Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
akwarium 112L 80 cm dl i szer na 35
czy 2 worki amazoni 9 L wystarcza na takie akwa jesli nie czy mozna np bazaltem wymieszac ?
-
rabbit
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: lublin
ja mam 70*35*35 i 2x9l to aż aż, nie rozumiem co chcesz osiągnąć mieszając ją z bazaltem
-
K.Nemo
●
ok dzieki chcialem wymieszac z bazaltem jesli by 2 worki dawaly za malo podloza dla roslin ale jak 2 woreczki 9 L wystarcza to ok
mam jeszce takie pytanie teraz uzywam podloza AS2 i po jakims 1.5 roku robi sie muliste w niektorych miejscach przycianjac roslinki odad mul jest wszedzie wiedzie o co chodzi napewno czy amazonia jest lepsza pod tym wzgledem
wiadomo ze jest lepsza w skladniki odzywcze od AS2 ale czy jest lepsza pod wzgledem wytrzymalosci itd
-
rabbit
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: lublin
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
ktoś, gdzieś na tym forum napisał, że ponad 7lat jest używana w jakiś akwarium chyba w japonii, ale spokojnie wytrzyma z 3lata, zależy jak będziesz nawoził
-
K.Nemo
●
Moim zdaniem 2x9l to za mało. Ledwo trochę ponad 6cm, to trochę cienko jak na całe dno. Dla mnie z tyłu powinno być przynajmniej z 10cm, a z przodu jakieś 5cm. Na to 18l nie wystarczy.
-

Trezor
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Wrocław
-
widziałem wiele akwariów po 4cm amazoni i było dobrze, u mnie z 18L zrobiłem góry więc nie wiem w czym problem
-
K.Nemo
●
Ja nie lubię się kłócić z matematyką. Jeśli średnio 6cm jest ok, to dobrze. Ja uważam, że to trochę mało, by dobrze uformować dno od przodu do tyłu.
Jeśli zrobiłeś góry, to dodaj, że nie z samej amazonii. Oczywiście można podłożyć kamienie, styropian, kuwety, itp. ale czy to dobre rozwiązanie... nie wszyscy mają takie zdanie.
-

Trezor
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Wrocław
-
Powiązane tematy
Witam, zrobiłem restart akwarium 112L na podłożu Ada Amazonia Aqua Soil II
Akwarium ma 8 dni, od pierwszego dnia podaje sam potas, zdaje się, że wszystkie rośliny ruszyły, dotychczas wszystko jest w p...
Dzień Dobry,
Dotychczas mineralizowalem wode ro którą wlewałem do akwarium postawionego na podłożu ada amazonia ver. 1 przy pomocy preparatu growise mineraliser. Preparat ten dostarcza wapń i magnez w...
Cześć.
Akwarium 240 L na Amazoni 12 dni po starcie.
Światło 4x54w T5,
co2 / 24h,
2x Tetra ex700.
Ro + mineralizator Equlibrium.
Parametry:
ph 6.2
gh 5,5
kh 3
no3 10
nh4 0 - 0,1
Mam trochę zielon...
Odważę się założyć nowy temat, choć trochę podobnych już jest.
Akwa 18L
CO2 z butli
Oświetlenie Aquaell leddy 2x 6w sun i plant.
Podłoże Amazonia New
Mam dość wysoki poziom NO3, na razie w przedzial...
Hej. Potrzebuje porady. Dwa dni temu zalałem akwarium 112l na Amazonii. Testy z dziś pokazują, ze podłoże, tak przypuszczam, zbiło PH do ~5, Kh 0-1, Gh 1 Czy powinienem jakoś reagować? Dodam, ze po ob...
Hej. Potrzebuje porady. Dwa dni temu zalałem akwarium 112l na Amazonii. Po posadzeniu roślin zacząłem podawać Co2, do dziś kolor stałego testu dwóch producentów sie nie zmienił co2 =0. Zrobiłem testy ...
Witam forumowiczów.
Moje pytanie dotyczy dalszego postępowania z akwarium, które założyłem 3 tygodnie temu. A dokładnie chodzi o nawożenie.
Może najpierw przedstawię dane dotyczące akwarium:
Litra...
Witam
Drodzy forumowicze. Proszę Was o pomoc.
Trzy tygodnie temu robiłem restart zbiornika 300L. Postanowiłem teraz wykorzystać podłoże ADA Amazonia II. Zgodnie z Waszą radą, pozostawiłem 50% wody st...
Witam,
6 września założyłem akwarium, kostke 27L http://www.roslinyakwariowe.pl/dyskusje/konkursy-i-galerie/galeria/27l-moja-kostka-61504.html tutal link do tematy o akwarium.
Poniew...
Witam Szanownych Kolegów,
z racji tego, iż jestem bardziej czytelnikiem niż rasowym "poradnikiem", chciałbym zapytać o przypadłość w moim zbiorniku, z którą nie mogę sobie od dłuższego czasu...
|
|