Wgłębka - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wgłębka

Liczba wyświetleń: 861·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
andrzej123 Rzeszów

10 lut 2010, 19:54 Wgłębka  (#1)  

Kupiłem wgłębke w sklepie i dano mi dwa koszyczki, w jednym wgłębka była ciemnozielona a w drugim jasnozielona, myśłałem że to wina światła i jak ją posade to kolory sie wyrównają niestety nadal pozostaje taka jak była, od czego to zależy i druga sprawa tylko jedna kępka bąbluje ta która jest w cieniu a reszta nie czy dopiero po przycięciu zacznie bąblować jak to jest z tą rośliną?
"Jeśli obserwując wasze akwarium robicie się senni do tego stopnia,że zasypiacie to znak,że macie piękne akwarium, a jeśli nie to znaczy,że trzeba jeszcze sporo popracować!"

autor: Takashi Amano

andrzej123
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Rzeszów

10 lut 2010, 21:04   (#2)  

A może to po prostu dwa różne gatunki Ricci? Kiedyś miałem gatunek rhenana i jest on o wiele ciemniejszy od popularnej fluitans. Oba gatunki rosną jak chwasty :) Pamiętam, że też kiedyś przypadkowo w zakupione przeze mnie rośliny zaplątała się rhenana. Na przechowanie włożyłem ją w kąt akwarium. Po kilku tygodniach opanowała cały róg...

Gość

10 lut 2010, 22:40   (#3)  

W moim wypadku zakupiona ciemna wgłębka "przerodziła" się w jasną po upływie ok. 15 dni. Widocznie takie miewa humory :wink:

ToMayz

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

DSC02137.JPG

Wgłebka na trawnik???

p.Agassiza w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3556
Czemu ta piękna roślina w Polsce jest tak rzadko używana jako trawnik? W Japonii o Amano wielokrotnie widziałem jak układali te kamienie obwiązane tą roślina a w Polsce rzadko? Sprawia jakieś problemy...

065l - Wgłębka rządzi - NanoStudioArt

NANOSTUDIOART w Akwaria · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4876
Zobaczcie akwarium 60x30x36 ,które zdominowała wgłębka wodna. Jest klimatycznie i zielono tak jak lubimy. zestawienie akwarium: akwarium60x30x36 filtracja:eheim 2217 wkłady biologiczne saechem matrix,...

Problem z wgłębka i czerwone odrosty u zabienicy

wwnowak w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1102
Witam, Jak w temacie poniżej zdjecia. Fosfor 1-1.5 Azot około 15-20 Gh 8 KH 6-10 CO2 jest butla Nawożenie jest Czy te czerwone odrosty to normalne?? Wgłębka tak od wczoraj pobierała u wylotu filt...

Wgłębka jako trawnik

dariuszmachander w Rośliny · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4652
Witam niedawno wystartowałem ze zbiornikiem , kupiłem trawnik invitro myślałem ze to faktycznie trawnik. A wydaje mi się ze to jest wgłabka. I moje pytanie czy zostawić ja czy zastąpić eleocharisem mi...

Wgłębka wodna (Riccia fluitans) - kiepsko rośnie

ggggg w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2162
Kupując wgłębkę wodną miała kolor ładnie zielony. Była ładnie zbita. Po kilku tygodniach w akwarium zewnętrzna część straciła kolor, wyciągnęła się (przestała być gęsta) i prawie zbielała. Co może b...

Wgłębka - nieproszony gość

Basilius w Sprzątanie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 13105
Witam,czyto diabelstwo rozmnaża się za każdym razem gdy ukruszy się kawałek? Mam wrażenie, że im częściej wyciągam ją z małego heńka, mchów i minipelii to jest jej więcej w różnych miejscach. Ręce opa...

Czy to aby nie wgłębka ?

ramiras w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1216
W sklepie znanej sieci (UK) kupiłem roślinkę w żelu. Naklejka na kubełku głosiła, że to rotala wallichii. Posadziłem to maleństwo...poczekałem i zonk :D choć jest bardzo dekoracyjna :D . Dawno, dawno ...

Wgłębka wodna pomocy

mlkodysproket w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 818
Mam pytanie odnośnie wgłębki, co zrobić aby rosła w kulach na powierzchni wody? I czy da się ją utrzymać w zbiorniku ze skalarami? Poniewaz wydaje mi sie ze ja podjadaja. Dodatkowo mam problem z...

Wgłębka wodna pomocy

mlkodysproket w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1137
Mam pytanie odnośnie wgłębki, co zrobić aby rosła w kulach na powierzchni wody? I czy da się ją utrzymać w zbiorniku ze skalarami? Poniewaz wydaje mi sie ze ja podjadaja. Dodatkowo mam problem z...

led'y do 25l z wgłębką?

kubaratan w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 696
witam Tak jak w temacie mam pytanie czy lepiej kupić zwykłą lampę czy diody led i nie wiem czy przy diodach wgłębka będzie się dobrze rozwijać.Diody to np. te: http://allegro.pl/tasma-listwa-60-le...

Statystyki

Ten temat przegląda 451 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570938
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 451 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.