Czy ktoś podwieszał coś, np oświetlenie do akwarium tak, żeby można było regulować wysokość nad akwarium? Kiedyś miałem taką lampę, że można było sterować jej wysokością ale nie widze takich kabli w sklepach.. ?
dhanyy w Podłoże· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2315
Planuje założyć akwarium jak na zdjęciu poniżej.
Podłoże aktywne soil h.e.l.p do tego kamienie dragon stone, i nie jestem pewien ile mogę maksymalnie nasypać podłoża z tylu żeby nie było problemów....
rekordarek w Oświetlenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2742
Proszę o radę odnośnie wysokości belki nad taflą wody.
Belka Chihiros A601 plus, obecnie na maksymalnej możliwej wysokości tzn 11 cm nad lustrem wody.
Belka ma 11 cm szerokości, a zbiornik 40 cm.
Jes...
pin54 w Szkło i meble· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5881
Rozglądam się za akwarium. Wstępnie zaplanowana była kostka 50x50x50. O ile podstawa na pewno będzie tego rozmiaru, to zastanawiam się czy warto zamówić zbiornik wyższy np. 60cm? Niby zawsze lepiej ja...
DamianKr w Podłoże· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3345
Witam,
Planuję w swoim akwarium zastosować substrat Tropica Plant Growth. Jaką polecacie ilość samego substratu? Ja myślałem nad 1cm - 2cm z tyłu i ~1cm z przodu.
Jeszcze druga kwestia, zamierzam t...
Letys w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2116
Dzień dobry. Po raz pierwszy w życiu chcę użyć szklanych rurek do filtra kubełkowego (docelowo zestaw AquaNova lub AquaEl), jednak pojawił się problem w postaci wysokości wlotu. Na stronie sklepu jest...
JaroGL w Oświetlenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1948
Witam
Niedługo stawiam nowy zbiornik i będę tam miał świetlówki T5 4x80W. Na jakiej wysokości umieścić oświetlenie? Zbiornik ma być otwarty.
Planowałem ok. 10 - 15 cm, ale widziałem, że niektórzy mont...
michcio666 w Filtracja· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 6747
Koledzy czy kubełek może stać na tej samej wysokości co akwarium? Kostka stoi na komodzie. Chciałem pozbyć się kaskady, ale miejsce jest tylko obok akwarium.
ahato17 w Rośliny· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2355
Witam
Nurzaniec śrubowy jak wyrośnie ponad poziom wody kładzie się na niej.
Czy podobnie dzieje się z microsorum? Chciałbym umieścić microsorum w moim akwarium na tylnym planie
a akwarium ma ok. 20 ...
leukanos w Filtracja· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1383
Cześć, to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich.
Przygotowuję się do startu akwarium około 200l i zastanawiam się obecnie nad filtrem Eheim professionel 4+ 2275. Jednak szafka pod akwariu...
michal322 w Podłoże· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 7733
Hejka
Mam do was pytanie.
Czy chcąc zastosować okolo 12 cm wysokość podłoża żwir bazaltowy + substrat Tropica plant growth substrate można sypnąć odpowiednio więcej substratu żeby korzenie nie miały ...
Statystyki
Ten temat przegląda 452 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571010
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 451 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej