Przedstawiam mój zbiornik, po 3 dniach od restartu - woda mętna gdyż przed robieniem zdjęć dodałem bio nitrivec sery. Restart zrobiony po 8 miesiącach nauki

w poprzednim udało się zwalczyć plagę glonów ale rosły tylko trawska i mchy teraz chcę trawniczek
Objętość: 112l
Wymiary: 80 x 35 x 40
Oświetlenie: 2 x 18 W T8 standard Juwela - wymiana pokrywy z oświetleniem 4x24W
Nawożenie: na razie nie - za tydzień Carbon i potas Easy Life - później TROPICA PLANT NUTRITION LIQUID co o tym sądzicie?
CO2 : Butla 2l dozowanie tak jak światło - na razie 4 godz. dziennie - moze robie błąd - porady wskazane, dyfuzor hydor
Podłoże: tropica plant substrate 2,5l - spód ok. 1,5 cm, jbl mondo 5-8 cm - góra, pod kwarcem nic
Parametry wody: ph 7,2; kh 6d; gh 14 9tak mi sie wydaje); no3 10 - test jbl 5 w 1; musze kupic potas i zelazo - opinie
Temperatura: 25
Filtracja: standard wewnetrzny Juwel - gabka, gąbka, wegiel, wata - opinie czy dodać cos z zewnątrz i co?
Ozdoby: skalka wulkaniczna na niej pelia (mocowanie siatka z kiwi), korzeń (kamyk trzyma bo trochę plywa) na nim wszystkie
rodzaju mchy - prosze o opinie czy to ma sens
Gatunki roślin: Peacock moss,Taiwan moss,Stringy,Willow moss,Spiky moss,Pelia,
Glossostigma elatinoide;Wywłócznik;Hydrocortyle nerkolistne;Rogatek;trawsko,
moczarka,Lemma, gałęzatki - wszystko nowe i mało (allegro)

; ze starego zostawiłem (nie pamiętam nazwy)
korzenie powietrzne taka postrzępiona - nawet ładnie mi rosła oraz taka jak trawnik (igiełki) - postaram sie zrobić trawniczek;
Gatunki Ryb: 5xkarliki, 4xkiryski, 2xred cherry - reszte oddalem - zmienia obsade - dokaldam 5 karlikow i 10 red cherry, moze jeszcze kosiarki lub otoski (jak je dostane)
Czekam na opinie[/b]