Problem z plażą - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Problem z plażą

Liczba wyświetleń: 1417·Odpowiedzi: 3
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
angelini2@wp.pl

15 gru 2009, 08:50 Problem z plażą  (#1)  

Witam,
Mam problem z plaża i przesypującym sie na niego żwirkiem

Zastanawiam sie czy czyms tego nie odgrodzić - wstawic jakas deseczkę lub coś ?

Bo za każdym razem plaza jest zasypana przez żwir pewnie to wina moich kirysków.

Piasek mam dośc drobny podloże Aqua Substract II

Jak myslicie co mogłbym wsadzic pomiedzy żwirkiem a piaskiem aby ten sie nie przesypywał.

Poradźcie coś
Dzięki

angelini2@wp.pl

Anonim 1811

15 gru 2009, 09:14   (#2)  

Zazwyczaj stosuje się niewielkie kamienie obsadzone np. mchem. Z tym, że przy kiryskach to plaża nie jest dobrym pomysłem.

Anonim 1811

angelini2@wp.pl

15 gru 2009, 09:19 RE  (#3)  

Aha kurcze no wiem własnie ale moja baby lubi strasznie te kiryski :))

angelini2@wp.pl

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
haldeman Kraków

15 gru 2009, 09:39   (#4)  

Jak to się mówi taki life:) Ja sam mam w akwarium 3 dorodne sztuki bocji wspaniałych i za żadne skarby nie mogę wypełnić środkowej przedniej części jakimś "dywanem", nie ma szans aby heniek czy glosia zdążyły się ukorzenić na tyle, żeby przetrwać nocny najazd tych rybek...ostatnio nawet mi korzeń wykopały(też używam AS II) i co? Ano nic. Żonie i synowi się podobają...
Krewetek też nie wpuszczę...

haldeman
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Kraków

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

Problem z ustawieniem korzenia

BB w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 6494
Dorwałem dość ciekawy korzeń, którym chciałbym "wypełnić" zbiornik 60x30x36cm. W grę wchodzą dwa ustawienia jak na poniższych zdjęciach. Mam zagwozdkę które ustawienie wybrać i jak zaaranżow...

Problem z aranżacją 160l

Żabek w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7553
korz1.jpg Witam wszystkich. Problem polega na tym, że w moim akwarium 160l jest pusto. jako iż jestem dzieckiem, akwarium założylem bezmyślnie i w konsekwencji uzyskałem niezbyt przyjazny efekt. Opi...

Nowy baniak i problem

Jozi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3030
Witam chciałem wam przedstawić mój zbiornik który mam od 04.04.2015: Akwarium jest 200litrowe panoramiczne -Oświetlenie raz 39wat t5 luxline 865 świeci 8h -filtr Zewnętrzny Sera Bioaktiv 250 750l/h , ...

Problem z korzeniem

focus_18 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3044
W itam ma problem kupiłem korzeń w sklepie, ale nie chce zatonąć ( mocze go już kilka dni) dodam ze jak go kupiłem to był mokrawy myślałem, że nie będzie z nim problemu :( Z na ktoś jakis dobry spos...

Nowe Akwarium problem

Jozi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4547
Witam chciałem wam przedstawić mój zbiornik który mam od 15.03.2014: Akwarium jest 200litrowe panoramiczne -Oświetlenie 3 razy 39wat t5 Sylvania Grolux , luxline plus 840, luxline 865 świeci 8h -filtr...

problem z mętnieniem wody

bajtel12 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 976
Witam serdecznie.Akwarystyką interesowałem się od zawsze.Pierwsze akwarium-lata 70-słoik 3litrowy. Pózniejsze od 50-250l.Nie miałem problemów z pielęgnacjom,rozmnażaniem.Obecne 570l wym 160x60x60,no i...

Problem z roślinami duże czarne plamy pilne

Przemysław Staszewski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3435
Sam często doradzam jednak tym razem zrobiłem wielkie oczy.. W kilka dni hetheranthera przypomina śmieć.... Staurogyne repens ma plamy w kolorze spalonej gazety Bolbitis gniją fragmentarycznie liś...

Problem z eleocharis parvula

win75 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1290
Kupiłem trawkę eleocharis parvula in-vitro (w żelu), rozciałem na małe kępki i posadzilem co 5 cm w dnie (średni żwirek) Żeby nie wypływała, osadziłem te kępki dość solidnie nieco głebiej i obsypałem ...

problem wabi kusa. pilne

zajac1212 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1242
Witam ! Kilka tygodni temu założyłem wabi zakładaniu, przy zakladaniu żeby się nie rozpadła obwiazalem ja nikta za kilka dni planuje ją zalać ale nie wiem co z nitkami. Nie chcę psuć całej wabi wyciąg...

Problem z 25 litrowym akwa

stasiu_98 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 4460
Witam, jestem nowy na forum. Jest to mój pierwszy post, a więc proszę o wyrozumiałość ; ) A więc do rzeczy. Posiadam niewielkie akwarium 25 litrowe i chciałbym urządzić w nim aranżację na styl iwagum...

Statystyki

Ten temat przegląda 422 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570949
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 422 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.