Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Mam małe akwarium (23l), w którym miałam 8 razbor, ale niestety 3 mi zdechły. Jakiś tydzień temu dwie i dziś jedna. Nie wiem co jest tego przyczyną, jedyna rzecz, która jest dziwna to że one jak miały umrzeć to siedziały pod filtrem cały czas, jedną to nawet przyssało. Czy filtr może mieć coś wspólnego ze śmiercią rybek?
-
doroto_888
●
- Ranga: Początkujący
jak ja raczkowałem w akwarystyce mając 10L i 2 danio to padły mi w 4 dni od zakupu i też chowały się pod filtrem aż do momentu, kiedy to odeszły do krainy wiecznej amazonii (czyt. kibel )[*] 
-
K.Nemo
●
Chowaja sie pod filtrem bo to jedyne miejsce gdzie moga sie schowac. Prawdopodobnie sa przestraszone/zszokowane nieodpowiednimi warunkami panujacymi w akwarium. Np za duzo DOC.
Firmowe nawozy sa jak meduza!
-

robal_ag
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Już wiem co im było, za duże różnice temperatur, bo miałam grzałkę bez termostatu i zwłaszcza w nocy temperatura bardzo spadała, ale już zakupiłam nową. A co do kryjówek to mają gdzie się chować 
-
doroto_888
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
rybki chowaja sie pod filtrem lub w roslinach co zrobic?
Siemka.
Przychodzę do was z pytaniem czym wykarmić młode razborki ? Posiadam na stanie :
JBL NobilFluid
węgorka octowego
Microvit basic oraz high protein
Myślę żeby zacząć karmienie od JBL jak małe ...
Chciałem się dowiedzieć czy karmicie swoje razbory klinowe i pielęgniczki kakadu i czy macie jakieś pokarmy zaspokajające potrzeby obu tych gatunków.
Moje rybki żyjące w 54l akwarium karmię:
- Tetra M...
W itam mam pytanko co wg was może być przyczyną że gupiki pływają prawie cały czas pod powierzchnią wody?? spływają niżej tylko po jedzenie
zbiornik 500L
ph 6,8 na chwile obecną pokazuje komputer i ...
Moja Platynka 2 dni siedzi za filtrem jest ciężarna ? Prosze o pomoc
Włozyc ja do kotnika, czy co?
Dzien Dobry wszystkim forumowiczom.
Jestem poczatkujacym w akwarystyce. Miesiac temu zalalem swoj pierwszy zbiornik. Od 2 tygodni posiadam rybki.
Akwarium 60l
Oswietlenie: 1xt8 18W
Obsada: 5x Neonk...
Witam
Zauważyłem, że mój samiec Pielęgniczki Ramireza zawisł pionowa pod taflą wody w rogu akwarium.
Akwarium ma 54l jest w nim tylko para Pielęgniczek Ramireza i parę ślimaków świderków.
Parametry wo...
Mam akwa 60l, wystartowane 2tyg temu, zabrałem od znajomego 3 razbory klinowe bo chciał je wyrzucić.. trzymałem je w akwarium 25l przez około 1,5tyg, po dojrzeniu akwarium miałem je wrzucić do akwa i ...
Może ktoś wie, jakiego paskudztwa to są objawy. Od kilku dni zauważyłem zmętnienie płetw u razborek a także jakby mętno biały pasek na ciele. Ryby zaczęły padać, codziennie wyciągam jedną. Co dziwne r...
Mam u siebie w ogólnym 240L, te i te razborki. Jako że mam w zapasie 25L z filtrem już i oświetleniem w pokrywie w zestawie zastanawiałem się co by nie wykorzystać tego wolnego baniaka i nie założyć t...
|