Potas dawkowanie Low Tech i maly problem
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam ostatnio zakupilem potas w proszku i nie bardzo rozumiem jak dawkowac to by nie przesadzic mam akwa 60 l podloze ziemia ogrodowa prosilbym o pomoc
Mam jeszcze drugi problem na lisciach hygrophili corymbosa pojawily cie brazowe kropki liscie nie ksztaltne rosna i strasznie wolno co wydaje mi sie dla tej roslinki dziwne
-

BOGUL
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
-

Litor
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Rzeszów
W jaki sposob radzilbys ten nie dobor uzupelnic ja jestem nowym akwarysta ktory sie bawi tak na powaznie i nie mam tak rozeznania w tym calym nawozeniu prosilbym o pomoc
-

BOGUL
●
Możesz poszukać samego żelaza ale lepiej nie rozdrabniać się tak i kupić całe mikro (po dodaniu samego Fe mogą wystąpić niedobory innego pierwiastka).
Poszukaj tego mikro (nie wiem czy Intermag nadal sprzedaje w 1l butelkach), możesz na Allegro albo innych aukcjach znaleźć.
-
arek17ap
●
A co do potasu to rozpuść sobie 50g w 500ml wody i dodawaj ok 25ml każdorazowo przy podmianie wody, będziesz miał wtedy przyzwoite stężenie ok 22ppmK 
-

mar0752
●
- Miasto: Zalesie, ok. Krakowa
Powiązane tematy
Witam wszystkich. Wiem ze podobnych wątków jest sporo, ale moj problem pojawił sie po zmianie oświetlenia. Akwarium 60l. Podloże to zwykły żwir. Nawoże caly czas tak samo, micro, macro + carbo z firmy...
Witam wszystkich forumowiczów .
To mój pierwszy post, potrzebuje pomocy w ustaleniu niedoboru/blokady w swoim akwarium.
Najpierw trochę o akwarium:
Akwarium Juwel 180l panorama(92x42x45)
Oświetle...
Witam
Akwarium 240 lirtrow,2 filtry jbl e-1502. Oświetlenie luwela 1 x led naturę 6500K 21W, 1 x led Day 9000K 21W + sinkor wrb 6000K 40W. Podłoże zwykły żwir. Woda podmieniana co tydzień na ro w ilo...
Witam, jestem początkującym akwarystą. zawsze miałem akwaria na podłożu jałowym bez nawozów. Teraz założyłem akwarium 112l na substracie jbl aquabasis i zacząłem nawozić akwarium nawozami aqua art bez...
Witam założyłem akwarium 2 tygodnie temu na podłożu rotala intens.
Zauważyłem że mam wysoki potas ok 30ppm .
Dodam że przechodzę z wody kranowej na ro i mineralizację produktami qualdrop czy dodawać d...
WITAM . JAK W TEMACIE JAKIEJ FIRMY POTAS NIE PODNOSI KH ?
Witam na początku opiszę troszkę swój zbiornik. Akwarium wielkości 325 litrów o wymiarach 130x50x50. Grzałka 150 wat filtr EHEIM professionel 3 1200XL 2080. Butla co2 sterowana komputerem.Oświetlenie ...
Witam serdecznie.
Od niedawna zabrałem się za nawożenie solami w celu uzupełnienia pierwiastków, których brakuje mi w wodzie kranowej i fosforanów w akwarium bo mam 0.
Woda jaką mam z kranu zmieszan...
Wystartowałem nowe akwarium na podłożu Tropica. Korzenie plus lawa więc nic nie podnosi Kh. Zawsze sugerujecie, żeby na początku nawozić potasem i tu moje pytanie. Czy może zamiast nawozić potasem, le...
Witam. Pytanie czy jest możliwe że Nawóz potasowy Easy-life:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie/potas-k/nawoz-easylife-kaliumpotassium-500ml-potas-p-5914.html
podnosi twardości wody (KH i G...
|
|