czy w liczniku bąbelków ma byc pelno wody
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
czy w liczniku ma byc pełno wody?? czy w zaworku przeciw zwrotnym tez ma byc w takim razie woda??
-
ka-lik-xsa
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: kraków
ej no nikt nie ma zestawu co2 zeby odpowiedziec poprostu tak/nie???
-
ka-lik-xsa
●
Nie
Wystarczy do połowy. Przy zaworku nie powinno być wody wcale.
45x45x45. Oświetlenie 30W LED. Woda RO DI. CO2 z butli. Kamienno-korzenno-roślinne. 390 l bruto150x52,5x50,roślinne.Oświetlenie 3x80W T5.Nawozy Aqua Art,Co2 z butli.Woda z RO. Krewetki(około 200szt),Otocinclus affinis(4szt)Crossohelius siamensis(5szt)Rineloricaria lanceolata(2szt).Ancistrus dolihopterus (8 szt)
-

eretmodus
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Warszawa
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
no własnie no to jak to zrobic?? bo w liczniku babelków jesli naleje wiecej wody niz poziom takiej rurki wewnatrz to woda wlewa sie do zaworka przeciwzwrootnego. jesli naleje pozom tej rurki wewnątrz to nie widze babelków ???
-
ka-lik-xsa
●
nie rozumiem, nikt mi nie powie/pomoże jak mam to zrobic?? zestaw sam składałem i nie było sprzedawcy żeby zapytac, a nigdzie tego nie mogę znaleźc, widocznie tak oczywiste. zaworek przeciw zwrotny ma chyba służyc zapobieganiu dostawania sie wody do dalszej instalacji. jeśli naleje do niego wody to po co mi licznik babelków, widzę ile bąbelków idzie przez zaworek. jeśli nie ma byc wody w zaworku to jak to zrobic żeby się do niego woda nie wlewała a była w liczniku.
Powiedzcie chyba to nie tajemnica jakaś? jak u was chodzą te zestawy.???
-
ka-lik-xsa
●
ja mam licznik wypelniony woda do 3/4 wysokosci. Wkazdym razie "dziubek" wewnatrz licznika musi byc zanurzony. W zwiazku z tym do zaworka, podczas wypelniania woda licznika dostaje sie woda. Ale dalej juz nie i o to zreszta chodzi.Zaworek ma chronic reduktor. Woda ta jest wypychana przez CO2 podczas pracy systemu
Pozdrawiam, Darek
-

Stokrotek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Warszawa
ka-lik-xsa napisał(a):nie rozumiem, nikt mi nie powie/pomoże jak mam to zrobic?? zestaw sam składałem i nie było sprzedawcy żeby zapytac, a nigdzie tego nie mogę znaleźc, widocznie tak oczywiste. zaworek przeciw zwrotny ma chyba służyc zapobieganiu dostawania sie wody do dalszej instalacji. jeśli naleje do niego wody to po co mi licznik babelków, widzę ile bąbelków idzie przez zaworek. jeśli nie ma byc wody w zaworku to jak to zrobic żeby się do niego woda nie wlewała a była w liczniku. Powiedzcie chyba to nie tajemnica jakaś? jak u was chodzą te zestawy.???
Obejrzyj nasze filmy akwarystyczne serwisu roslinyakwariowe.pl na jednym z nich widac jak dziala licznik babelkow i jak jest zalany woda.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
ale nic nie szkodzi jak jest woda w zaworku on ma i tak uszczelkę która nie po zwal dostać się wodzie dalej
-
magicznygrzybiarz
●
-

flyingcircus
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Powiązane tematy
Hi pierwszy post
piszę w sprawie mojego zestawu CO2 mam pytanie czy to już moment aby zabrać butle i ją nabić ? sprawdzałem teraz poziom gazu na skali i wskazówka zbliża się do wartości 0 zrobiłem ...
Witam
Jakie macie sposoby na sprawdzenie szczelności instalacji CO2? Wczoraj nabiłem butlę a dzisiaj jest pusta. Zastanawiam jak sprawdzić reduktor bo mam podejrzenia że to na nim się ulatnia gaz. Jes...
Cześć
Od razu pisze aby się nie śmiać. Mam 300 litrowe akwarium i mam dozowanie co2 z sodastream. Jest butla sodastream, reduktor aquaartu, licznik bąbelków aqua artu, elektrozawór też aquaartu. Dzia...
Witam serdecznie,
Akwarium wystartowałem 3 tygodnie temu. Podmiankę robię co tydzień 50% kranówka (dodaje Denitrol lub Nitrivec). Po podmiance następnego dnia rano woda prawie kryształ. W ciągu 2 d...
Od niedawna mam swoją pierwszą butle z CO2 w 200l akwarium. Jest tam wiele wymagających roślin. Licznik bąbelków mam ustawiony na ok 6 bąbelków na sekunde bez elektrozaworu, nie ma przyduchy ,rośliny ...
Witam mam szklany licznik bąbelków i cały czas musze dolewać do niego wody średnio co około 2 tygodnie i boje się uszkodzenia go i czy np mogę zastosować złączkę tą metalową do wlewania wody zaraz za ...
Hej mam pytanie do bardziej wtajemniczonych, czy to normalne że podczas podawania co2 12:30-20:30, światło 13:30:21:30 woda staje się mniej klarowna lekko mętna? Aby to sprawdzić nie podawałem 2 dni d...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam, zawsze miałem butle poniżej akwarium ale teraz brak miejsca, czy butla może stać powyżej akwarium?
Cześć, zastanawiam się czy ktoś z was może używa gliceryny zamiast wody w liczniku bąbelków. Ostatnio trafiłem gdzieś na gęsty płyn do licznika bąbelków. Jednak nie było napisane co to dokładnie jest....
|
|