Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam mam kostkę 25x25 . Do filtracji używam kaskady aquaclear 20.. moje pytanie brzmi gdzie dać dyfuzor ze spieku ceramicznego tak aby najlepiej rozprowadzał Co2
-

Jointela
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
Najlepiej dać na szybie na przeciwko wylotu filtra (filtry zewnętrzne)
Jeżeli masz kaskadę spróbuj dać pod kaskadą wtedy lecące do góry bąbelki powinny być zabierane przez prąd wody z kaskady i rozprowadzane po całym akwarium.
-

Mad Jaro
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Nysa
Czyli pod wylotem z kaskady będzie wydajniej niż na przedniej szybie ?
-

Jointela
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Dąbrowa Górnicza
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jointela napisał(a):Czyli pod wylotem z kaskady będzie wydajniej niż na przedniej szybie ?
Tak, będzie wydajniej i na pewno estetyczniej 
-

mario_555
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków
Powiązane tematy
Witam.
Przeglądając internet nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi odnośnie umiejscowienia dyfuzora. Ludzie piszą różnie, tj. nad wlotem filtra, pod wlotem filtra, przy wylocie filtra, lub po przeciwnej...
Wielu z nas pewnie dotyka problem zużytego,uszkodzonego lub słabej jakości spieku w dyfuzorze puszczającego zbyt duże bąbelki.
W takiej sytuacji przeważnie wymieniamy go na nowy.
Podpatrując inne pro...
Witam.
Błahe pytanie, ale dla mnie to kłopot...
W jaki sposób odpinacie dyfuzor co2 od wężyka jak chcecie go wyczyścić?
U mnie połączenie jest tak sztywne i trwałe, że brak jest możliwości ściągnięci...
Witam. Mój dyfuzor porósł glonami i stał się zielony, przecz co ciężko się rozpuszcza CO2. Jakim sposobem mogę go wyczyścić? Próbowałem szczotką i nie udawało się. Myślałem nad octem. Co wy na to?...
Witam moze to banalne pytanie ale zapytam napewno ktos mial podobny problem
Kupilem nowa butle co2 6.7l z 5kg co2. Cena byla tak dobra ze za ta sama cene mozna dostac butle 2l z 1.5 kg.
Problem w tym ...
Czy dyfuzor Tropica 3w1 ma wielkość wystarczającą do akwarium o pojemnośco 280l (brutto)? Korzystam z niego od kilku miesięcy, ale zastanawiam się, że może ze względu na swoją wielkość jest nieefektyw...
Witam, mam szklany dyfuzor i plastikowy wężyk, który mnie denerwuje bo zsuwa się z dyfuzora. Co zrobić, żeby było dobrze?
Posiadam TEN . Przez kilka miesięcy wszystko było ok aż do wczoraj.
Po czyszczeniu dyfuzora rozszczelnił się klej pomiędzy spiekiem ceramicznym a obudową dyfuzora i teraz co2 leci tylko tą "dzi...
Witam. Posiadam Dyfuzor RA profesional, który przy wyższych ciśnieniach robi piękną mgiełkę, ale przy mniejszym przepływie pęcherzyki gazu wydostają się tylko na łączeniu spieku i szkła. Bąbelki i tak...
|