[250] Kamienno-korzenne - Alchemik - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

[250] Kamienno-korzenne - Alchemik

Liczba wyświetleń: 5476·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Alchemik Łódź
Witam
Przedstawiam Wam moje akwarium. W moim życiu trochę się pozmieniało, dlatego też nastąpiło przestawienie z 25 litrów na 250 ;)
Akwarium wystartowało 1 grudnia 2009 roku.

Akwarium: 100x50x50 = 250 litów
Oświetlenie: 6x39W zapalane w 3 sekcjach
Filtracja: Eheim 2217 wypełnienie to lawa + gąbka
Podłoże: Floran Start + Aquasubstrat II + piasek kwarcowy
Dekoracje: Korzenie + łupek
Fauna: Hyphessobrycon callistus, Poecilia sphenops, Xiphophorus hellerii, Ancistrus dolichopterus, Caridina japonica, Neocaridina denticulata var. red
Flora: Vallisneria, Microsorium narrow, Bolbitis heudelotii, Taiwan moss, Lilaeopsis brasiliensis, Sagittaria subulata, Anubias nana.
Nawożenie: EI, CO2 12h sterowane elektrozaworem.

Kilka słów komentarza.
Akwarium wystartowało 1 grudnia zeszłego roku. Był to mój pierwszy aranż więc nie potraktowałem tego jakoś bardzo poważnie. Miałem ochotę wypróbować metodę EI jako podstawowe nawożenie. Oprócz krasnorostów które męczą mnie od samego początku nie miałem z nim żadnych problemów. Ze swojej strony mogę tylko polecić tę metodę nawożenia. Niestety rośliny, a zwłaszcza vallisneria, dostały takiego kopa, że w najbliższym czasie będzie musiało coś się zmienić. Zapewne właśnie Vallisneria wyleci a na jej miejsce pojawi się jakiś łodygowiec.

Zapraszam do komentowanie.
Pozdrawiam
Piotr

<a href="http://www.akwarysci.com/forum/index.php">Obrazek</a>
Ostatnio edytowano 07 mar 2010, 16:31 przez Alchemik, łącznie edytowano 1 raz

Alchemik
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Łódź

sebolerro Bydgoszcz

28 lut 2010, 22:06   (#2)  

Akwarium zwala z nóg Serdeczne Gratulacje ; ) Dodaj jeszcze kilka fotek bo jest na co popatrzeć ; )

sebolerro
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Bydgoszcz

Be-Pio Lublin

09 mar 2010, 20:28   (#3)  

Ładna prosta aranżacja. Zrób ładne zdjecie i startuj w IAPLC.
Jedynie co bym zmienił to w złotym punkcie zrobilbym przerwę w rosnącej Valisnerii, żeby uzyskać głębię, nie zmieniałbym jej na łodygowce przed zrobieniem zdjęcia.

pozdrawiam
Piotr
pozdrawiam i zapraszam na moją stronę
www.aquascaping.com.pl
Obrazek
Ostatnio edytowano 14 mar 2010, 08:47 przez Be-Pio, łącznie edytowano 1 raz

Be-Pio
Ranga: Najlepszy Aquadesigner 2015

Miasto: Lublin

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

09 mar 2010, 21:58   (#4)  

Hej
bardzo mi sie podoba, i jak widac nurzaniec jest bardzo niedoceniana roslina :)
--
pozdrawiam
Andrzej Turczynowicz
instagram: https://www.instagram.com/submerged_aquascaping/
tiktok: http://tiktok.com/@andrzejturczynowicz
youtube: https://www.youtube.com/@submerged_aquascaping

Andrzej_Turczynowicz
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Łódź

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

20_08_10.jpg

250 [L] pierwsza aranżacja a'la holender Tomasz Sztuka

tomaszek1606 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 10441
Witam wszystkich odwiedzających mój baniaczek. Mam na imię Tomek i chciałbym zaprezentować swoje akwarium 250 litrowe. Jest to moje drugie akwarium. Zaczynałem od 25 litrowego zbiornika który miałe...

Ocena hardscape do 250 L

Kamil Sobala w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 10152
Witajcie jak Wam się podoba ta aranżacja, dodam iż z przodu i po bokach będzie piasek Ada la plata sand tak że myślę że będzie dobrze. Oceniajcie :D :D

Hardscape 250 L

Kamil Sobala w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5950
Witajcie co sądzicie o tej aranżacji, na zdjęciu zaznaczyłem pasmo rotali h ra mniej więcej. :D :D

Restart 250

fryga100 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3611
Witam Dokonuję restartu mojego baniaczka 100-50-50 ,postanowiłem jako podłoże wykorzystać ziemię ogrodową +kermazyt+torf kwaśny na to żwirek bazaltowy ,czy kermazyt mam wymieszać z ziemią i torfem czy...

250 L Mariusz Sawicki / LT na ziemi

MarioMarina w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 54 · Wyświetlenia: 17637
Witam, stała się rzecz która jeszcze niedawno wydawała mi się niemożliwa :D - postanowiłem założyć zbiornik Low Tech na bazie ziemi ogrodowej. Przyczyną takiej decyzji stał się trochę śmieszny parad...

Moj pierwszy akwarium 250 l

predipl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 4489
Witam chialem wam pokazac moj pierwszy Baniak 250l Oczywiscie przyjmne wszytkie komentarze pozytywnie ,bo dopiero zaczynal ta wspaniłą przygode i prosze o rade co bym mogł jescze zmienic Zbiornik ...

[250] Zaginiona wyspa Piotr Nowacki

Alchemik w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2763
Witam Jest to moja druga aranżacja w tym szkiełku. Powoli zaczynam się uczyć jakie rośliny jak rosną. Co ok 3-4 tygodnie tnę Rotalę, ale nie potrafie uzyskać słynnej kuli :( Rośnie jakoś nierówno. Zo...

250 Low Tech

lider71 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3608
Witam wszystkich użytkowników forum Chciałbym przedstawić swoje akwarium LT Akwarium 250l 100*50*50 z szyby 10mm oświetlenie lampa wisząca 2*39W T5+150W HQI filtracja Tetra EX 700 wkład gąbka+ce...

63l - Kamienno roślinne - Mateusz Kasjaniuk

Gość w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1396
Objętość - 63l Wymiary- 60x35x30 Oświetlenie -świetlówka 15W z zestawu z pokrywą Wromak Nawożenie - Aqua Plant B co dwa tygodnie 6ml CO2 - brak :lol: Podłoże - zwirek dla roslin i piasek Param...

250 l [roślinne] - Zakątek usiany zielenią....

reves w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3425
Akwarium: Wymiary zbiornika to: 100cm * 50cm * 50cm, szyba grubości 10mm. Filtracja: Fluval 204 Oświetlenie: Pokrywa zrobiona z paneli podłogowych. 2x18W Philips Aquarelle + 2x38W Phil...

Statystyki

Ten temat przegląda 242 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 242 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.