Szalencze babelkowanie roslin
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Jeżeli woda wylatująca z filtra porusza taflą wody to nie jest potrzebne, zresztą odłącz i jak zobaczysz, że rybki mają przyduchę, to albo włączaj napowietrzanie, albo wyłączaj CO2 na noc. Ale raczej nie powinno Ci się nic stać.
-

mar0752
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Zalesie, ok. Krakowa
mar0752 napisał(a):Jeżeli woda wylatująca z filtra porusza taflą wody to nie jest potrzebne, zresztą odłącz i jak zobaczysz, że rybki mają przyduchę, to albo włączaj napowietrzanie, albo wyłączaj CO2 na noc. Ale raczej nie powinno Ci się nic stać.
Tak tez zrobilem. Przy takim babelkowaniu to pompka jest niepotrzebna. Zaobserwowalem , ze babelki (tlen) wytwarzane przez rosliny dostaja sie do filtra jedna rurka w moim przypadku jest to Fluval i od czasu do czasu wypuszcza druga. Bardzo naturalne wizualnie ciekawe zjawisko( fotosynteza).
-
AndrzejS
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: USA
Powiązane tematy
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
Hej
Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Amerykański startup UbiQD opracował i przetestował szkło laminowane polimerem zawierającym kropki kwantowe dzięki czemu pasywnie przekształca fotony UV oraz niebieskie w fotony czerwono-pomarańczowe. ...
Hej
Film po niemiecku.
Pachi omawia zagadnienie jak przycinać rośliny w akwarium. ?si=IWYDhJdsmvKhOg3L
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg
Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...
Witam
Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...
Chciałbym zacząć sprzedawać rośliny z przycinki tylko pytanie czy zapakowanie ich w woreczki strunowe i odrobiną wody po prostu żeby było wilgotno wystarczy? Czy trzeba np heatpack?
Witam wszystkich, jakie rośliny szybko-rosnące dadzą radę przy GH= 15,4 on, Ca 85 mg/l, Mg 15 mg/l? Czy przy tak ....banej wodzie trzeba już się bawić w RO?
|
|