szkot w Filtracja· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 6021
Dzień dobry,
Obecnie w akwarium 63 litry ma filtr kaskadowy z ceramiką oraz watą filtracyjną jako ostatnia warstwa. Ze względu na krewetki mam jeszcze gąbke na wlocie.
Chciałbym jednak zmienić filt...
Znicz_sc w Glony· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 14803
Witam,
Od pewnego czasu mam problem z dziwnym brązowym/brunatnym nalotem/watą, która osadza się na dnie akwarium, głównie w trawie. Nie mam pojęcia co to jest-glon,pleśń?. Zbiera się tego również duża...
coolfon1988 w Glony· Odpowiedzi: 50 · Wyświetlenia: 21857
Witam, temat maglowany już na sporo sposobów a i poradzić już z nią sobie też nie umię ale znowu u Mnie się pojawia.
Po Moich obserwacjach na pewno woda u Mnie robię się przez nawożenie. Akurat w tym...
ostek w Filtracja· Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 7062
Wczoraj do rurki ssącej swojej kaskady Aquael FZN-2 włożyłem watę filtracyjną. Powodem takiego działania była utrzymujące się ciągle mętność wody (dokładnie 2 miesiące po założeniu baniaka). Ponadto z...
Pewien Amator w Glony· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4944
Cześć, pojawił mi się problem w postaci waty (długie słabe nitki)
20191205_202217.jpg
Akwarium:
140l 80x50x35
Filtr JBL e901 z deszczownicą (wkłady: ceramika, mechaniczny, wata, gąbki)
Oświetlenie A...
paw3lo w Glony· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5677
Cześć,
Od ponad miesiąca walczę z problemem białej wody w jednym z akwariów w mojej rodzinie, ale od początku. Jakiś czas temu w jednym akwarium pojawiła się biała, mleczna woda (zakładam, że to pier...
zielistka w Glony· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 4560
Witam was ponownie,
We wcześniejszym poscie narzekałam na inwazję brunatnic, te cholery znikły ale teraz mam taką oto plagę (foto)
Daję też fotę parametrów wody. Chlor wykrywa mimo że dodawałam uzda...
Zbyszek997 w Glony· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 9214
Witam,
Dzisiaj rano pojawiła się jasno brązowa wata na DIDIPLIS DIANDRA. Co to może być i jak z tym walczyć?
Stosuję nawozy Ferka, nawożę CO2, ph 6.7, kh 3.
Oświetlenie power LED 54w z mocą 80 proc...
Statystyki
Ten temat przegląda 736 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36916
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 735 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej