
maflora-intense.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Rotala Maflora Intense

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 6666
maflora-intense.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże krócej ...
rotala-maflora-light.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Rotala Maflora Light

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 7570
rotala-maflora-light.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże kr...
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Chihiros Aqua Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5689
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
podloze-aqua-substrate.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Aqua-Art AquaSubstrate I

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3214
podloze-aqua-substrate.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże ...
podloze-aqua-substrate-pro.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Aqua-Art AquaSubstrate Pro

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3052
podloze-aqua-substrate-pro.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
jbl-proscape-plant-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - JBL ProScape Plant Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2948
jbl-proscape-plant-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże...
podloze-oase-scaperline-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Oase ScaperLine Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2952
podloze-oase-scaperline-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane po...
podloze-dennerle-scapers-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Dennerle Scapers Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3087
podloze-dennerle-scapers-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
podloze-yokuchi-jiban-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - YOKUCHI Ishiko Jiban Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3038
podloze-yokuchi-jiban-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...

Statystyki

Ten temat przegląda 175 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 175 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.