Cześć:)
Używałem już chyba większości nawozów prócz firmy ADA, na którą jakoś żal mi portfela;-) Miałem firmy Tropical, Tetra, Tropica, Planta Gainer, Aquael i oczywiście Sera. Co mogę powiedzieć? Hmmm...nie były to złe nawozy, ale do wyśmienitych też nie należały. Stosowałem i nie narzekałem. Rośliny były w dobrej kondycji, żadnych specjalnie dużych niedoborów nie zauważałem, ale też bujnego wzrostu nie było. Na pewno było to związane z tym, że wtedy się znałem się na akwarystyce tak jak inżynierii jądrowej, czyli nie miałem o tym zielonego pojęcia:) Wiem, że pewnego dnia nawóz się skończył, kupiłem serię Planta Gainer i muszę powiedzieć, że była to zdecydowanie lepsza seria nawozów. Teraz, głównie za sprawą tego forum przerzuciłem się na EasyLife i jak na razie jest to strzał w dziesiątkę:) Chyba najlepsze nawozy jakie miałem do tej pory. Myślę, że masz rację w kwestii tego, że ludzie szukają ciągle czegoś co jest trudniej dostępne. Sam nie wiem dlaczego, ale taka widocznie nasza natura:D Co do firmy Seachem, nie używałem tych nawozów. Widziałem zdjęcia reklamowe, ale wiadomo jak to jest z reklamą;-)
Pozdrawiam
Paweł:)