Pytanie- maly heniek - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pytanie- maly heniek

Liczba wyświetleń: 2427·Odpowiedzi: 5
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

01 sty 2010, 22:40 Pytanie- maly heniek  (#1)  

Witam stalem sie szczesliwym posiadaczem malego henka i zastanawiam sie czy by przyspieszyc wzrost cala ta "kępę" (pod tekstem dodaje zdjecie) podzielic na kilka mniejszych??? wydaje mi sie ze dzieki temu miala by wiecej miejsca i swiatla,co o tym myslicie? choc troche sie martwie czy podzielenie tego przez np. ciecie nozyczkami czy rozerwanie nie uszkodzi za bardzo tej delikatnej roslinki?? ryzykowac?

Obrazek

Simon123

Piotr Baszucki Nowa Ruda

01 sty 2010, 22:57   (#2)  

Tak rozdzielamy na mniejsze.

Informacje o sadzeniu roslin znajdziesz w linku powyzej (baza roslin) oraz w dziale artykuly.

Szczegolowy opis:
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/he ... -1941.html
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

01 sty 2010, 23:03   (#3)  

Tak wlasnie sadzilem ale martwilem sie czy rozdzielenie jej nie spowoduje oslabienia. wiec tak zrobie dziek:)

Simon123

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki Nowa Ruda

01 sty 2010, 23:05   (#4)  

Simon123 napisał(a):Tak wlasnie sadzilem ale martwilem sie czy rozdzielenie jej nie spowoduje oslabienia. wiec tak zrobie dziek:)

Nie - spokojnie. Dzieku temu szybko spenetruje cala powierzchnie dna w akwarium.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

02 sty 2010, 12:11   (#5)  

W praktyce, może rosnąć przy oświetleniu rzędu 0.5W/L lub odrobine mniejszym?

maciekczarny
Ranga: Poznaje temat

02 sty 2010, 13:12   (#6)  

Ja mam prawie 1W/L i przy takim juz rosnie ladnie ale wydaje mi sie ze u ciebie moze byc troche za malo

Simon123

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_2930.jpeg

Testy - pytanie

pawel_s w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5533
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
IMG_20251026_200544.jpg

Eleocharis parvula pytanie

Diego228 w Glony · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1887
Witam serdecznie, w ostatnim czasie na eleocharis parvuli pojawia się coraz więcej wielokomórkowców, które wyglądają w zasadzie jak osad, co pozornie zmienia kolor. Może to wyższe stadium oedogonium...
unnamed.jpg

Larwy ważki czy jętki? Ubić czy zostawić, oto jest pytanie.

Amanita w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2951
Cześć! Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci) ...
20211014_110203286_iOS.jpg

Matrix czy Qualdrop oto jest pytanie

DamianS w Filtracja · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 18374
Witam szanowna akwa brać! Powiem krótko, dwa lata nie miałem zbiornika i teraz przyszedł czas na założenie. Baniak 240L + Skylight L + Biomaster 600. Wypadłem trochę z tematów i chciałbym się dowiedz...

Pytanie odnosnie Hypermaxa

Essa1987 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3815
Witam, Mieszkam w Belgii i ostatnio kupiem okazyjnie uzywane akwarium 450L marki Aquatlantis z filtem biobox. Teraz okazyjnie kupuje nowego hypermaxa i mam pytanie jakie media do niego polecacie ??? ...

Pytanie o filtr RO.

przemx23 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3073
Witam. Planuję zakup filtra RO. Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced. Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra. Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...

Pytanie o rośliny invitro (zwartki)

Jacek Pawłowski w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1534
Hej Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?

Bimbrownia CO2 pytanie

Robcio12 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6459
Witam mam pytanie czy na 2 litrowa bimbrownię invital co2 można samemu zrobić składniki do wytwarzania gazu? Słyszałem o sodzie oczyszczonej i kwasku cytrynowym + woda ale w jakiej proporcji to zmies...

Unimax 500 - pytanie do posiadaczy

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7394
Ponieważ na wiosnę zamierzam kupić akwarium Aquael Glossy 100, czyli pojemność 215 l wcześniej chcę zakupić filtr kubełkowy Unimax 500. Aktualnie mam Unimax 150, który filtruje akwarium 112 l, kolega ...

Pytanie o mineralizator

BATERIA w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2777
Cześć, obecnie korzystam z mineralizatora Aquaart Hydromineral i jestem zadowolony, ale chciałem rozdzielić mineralizację osobno na GH i KH żeby mieć nad tym trochę większą kontrolę. Zamierzam przejść...

Statystyki

Ten temat przegląda 471 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570937
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 471 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.