|
|
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Gdzie obecnie można dostać sole dobrej jakości, możecie coś polecić?
Potrzebuję min. K2SO4, K2HPO4, wcześniej kupowałem u mac73x ale obecnie nie są dostępne(allegro i stronie domowej)
-

jumpi55
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
tu mozna nabyc http://www.chemik.aip.pl/ ale tam drogo jest 
-

michalf345
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Zabłudów
300 L Palety 112 L Roslinne 27 L CUBE 30 Iwagumi
-

adriaco
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Norwegia
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dzięki, tego właśnie szukałem
-

jumpi55
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Kraków
Witam serdecznie.
Próbując podpiąć się pod temat, chce zapytać gdzie w Częstochowie można znaleźć Symfonie Złotą ?
Szukam już 2 dzień, bez rezultatów ...
Dzięki.
-
danielos
●
Powiązane tematy
Wstęp
Poniższy tekst, jest tłumaczeniem artykułu oryginalnie umieszczonego na forum UKAPS http://www.ukaps.org/EI.htm napisanego przez jego członka Clive'a Greene'a. Przedstawione dane są interpreta...
Znalazł by się ktoś obyty z tematem soli, kto wyliczyłby jak rozrobić KNO3, KH2PO4 w 500ml wody tak żeby zawartość pierwiastków odpowiadała mniej wiecej zawartości ich w nawozie makron RATAJA
Chciałb...
Witam wszystkich,
pytanie jak w temacie - jakiej wagi elektronicznej używacie do naważania soli? Myślę, że nie wszyscy wsypują całą zawartość woreczka do wody i rozpuszczają. Zatem proszę o opinie. D...
Witam
Baniak 240 l
zrobiłem takie sole potas ( sól KCL) w jednej butelce 500 ml a w drugiej też 500ml azot + fosfor (sole NH4 NH3 KH2PO4) chce jeszcze dorobić sole magnez (MgSO4x7H2O) w jednej butel...
Witam chciałem zapytać czy sole mogą stracić swoje właściwości po upływie terminu ważności? i jak jest z testami kropelkowymi w kwestii ważności. Pytam bo chce sprzedać kilka testów oraz sole i nie wi...
Chciałbym prosić o pomoc obilczeniu dozowania dziennej dawki soli, przy użyciu metody EI na akwarium 54 litry.
Cześć Wszystkim,
po długiej przerwie (parę lat) postanowiłem znowu poeksperymentować z własnym mikro... Pozostały mi stare tabelki różne proporcję - może spróbuje znowu zrobić Swój mikro. Ale wypadłe...
Wyjasni mi ktos..
Chce rozrobić Potas.. czyli k2sO4... w kalkulatorze pokazuje mi.. a raczej wymusza ze jesli chce miec 20mg w akwa to muszę dac 10ml dziennie to musze rozpuscic w 500ml az 46.8g ... n...
Witam, mam pytanie jak nawozic gotowymi mieszankami soli
M akro 38,7 g sklad k2so4, kno3, kh2po4, na opakowaniu jest napisane , ze 3ml nawozu podniesie w 100l akwarium stężenie no3 0,92ppm po4 0,08...
Znalazłem produkt soli macro wszystko w jednym, czy da się to ogarnąć i dozować zgodnie z instrukcją producenta? Oto skład:
Nawóz MAKRO do akwarium (NO3, K, PO4)
SKŁAD CHEMICZNY
KNO3 - azotan potasu ...
|
|