Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam,
mam mały dylemat, ponieważ mam akwa 54l profilowane i oświetlenie 2x24W T5.
Trochę dużo więc chciałem zmniejszyć. Mam statecznik ze ściemnianiem i chciałbym się zapytać czy lepiej ustawić żeby był stały poziom oświetlenie (załóżmy 60%) czy też ustawić stopniowe wzrastanie i opadanie z dojściem do maksymalnego poziomu 100% ?
-
nicolaus
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Ja bym zaczynał od mniejszej ilości światła do większej, W ten sposób będziesz miał pełną moc przez krótki czas.
-
K.Nemo
●
Hejka
A jaki masz ten ściemniacz też chce sobie takie coś zrobić
<b>Woda daje życie, szanujmy ją.</b>
--
-

xinoxie
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Filipowice, małopolska
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
To nie jest ściemniacz tylko statecznik ze ściemnianiem. Funkcja wbudowana. Można kupić taki statecznik w sklepie.
-
nicolaus
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
ja mam w 54 litrowym baniaku 2x24 i 1x15 i nie roślinki nie narzekają
-
piotrek_pajak
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Katowice
Powiązane tematy
Poszukuje lampy 120cm z funkcja wifi do sterowania światłem plus dodatkowo żeby miała tryb włączenia nocnego-niebieskiego światła, nie bedzie to lampa główna nad zbiornikiem ale dodatkowa (wysoko pod ...
Cześć.
Mam do Was prośbę o pomoc w ustaleniu procentowego ustawienia kolorów w lampie.Mam lampę robioną przez p."Zbyszka" i ostatnio w moim zaniedbanym z braku czasu akwarium pojawił się glo...
Witam.
Jest jakieś ustawienie które ładnie podświetli akwa, a nie będzie już stresowało ryb w akwarium?
Np 5%czerwonego, 0%zielonego, 10%niebieskiego?
Jest jakieś optymalne ustawienie na dzień, czy po...
Posiadam belkę Chihiros a 601 plus, sterują nią obecnie za pomocą aplikacji. Mam pytanie odnośnie urządzeń zewnętrznych do sterowania lampą - Commander itp. Czym sterowanie za ich pomocą różni się od ...
Bent sobie poszedł, Prospero pisze ogólnie, a ja za chwilę zejdę na zawał. Ponieważ padły mi T5, nagle i nieoczekiwanie. Mam już dosyć czyszczenia odbłyśnika, zamawiania co pół roku nowych świetlówek ...
Cześć
Mam świetlówki led aquael leddy tube 10w. Czy jest jakiś sposób, żeby podłączyć je do sterownika światła? Chciałbym imitować wschody, zachody i światło księżyca w nocy...
Cześć, aktualnie w pokrywie 120x40 mam 2xAquael retro Fit Plant pokrywa została przerobiona i w środku są zaczepy jak w zestawach glossy. Mam jeszcze miejsce na dwa retrofity lub coś podobnego. Kiedyś...
Witam, moje akwarium 128l ma ponad miesiąc, do tej pory oświetlałem go 2x24 (10000k i PLANT). Masa roślinna jest raczej średniej wielkości, praktycznie same gatunki epifityczne, cryptocoryny i mchy. C...
Witam, mam pytanie czy 10000-11000 Lux na dnie akwarium (55cm od lampy do substratu) jest wartością wystarczają dla roślin trawnikowych? Lampy LED 5730, Dzieki
Cześć!
Mam 2 LEDY Aqasyncro GT8-30W (rozświetlająca biała) i GT8-30R (czerwona/niebieska/zielona) czy da się do nich podłączyć jakiś kontroler światła ? tylko żeby był bezpieczny bo jedna 195 zł kosz...
|
|