Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Witam serdecznie!
W wakacje planuję restart mojego cuba i naszło mnie wczoraj na zabawę kamykami. Poniżej zdjęcia z tego co uzyskałem.Niestety nie oddaje to pełni mojej  wizji, na zdjęciach wyszło zbyt płasko. Oczywiście ten mały kamyk pod największą skałką jest tylko do podtrzymania.
Wszelkie uwagi ii rady mile widziane.

-
Parrot556
●
- Ranga: Początkujący
Naprawdę żadnych pomysłów i sugestii? 
-
Parrot556
●
Cześć:)
Bardzo chętnie napiszę swoje zdanie, bo wiem jak to jest, kiedy nikt nie raczy nawet spojrzeć na nasz temat:D Sam zaprezentowałem swoje świeże akwarium, a nie ma nawet minimalnej reakcji. Dużego doświadczenia w małych akwariach nie mam, ale tak jak mówisz i dla mnie wygląda to zbyt płasko. Być może jest to, tak jak wspomniałeś wina zdjęcia, lecz jeśli nie, to można pod ten większy kamień dać więcej substratu, wtedy ustawiony będzie wyżej, co optycznie stanie się przyjemniejsze dla oka:) Jeżeli tak się nie uda, można spróbować ustawić go bardziej pionowo. Nie myślałeś także by dorzucić jakiś mały korzonek?
Pozdrawiam
Paweł:)
-
Darkmessiahh
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Okolice Opola
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Czołem,
IMO głowna skała nijak się prezentuje w tej pozycji, ustawienie jej na sztorc i wypełnienie łodygowcami (tył, boki) oraz zbudowanie przedniego planu powinno dać dobry efekt.
Partner roslinyakwariowe.pl  
-

Radek Baszak
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Wrocław
- Wspieram stronę kontem Premium
Wrzucam jeszcze kilka poprawek tego ustawienia i 2 z innymi mantenami.
1
2
3

-
Parrot556
●
Hej,
lepiej w wersji pierwszej. Musisz wziąć pod uwagę wielkość roślin w akwa, które zastosujesz, tak by nie "pochłonęły" tych kamieni niwecząc zamierzony efekt.
-

Radek Baszak
●
Ok dzięki za radę w akwarium planuję HC i jakień mchy.
A tu jeszcze jedna propozycja hoć nie wiem czy nie zbyt ciężka...
i widok z góry

-
Parrot556
●
Zostałbym przy poprzedniej. HC jednak łatwo zakryje prawy mały kamień, postaraj się wlożyć lekko większy.
-

Radek Baszak
●
Wydaje mi się że by coś tu oceniać i liczyć na jakieś sugestie trzeba by zrobić jakąś prowizoryczną kuwetę o rozmiarach dna akwarium wysypać jakiś piach, żwir. Wtedy ułożyć hardscape i zrobić zdjęcie z tłem równym rozmiarowi ściany akwarium. W innym wypadku nie ma co liczyć na jakiś odzew.Bez obrazy ale te zdjęcia co zaprezentowałeś to dla mnie parę kamyków rzuconych na biurko i nic więcej. Nic z nich nie wynika.
Pozdrawiam.
-

steehead
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
Hey
Dwa filmy z powstania ciekawej aranżacji. ?si=inzwORnIjcRa16ZT ?si=rMxe0DQRb3mNPWzu
Witam, jutro będę robił restart. Całkowicie inny styl. Użyje pokruszonej ławy na wzniesienia a jako substrat pójdzie tropica soil czarna. Jezeli chodzi omateriały to tylko dragon rock i korzenie do te...
Hej
Aranż w zbiorniku 45cm. ?si=FcfdXV-mU-WBd1Vp
Hej
Poniżej film po ukraińsku z niemieckimi napisami. ?si=W2uK22SrZlqLF5WU
Hej
Warto zobaczyć. &t=?si=ZJPcbsDfv-Fx4NL9
Witam was.
Szukam pomysłu na akwarium HEXA SET II 60L. Już tyle razy w ciągu 20 lat go aranżowałam i zawsze po roku okazywało się, że nie wygląda to tak jak planowałam
Akwarium specyficzne: węższe niż...
Takie se, ale można popatrzeć.
Witam wszystkich .
Już niedługo zmieniam aranżacje w swoim zbiorniku i proszę was o opinie czy rośliny zostały wybrane dobrze czy zupełnie nietrafione .
Co według Was zmienić .
Opis zbiornika .
Ak...
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi?
Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...
|
|