Pytanie - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pytanie

Liczba wyświetleń: 975·Odpowiedzi: 3
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
dawid879 Rybnik

29 gru 2009, 01:00 Pytanie  (#1)  

Jutro wybieram się do sklepu po nawozy,chcę zakupic
AquaArt MICRO 500ml
AquaArt MACRO 500ml
AquaArt CLASSIC 500ml
AquaArt FERRO 500ml
Czy takie będą dobre? czy mam zakupic jeszcze inne ??

dawid879
Ranga: Początkujący

Miasto: Rybnik

29 gru 2009, 01:03   (#2)  

Zapewne nikt jeszcze ich nie próbował pić więc czy dobre to nie wiadomo.

Jeśli chodzi o nawożenie nimi roślin akwariowych to tutaj znajdziesz odpowiedź:
https://roslinyakwariowe.pl/forum/search.php

Dawid Wesołowski
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Wrocław

Kansol Bydgoszcz

29 gru 2009, 18:27   (#3)  

Do kranówki pasuje wszystko oprócz micro. Micro używamy do wody z RO.

Kansol
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Bydgoszcz

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Darkmessiahh Okolice Opola

30 gru 2009, 20:21   (#4)  

Cześć:)
Micro zdecydowanie tylko do RO. Może lepiej najpierw kup te małe buteleczki po 100 ml. Kosztują około 8 zł, więc to chyba niedużo i najpierw sprawdź jak u Ciebie flora zareaguje na te nawozy. U mnie w zasadzie prócz Classic kompletnie się nie sprawdza, a widziałem akwaria prowadzone tylko na PG, które był piękne:D Moja rada jest taka - kup najpierw małe buteleczki, a później duże (nie będziesz żałował pieniędzy, jak coś pójdzie nie tak), jak będą Ci odpowiadać. Spójrz też na serię nawozów Easy- Life. U mnie zdecydowanie bardziej się sprawdziły:)

PS Uważaj z Ferro+ (z resztą obojętne jakiej firmy) łatwo o niechcianych przybyszów - glony:) Na wstępie (obojętne na jakie nawozy się zdecydujesz) lej po połowie dawki podanej przez producenta, obserwuj akwarium i potem dostosuj dawkę:)

Pozdrawiam

Paweł:)

Darkmessiahh
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Okolice Opola

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_2930.jpeg

Testy - pytanie

pawel_s w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5542
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...

Pytanie o filtr RO.

przemx23 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3078
Witam. Planuję zakup filtra RO. Tym filtrem prawdopodobnie będzie INVITAL RO Advanced. Jedyną wątpliwość jaką mam to częstotliwość korzystania z tego filtra. Mianowicie czy częstotliwość korzystania z...

Pytanie o mineralizator

BATERIA w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2788
Cześć, obecnie korzystam z mineralizatora Aquaart Hydromineral i jestem zadowolony, ale chciałem rozdzielić mineralizację osobno na GH i KH żeby mieć nad tym trochę większą kontrolę. Zamierzam przejść...

Pytanie o tabletki Neo Tabs Plant

prot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2163
Jest to seria nawozowa mikro i makro. Czy ktoś stosował i jaką ma opinię https://sklep.roslinyakwariowe.pl/tabs-plant-tabletki-nawozowe-p-33872.html Różnego rodzaju tabletki z ciekawą formułą która n...

Pytanie o nawożenie Ferką

marcin_gargi w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2077
Witam, mam pytanie do osób stosujących linię ferka. Czytałem instrukcję stosowania tych nawozów ( https://www.roslinyakwariowe.pl/artykuly/nawozenie/1979-nawozy-ferka-dozowanie.html )...

Nawozić czy nie ? O to jest pytanie :-)

karol977 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1480
Witam Mój zbiornik 125l ma już ponad miesiąc od początku podawałem CO2 z butli do tego po dwóch tygodniach podawałem potas światło 2x16w plant i sunny zaczynałem od 6h. Do celowo mam 4x16 w dwie plant...

Choroba roślin akwariowych - pytanie do Piotra Baszuckiego

kazujama w Nawożenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 15032
Mam problem z roślinami i zaczynam rozmyślać czy to nie jest choroba roślin. Po założeniu zbiornika na Cal Black Earth + CO2 + Lampa Aqualighter 1, wszystko rosło dobrze. Nagle po 3 tygodniach jeden ...

NO3 azot w płynie, pytanie.

Kalejdoskop w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2244
Czy azot NO3 podawany w płynie zawsze ma w składzie także potas K ? Mam dość sporo potasu u siebie w zbiorniku a niewiele NO3 stąd pytanie czy można podać bezpośrednio NO3 bez potasu?

Pytanie "czysto teoretyczne" dotyczące nawożenia

akwaneon w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1334
Witam. Mam pytnaie czysto teoretyczne w celu zdobycia wiedzy [WINKING FACE] Co sądzicie o stosowaniu mikro i makro? Czy polecacie jakieś inne metody nawożenia prócz substratu pod podłoże i kulek glini...

Wysokie no2, pytanie.

maciekm88 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1378
Witam. Mierzyłem jakiś czas temu no2 w dwuch akwariach i w obydwu wyskoczyło 0.3 lub trochę więcej. Walczyłem podmianami i bakterami i nic. Odrazu po podmianie wody pomiar taki sam. Dodam że podmiany ...

Statystyki

Ten temat przegląda 508 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 508 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.