|
|
Testy JBL i wielki problem
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam wszystkich.
Do samych testów nie mam zastrzeżeń. Cały problem polega na tym że uległy zniszczeniu 3 skale barwne. skąd wziąć skalę barwną do testów NO3, PO4 i PH6.0-7.6. Resztę poskładałem pokleiłem i jako tako można z niej korzystać ale te 3 to porażka. Wujek google mi nie chciał pomóc więc was proszę, może ktoś mi coś poradzi gdzie tego szukać?? Na nowe testy nie mam pieniążków, bo te zakupiłem niedawno i wydałem wszystkie swoje oszczędności.. może ktoś ma skale do oddania/odsprzedania nie drogo?? wymyślcie coś proszę.
pozdrawiam
-

jarula999
●
- Ranga: Początkujący
Jeżeli nigdzie nie znajdziesz na azot to napisz, zrobię skan i wrzucę plik do tematu. Nie wiem cy skan będzie odzwierciedlał w 100% skalę barwową ale mogę spróbować.
-

marti
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Szczecin
Spoko, ale właśnie też się obawiam tego, że skan może nie być do końca taki jak oryginalny wzornik..
-

jarula999
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Skale do wymienionych testów też posiadam i ewentualnie mogę sfotografować i wkleić... ale też za wierne odwzorowanie barw nie odpowiadam :/
Jak nic innego się nie znajdzie to pisz, a chociaż tak Ci pomożemy.
-

MikołajW
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Bydgoszcz
Powiązane tematy
Wracam po 11 latach do akwartstyki i zakupiłem dzisiaj roślinę w ciemno bez nazwy i z dziwnym nalotem. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu co to za roślina i czarne kropki na liściach.
Pozdrawiam
Witajcie,
dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje.
Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie...
Co mogę zrobić by np. manua...
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
Witam wszystkich. Wiem ze podobnych wątków jest sporo, ale moj problem pojawił sie po zmianie oświetlenia. Akwarium 60l. Podloże to zwykły żwir. Nawoże caly czas tak samo, micro, macro + carbo z firmy...
Witam wszystkich forumowiczów .
To mój pierwszy post, potrzebuje pomocy w ustaleniu niedoboru/blokady w swoim akwarium.
Najpierw trochę o akwarium:
Akwarium Juwel 180l panorama(92x42x45)
Oświetle...
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
Hej, mam ogólny problem z glonami, i roślinami w moim 240l zbiorniku. Robię podmiany co tydzień około 80 litrów odstanej wody, dodaje połowę zalecanej dawki przez producenta uzdatniacza, a i tak glony...
Cześć,
Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki
1A 2A 3A
1B 2B 3B
1C 2C 3C
1D 2D 3D
1...
Czy wie ktoś może czy ta firma to ma jakiś dział wsparcia do którego można naskrobać maila ? Mam problem z lampami hyperbar, wisi ich u mnie trzy nad akwarium, dwie fm i jedna fs, chodzi o to że po ak...
|
|