Witam wszystkich,patrząc dziś na swój zbiorniczek w domu zainspirowała mnie myśl że warto komuś za to wszystko podziękować,choć wiem że akwarium które posiadam nie jest jakimś wielkim oh!czyli super,ale jest to naprawdę mój pierwszy zbiornik w którym na pierwszym miejscu są rośliny...i jeszcze wiele przede mną. Więc serdeczne podziękowania dla wszystkich którzy są aktywni na tym forum,za dobre rady i za ich wiedzę którą dzielą się z zaczynającymi przygodę tego pięknego hobby. Wielkie podziękowania dla sklepu,Roslinyakwariowe za pomoc,dobre rady i wspaniałą obsługę klienta w Krakowie.
P.S.Dlatego serdecznie zapraszam wszystkich młodszych i starszych do skorzystania z oferty RA.bo śmiem się wyrazić że ich mottem powinno być:.................. Proszę wszystkich korzystających z ich usług o wyrażenie swojego motta (opinii) Wielkie dzięki Grześku!!!
Ja osobiście uważam że tak samo Grzegorz jak i jego Brat to super fachowcy którzy zawsze radzą bardzo dobrze i maja dobre podejście do klienta - mam o nich bardzo dobre zdanie, bardzo szczerze polecam ten sklep - nie ma wciskania na siłę za to jest racjonalna reakcja i przedstawianie każdej możliwej alternatywy tak jak powinien to robić każdy szanujący się sprzedawca.
Ja w dużej mierze właśnie im zawdzięczam początki mojej przygody z akwarium!
Gorąco polecam ten sklep.
"...Wiesz jak rozpoznać strażaka w tłumie panicznie uciekających ludzi??
Zawsze będzie biegł w przeciwną stronę niż wszyscy inni..."
dawidnasas napisał(a):akwa piękne ile dałeś za palety ???trochę nie dobrane kolory podobnych kolorów ładniej by wyglądały ale tak to SUPER!!!
Witam wszystkich palety mam już trochę czasu więc i trochę wiedzy na temat akwarystyki posiadam,teraz właśnie je sprzedaje zostały tylko dwie te pomarańczowe,szkoda ale trudno jest pogodzić roślinność dobrze utrzymaną z tym gatunkiem ryb,chodzi tu bardziej o temperaturę i nasilone światło u mnie ponad 1W na litr podmiany wody dość częste niestety pod akwarium mam tylko zimną i podczas podmiany temperatura spada nawet do 23st.Jeszcze nie wiem co w baniaczku będę chował ale na pewno drobnice ,może rady wasze.
P.S W temacie raczej chodziło mi o relację związane ze sklepem RA,ale dzięki za wypowiedzi i w mojej intencji.
dawidnasas napisał(a):no ja jeszcze niestety nic nie zamawiałem i dlatego przyłączam się do pytania bo niedługo wystartuje akwa
A więc zapraszam do skorzystania z ich usług,naprawdę warto, szczera podpowiedz z ich strony stawia nas klientów w świetle zadowolenia z uprawianego przez nas hobby,a ich stawia na wysokim poziomie ponad pracą !bo myślę że nie traktują tego tylko jak pracę ,ale jak coś co kochają najbardziej.
P.S I za to sie szanuje ludzi.
Witam serdecznie.
Minęło dobre pół roku od założenia poprzedniej aranżacji i postanowiłem zmienić ją na trochę mniej wymagającą. Tzn na taką, w której nie będę musiał ciąć co kilka tygodni i nawoz...
Foolszklo w Akwaria· Odpowiedzi: 93 · Wyświetlenia: 42302
AKWARIUM ZOSTAŁO ZAŁOŻONE 01-07-2010.
OBJĘTOŚĆ 740L w obiegu
WYMIARY AKWA 180 x 60 x 60 przednia szyba OptiWhite + samp 70 x 40 x 35
OŚWIETLENIE
ATI 800w T5 10 X 80w + T8 54w = 1,3w/L
T8 1sztu...
Martino w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2178
No siema.
Tak pokrótce opiszę wam moją przygodę z filtrami Oase. 25 marca 2022 r. zakupiłem filtr Oase Biomaster termo 300. Filtr działał sobie około roku po czym zaczął się zapowietrzać, głośno cho...
krzysiekakwariowy w Rośliny· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2266
Cześć!
Jestem tu nowy - witam forumowiczów!
Mam problem ( a może nie ) z roślinami. Po zakupieniu w sklepie ( Echinodorus Hot Pepper, Echinodorus Europa i Echinodorus Red Flame ) i posadzeniu rosną ...
aptacy w Oświetlenie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4238
Witam wszystkich forumowiczów, moje akwarium ma wymiary 130x50x50, do tej pory mialem większość dna pokrytą trawnikiem i w sumie żadnych innych roślin, a oświetlenie które zastosowałem to, https:/...
Bartek1984 w Nawożenie· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 2714
Witam, postanowiłem założyć osobny temat ponieważ moje akwarium przechodzi mega kryzys związany z jakimiś niedoborami.
Akwarium
112L 80x40x35 (profil)
Podłoże
Bazalt + osmococte dla roślin w...
spec8320 w Glony· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 4184
Witam.
Pomyślałem, że napisze ten temat ze względu na brak wystarczającej wiedzy na temat tego glonu. Czytałem sporo w internecie pojawia się mnóstwo opinii których nie rozumiem jedni starają się go...
file w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2168
Witam:
Początko miałem zooleka i
akwa 5 mg/l
kranówa i osmoza niezmierzalne
coś mi testy podpadaly i kupilem tetrę, przez wielu osób wychwalany i wyszło, że:
akwa ponad 50 mg/l -> to może...
Arkadiusz77 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3816
Mam pytanie do wszytkich tych którzy w sprawach techniki szkła są obeznani, czy jeśli istnieje już kilkuletnie (5 lat) akwarium o sporych wymiarach ,a wysokości 75 cm a ktoś chciałby jego wysokośc ter...
Statystyki
Ten temat przegląda 370 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 370 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej