018 l - 9 Gór START - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

018 l - 9 Gór START

Liczba wyświetleń: 1743·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.

14 lut 2010, 20:52 018 l - 9 Gór START  (#1)  

Witam,

Chciałbym pokazać moje nowe akwarium :D

Wymiary: 30x25x25

Filtr: Aquatic Nature Flow 60

Obsada:

xx Narybek Gupika
4xKardynałek Chiński
7x Neon Innesa

Parametry wody:

pH: 6,4

GH: >14*d>

KH: 6*d>

NO2: 0mg/l

NO3: 20mg/l

Technika CO2: Esaycarbo professional

Nawóz dla roślin: ProFito professional
Ostatnio edytowano 30 gru 2010, 14:33 przez rybiastyogon, łącznie edytowano 12 razy

rybiastyogon
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
mar0752 Zalesie, ok. Krakowa

15 lut 2010, 10:19   (#2)  

No więc tak.
Po pierwsze to wygląda na aranżacje sprzed 3 lat, sądząc po dacie na zdjęciu :P
Po drugie to zbytnio roślinki Ci się nie trzymają podłoża, dobrze by było to poprawić
Po trzecie masz stanowczo za wysokie NO2, jest toksyczne stężenie, albo testy Ci szwankują, albo musisz zwiększyć filtrację, no chyba że jednak akwarium jest jednak bardzo świeże, NO3 też by pasowało trochę zbić.
Po czwarte to ładnie by wyglądało jak byś termometr gdzieś schował, przecież nie odczytuje się temperatury codziennie, nie ma potrzeby by był na widoku i psuł cały wygląd akwarium
Po piąte, litraż akwarium jest za mały na molinezję
Po szóste, to reszta mi się podoba, jak zarośnie bardziej to będzie ładnie wyglądać

mar0752
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Zalesie, ok. Krakowa

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Nietypowy start akwarium - sekret aquascaperów

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1426
Zapraszam do obejrzenia, oczywiście metoda dla cierpliwych - 99% akwarystów mentalnie nie wytrzyma okresu oczekiwania między budową aranżacji a obsadzaniem zbiornika roślinami.
P1070610.JPG

Suchy start kostka 8l

ra_ w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 7759
Witam forumowiczów, chciałbym przedstawić kostkę, którą dziś obsadziłem. Opti 20x20x20cm Podłoże: Amazonia New Powder Oświetlenie: 13W 6500 K Flora: Utricularia G., Hydrocotyle sp. Japan Liczę, że p...
CAM00703.jpg

Suchy start 300 L

Artur30 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 7328
Witam Postanowiłem zrobić suchy start mojego 300 L akwarium . Jest to 13 dzień od posadzenia małego henia cuba z żelu

Start akwarium 240l - pomoc dla poczatkującego.

romek510 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5048
Witam, Jestem początkującym akwarysta i dopiero się uczę. Chce wystartować z nowym zbiornikiem 240l i po mimo przeczytania wielu artykułów nadal mam wiele wątpliwości. Dlatego zakładam ten temat aby ...

Start akwarium

Olof_Meister w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3272
Chciałem jeszcze się upewnić czy wszystko robię ok. Dołączam zdjęcie zbiornika 35l Wystartował wczoraj, standardowo woda jest mętna bo zastosowałem nowy żwir, gruby bazalt na spodzie 5-8 mm, drobny...

100l - Start Zbiornika

michu kostka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8629
Witam mam na imię Michał,jestem początkującym akwarystą (dowiadywałem się z forum jak krok po kroku założyć i pielęgnować zbiornik,zobaczymy jak to będzie w praktyce),chce iść bardziej w rośliniaka ta...

Kostka na ziemi start 40l, proszę o porady i ocenę

samniewiempocoto w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 101 · Wyświetlenia: 23703
Witam Wszystkich , Jestem tu nowy na forum wiec na początku chce się przywitać :) Moja kostkę posiadam od około 2 lat wcześniej miałem tylko sztuczne rośliny ,dość niedawno bo od 2-3 tygodni zacząłem ...

Ziemia+Iwagumi style=kostka 10l start

Albinn88 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 35450
Witam wszystkich forumowiczów! Po założeniu 30l,przyszedł czas na coś.........mniejszego......... :D Tym razem będzie to kostka,a właściwie prostokąt 20x25x20.Pierwotnie miało to być mini ryuboku ale ...

Start baniaczka 240

duzy17 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 2979
Witam wszystkich to moj pierwszy post tutaj. Czytam juz was okolo 4 miesiace troszke sie podszkolilem dzieki wam chodz i tak jeszcze w glowie pustka ale wszystko w swoim czasie przyjdzie ;) Po 10 letn...

IAPLC 018 - 120x40x50cm (240l)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 870
018.png

Statystyki

Ten temat przegląda 360 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571611
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 360 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.