Razbory pod filtrem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Razbory pod filtrem

Liczba wyświetleń: 1593·Odpowiedzi: 3
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

11 sty 2010, 09:15 Razbory pod filtrem  (#1)  

Mam małe akwarium (23l), w którym miałam 8 razbor, ale niestety 3 mi zdechły. Jakiś tydzień temu dwie i dziś jedna. Nie wiem co jest tego przyczyną, jedyna rzecz, która jest dziwna to że one jak miały umrzeć to siedziały pod filtrem cały czas, jedną to nawet przyssało. Czy filtr może mieć coś wspólnego ze śmiercią rybek?

doroto_888
Ranga: Początkujący

11 sty 2010, 11:28   (#2)  

jak ja raczkowałem w akwarystyce mając 10L i 2 danio to padły mi w 4 dni od zakupu i też chowały się pod filtrem aż do momentu, kiedy to odeszły do krainy wiecznej amazonii (czyt. kibel )[*] :D

K.Nemo

17 sty 2010, 12:10   (#3)  

Chowaja sie pod filtrem bo to jedyne miejsce gdzie moga sie schowac. Prawdopodobnie sa przestraszone/zszokowane nieodpowiednimi warunkami panujacymi w akwarium. Np za duzo DOC.
Firmowe nawozy sa jak meduza!

robal_ag
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

22 sty 2010, 21:44   (#4)  

Już wiem co im było, za duże różnice temperatur, bo miałam grzałkę bez termostatu i zwłaszcza w nocy temperatura bardzo spadała, ale już zakupiłam nową. A co do kryjówek to mają gdzie się chować :)

doroto_888
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

image.jpg

Rybki pod filtrem

igor123 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2531
rybki chowaja sie pod filtrem lub w roslinach co zrobic?
20221210_130203.jpg

Wykarmienie narybku razbory galaxy

gizmo3131 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2399
Siemka. Przychodzę do was z pytaniem czym wykarmić młode razborki ? Posiadam na stanie : JBL NobilFluid węgorka octowego Microvit basic oraz high protein Myślę żeby zacząć karmienie od JBL jak małe ...

Czym karmić razbory klinowe i pielęgniczki kakadu

KarolGda w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4016
Chciałem się dowiedzieć czy karmicie swoje razbory klinowe i pielęgniczki kakadu i czy macie jakieś pokarmy zaspokajające potrzeby obu tych gatunków. Moje rybki żyjące w 54l akwarium karmię: - Tetra M...

Gupiki pod powierzchnią

bohen22 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 29085
W itam mam pytanko co wg was może być przyczyną że gupiki pływają prawie cały czas pod powierzchnią wody?? spływają niżej tylko po jedzenie zbiornik 500L ph 6,8 na chwile obecną pokazuje komputer i ...

Moja Platynka 2 dni siedzi za filtrem

snsjsjus w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1664
Moja Platynka 2 dni siedzi za filtrem jest ciężarna ? Prosze o pomoc Włozyc ja do kotnika, czy co?

Molinezja - drgawki, plywanie pod prad.

slap w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1843
Dzien Dobry wszystkim forumowiczom. Jestem poczatkujacym w akwarystyce. Miesiac temu zalalem swoj pierwszy zbiornik. Od 2 tygodni posiadam rybki. Akwarium 60l Oswietlenie: 1xt8 18W Obsada: 5x Neonk...

Samiec Pielęgniczki Ramireza zawieszony pionowo pod taflą

marcin4561 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4561
Witam Zauważyłem, że mój samiec Pielęgniczki Ramireza zawisł pionowa pod taflą wody w rogu akwarium. Akwarium ma 54l jest w nim tylko para Pielęgniczek Ramireza i parę ślimaków świderków. Parametry wo...

Razbory klinowe złożyły jajka

arkosw w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5928
Mam akwa 60l, wystartowane 2tyg temu, zabrałem od znajomego 3 razbory klinowe bo chciał je wyrzucić.. trzymałem je w akwarium 25l przez około 1,5tyg, po dojrzeniu akwarium miałem je wrzucić do akwa i ...

"Zmętnienie" płetw u Razbory Klinowej

ramiras w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 902
Może ktoś wie, jakiego paskudztwa to są objawy. Od kilku dni zauważyłem zmętnienie płetw u razborek a także jakby mętno biały pasek na ciele. Ryby zaczęły padać, codziennie wyciągam jedną. Co dziwne r...

Rozmnażaliście Razbory Klinowe lub Galaxy ?

marlowe w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2108
Mam u siebie w ogólnym 240L, te i te razborki. Jako że mam w zapasie 25L z filtrem już i oświetleniem w pokrywie w zestawie zastanawiałem się co by nie wykorzystać tego wolnego baniaka i nie założyć t...

Statystyki

Ten temat przegląda 150 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570984
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 150 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.