świetlówki do 180l roślinnego - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

świetlówki do 180l roślinnego

Liczba wyświetleń: 530·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Od jakiegoś czasu mam kłopoty z doborem odpowiednich świetlówek do mojego baniaczka .niewidem jakie świetlówki pomieszać by dobrać te odpowiednie pasmo .Głównie zależy mi na kabombie ,rotali żabienicy aflame . do wyboru mam kilkanaście różnych świetlówek . Nie mam już pomysłów jakie połączyć .mam akwarium 100x40x45 miejsce na 4 świetlówki a nawet 5 Myślałem ostatnio o takim zestawie aquarelka lub flora ,natura de lux osramu 865 i 880 ,wodę mam miękką nawozy daje tetry ,sery co -bimbrownia

dudi
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Screenshot_20241117-180507_YouTube.jpg

180l - Podwodny ogród

Adamsky41 w Akwaria · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 16182
Siema. W końcu po kilku latach zabawy z nano akwariami nadszedł czas na coś większego. Niestety planowane 300l nie miałem jak zmieścić, dlatego stanęło na 180l. Akwarium: OptiWhite 90x45x45 10mm Pod...
IMG_8971.jpeg

Akwarium 180l low tech- problem z roslinami

Miłośnikzieleni w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5520
Witam wszystkich forumowiczów . To mój pierwszy post, potrzebuje pomocy w ustaleniu niedoboru/blokady w swoim akwarium. Najpierw trochę o akwarium: Akwarium Juwel 180l panorama(92x42x45) Oświetle...
filtr.jpg

Filtr narurowy do akwarium roślinnego

FPawlak w Filtracja · Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 26830
Witajcie. Mam pytanie odnośni filtracji na bazie filtrów narurowych do wody połączonych rurami PCV i pompą od ogrzewania. Czy macie jakieś opinie na ten temat? W internecie można znaleść dość dużo got...
20111102_144931.jpg

Oświetlenie LED do akwarium roślinnego

TURYSTA w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2583 · Wyświetlenia: 811963
Witam szanownych zielarzy.Ostatnio na kilku forach zauważyłem coraz częściej zamiast HQI czy t5 ,t8 zaczyna być stosowane oświetlenie dzienne LED Czy ktoś z was to już stosuje ? Jaki efekt wzrostu ro...
1-181022.jpeg

180l - Marc Svensson (Tropica)

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3305
1-181022.jpeg Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 180l z aranżacją autorstwa Marca Svenssona wykonaną dla firmy Tropica Aquarium Plants... Czytaj więcej »
maxresdefault.jpg

Pielęgnacja akwarium roślinnego - film

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1806
Zapraszam do obejrzenia jak robią to inni.

Wymiana świetlówki w 112l.

Ami w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1597
Witam. Chcę wymienić świetlówki w mojej pokrywie i zastanawiam się czy lepiej włożyć standardowe świetlówki t8 czy zamienniki LED. Które rozwiązanie jest lepsze dla roślin?

Jakie świetlówki LED do akwarium 240l

karmel w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3051
Witam.Czy ktoś polecił by konkretne świetlówki LED pod pokrywę akwarium 240l.Nie interesują mnie lampy led. Rośliny planuję mieć średnio wymagające.

Powrót do roślinnego - potrzebna pomoc

Misyo w Szkło i meble · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 22353
Witam Was Serdecznie, Po kilku latach siedzenia w morszczyźnie byłem zmuszony zlikwidować akwarium 840L. Obecnie wynajmuję dom na max 2 lata i cały sprzęt od morskiego jest dobrze schowany... Po pół ...

Świetlówki Plant V Sunny

dawid112 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2561
Witam w zbiorniku 125 l aquell glossy jakie oświetlenie lepsze dla roślin bedzie ? 1. 5x 14watt Led Tube Retrofit Plant = 5000 lumenow 2. 3x 14 watt Sunny + 2x plant = 5800 lumenow co bedzię leps...

Statystyki

Ten temat przegląda 570 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36918

•  Najnowszy użytkownik: mateusz_

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 569 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.