nowe akwa 240l jakie,podloze ,rosliny,aranżacja
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
witam wszystkich na forum,zakupiłem używany baniak 120x40x50,chcę mieć duzo roslin,proszę o pomoc podpowiedzcie jakie rośliny mam posadzić na 1,2 i 3 plan,jakie zastosować podłoże?jaki nawóz zastosować,,,/// cryptocoryny niechce/// z gory dziękuje za podpowiedzi
-
darkardo
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Usunięto użytkownika 14432
-
●
witaj mmarek,dzięki za podpowiedż wczoraj przypadkiem trafiłem na te linki co mi przysłałeś,dzięki wielkie za podpowiedż,podrzucisz mi może jeszcze jak mam zbić azotany w mojej 60siatce?
-
darkardo
●
Azotany NO3 nie koniecznie musisz zbijać. Jakie masz poziomy ?
PS: No chyba, że masz na myśli azotyny NO2.
-
●
DZISIAJ ZROBIŁEM TEST ZOOLEK NA AZOTANY NO3, WEDLUG TESTU ZABARWIENIE JEST PONAD NORME Z TEGO CO TU PISZE TO MAM PONAD 130mg/l
-
darkardo
●
darkardo napisał(a):DZISIAJ ZROBIŁEM TEST ZOOLEK NA AZOTANY NO3, WEDLUG TESTU ZABARWIENIE JEST PONAD NORME Z TEGO CO TU PISZE TO MAM PONAD 130mg/l
Powtorz test dla pewnosci.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bez zmian z tymze traz stestowalem kranowke i podobnie mi pokazuje,moze ten tester jest zkrzaczony,co prawda ostatnio mialem atak glonow,ale i mialem bardzo zaniedbany ten baniaczek 60l,na wstepie wyrzucilem obrosnieta kryptokoryne cale dno przerzucilem do gory kolami,filtr czterokrotnie poczyscilem raz po raz,teraz posadzilem cabombe i troche trawki jeszcze podloze bede zakladal od podstaw mysle o 1,5cm warstwie ziemi ogrodowej z torfem,i na to 5cm zwirku 3mm,testowac bede na tej 60siatce z podlozem i roslinami po czym jak bedzie sie sprawdzac tak samo postapie w 240l
-
darkardo
●
Powiązane tematy
Na zachodzie powstają nowe studia a w Polsce się zamykają, szkoda bo potencjał wielu osób został zmarnowany.
Hey
Dwa filmy z powstania ciekawej aranżacji. ?si=inzwORnIjcRa16ZT ?si=rMxe0DQRb3mNPWzu
Witam, jutro będę robił restart. Całkowicie inny styl. Użyje pokruszonej ławy na wzniesienia a jako substrat pójdzie tropica soil czarna. Jezeli chodzi omateriały to tylko dragon rock i korzenie do te...
Hej
Aranż w zbiorniku 45cm. ?si=FcfdXV-mU-WBd1Vp
Hej
Poniżej film po ukraińsku z niemieckimi napisami. ?si=W2uK22SrZlqLF5WU
Hej
Warto zobaczyć. &t=?si=ZJPcbsDfv-Fx4NL9
Cześć
Poniżej film z założenia krok po kroku 60P akwarium.
Witam was.
Szukam pomysłu na akwarium HEXA SET II 60L. Już tyle razy w ciągu 20 lat go aranżowałam i zawsze po roku okazywało się, że nie wygląda to tak jak planowałam
Akwarium specyficzne: węższe niż...
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi?
Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...
witam. Zawsze mnie zastanawialo jak dbac o czystosc w tak pieknie porosnietych roslinami akwariach jakie niektorzy posiadaja....ja w swoim akwarium gdzie roslin nie mam za duzo odmulam dno co tydzien ...
|
|