Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Nigdy nie kładłem węgla pod podłoże, ale słyszałem że może być zwykły np. drzewny(pokruszony), a do tych tabletek nie byłbym pewny.
-
arek17ap
●
-

BOGUL
●
- Ranga: Poznaje temat
przyłącze sie do pytania tylko troche inaczej spytam czy węgiel drzewny taki do grila nadaje sie do akwarium np. do filtra
-
andrzej123
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Rzeszów
Nie wiem czy można stosować węgiel drzewny z grilla do akwarium, ale wiem że brykiet można od razu wykluczyć, ponieważ zawiera substancje zbrylające.
-
Anonim 12498
●
Tak ciężko kupić węgiel aktywny w sklepie zoologicznym?
-
Dawid Wesołowski
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Możesz użyć Carbo medicinalis, węgla drzewnego również.
-
Plejstocen
●
- Ranga: Stały bywalec
Użyłem pyłu węgla drzewnego w 37 litrach i wszystko śmiga
Dodatkowo do podłoża dodałem lateryt, pokruszone kulki gliniane, bakterie, ziemię i całość przykryłem ASII 
-

Adamynas
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Płock
-
Ja dawniej miałem bryłę węgla drzewnego zamiast korzenia i nic złego się nie działo w akwarium.
-

Wozek
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Konin
Powiązane tematy
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Witam właśnie jestem w trakcie cięcia prolili pod akwarium 150*60*60
Profile jakie zakupiłem to 40*40 2mm
Całkowita wysokość to 80cm z blatem .
Tak się zastanawiam czy nie popełniłem błędu nie kupując...
Hej
Film po niemiecku.
Stefan wyjaśnia jak długo wytrzyma podłoże aktywne w akwarium, oraz czym jest podłoże aktywne i jakie ma właściwości. &t=?si=gwXjdWEc5W9LvtRy
Hej
Pięć błędów jakie najczęściej popełniasz przy doborze podłoża do akwarium. Film niestety po niemiecku 😑 ?si=k91iDplkH2m0I2RL
Witam ,powoli nadchodzi czas wymiany mojej szafki pod akwarium 270l kiepsko wykonanej i już z trochę zawilgoconym blatem .Wymyśliłem że najlepiej stelaż lub szafka z stelażem i koniecznie nóżki bo pod...
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...
Jest zamysł założenia kostki na podłożu aktywnym. Nigdy nie prowadziłem zbiornika na podłożu aktywnym, a wodę ma GH=24. Mogę zejść poprzez dolanie wody RO powiedzmy do GH=18 lecz nie mam ochoty zabawy...
Witam
Mam takie pytanie. Czy jak się da kulki gliniano-torfowe pod żwir lub pod korzenie roślin to czy one po pewnym czasu się że tak powiem "zużywają" tak fizycznie czyli zmniejszają się a...
Dzień dobry
Posiadam podłogę w postaci desek na legarach w odległościach około co 60 cm od siebie na betonowym stropie. Gdy chodzę po podłodze, wyczuwalne są drgania od legarów. Akwarium na szafce wa...
Pisałem o tym w swoim wątku, ale może zapytam jeszcze tutaj. Pytanie bardziej do osób które to wykonały a nie dla teoretyków. Chodzi mi o o podłoże aktywne w wersji super powder 1-2mm pod spód a na to...
|
|