Arkadia freshwater rozczarowanie
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam. Myślę ze to temat dla tych którzy planują kupić takie świetlowki .A no wlasnie ja kupiłem wydałem kupę kasy sądząc ze wreszcie akwa bedzie wyglądać dużo lepiej niż na philipsach 865 które stosuje od 4 lat z dobrym skutkiem . Wiec wkładam je do opraw włączam i co widzę , wlasnie ze nic lepszego co by dawał philips 865 widmo jest prawie nie do odróżnienia od 865 wiec po co przesłacać .Ale jak sie człowiek naczyta na fortum bzdetow od znanych czesto akwarystow to tak jest . Wniosek jest taki ze odradzam wydawać taka kase.
-
JanRO
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Slask
A ja nie odradzam - różnicę da się zauważyć. Zieleń jest "lepsza"  To już kwestia kto czego się spodziewa. Freshwater to tylko zwykła świetlówka.
-
Anonim 1811
●
chester napisał(a):A ja nie odradzam - różnicę da się zauważyć. Zieleń jest "lepsza"  To już kwestia kto czego się spodziewa. Freshwater to tylko zwykła świetlówka.
całkowicie zgadzam się z tą opinią, świetlówka warta swojej ceny. To typowa świetlówka roślinna i pięknie komponuje się z Philips 865. Piszę z wlasnego doświadczenia bo sam takowe stosuję. JanRO widocznie się źle naczytałeś tych "bzdetów" od znanych akwarystów / a widmo jest do odróżnienia  /
-

Zbyszek17
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódź
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A mnie zastanawia dlaczego kupujecie świetlówki 865 zamiast 965 ? Wiadomo nie od dziś że wyższe cri lepsze oddanie barwi nie wspomnę o świetlówkach grafika gdzie cri jest prawie idealnie 98.
-
TURYSTA
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Trzebinia
TURYSTA napisał(a):A mnie zastanawia dlaczego kupujecie świetlówki 865 zamiast 965 ? Wiadomo nie od dziś że wyższe cri lepsze oddanie barwi nie wspomnę o świetlówkach grafika gdzie cri jest prawie idealnie 98.
Ano dlatego nie kupujecie bo nie pytacie  Nikt nie bedzie się rozpisywał na temat świetlówek, bo pytanie zawarte w temacie / świetlówka Arcadia / mówi samo za siebie i taka padła odpowiedź  Tu nie chodzi o ranking świetlówek lecz o jeden model.
-

Zbyszek17
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Łódź
TURYSTA napisał(a):A mnie zastanawia dlaczego kupujecie świetlówki 865 zamiast 965 ? Wiadomo nie od dziś że wyższe cri lepsze oddanie barwi nie wspomnę o świetlówkach grafika gdzie cri jest prawie idealnie 98.
Po prostu nieraz są problemy z dostępnością. Dla przykładu z tego co mi wiadomo (możliwe że się w końcu coś zmieniło) takie TLD 965 39W T5 nie jest dostępne
Wracając do Freshwaterów to są to jedne z moich ulubionych świetlówek. Obecnie nie używam bo nie ma ich w wersji T5 39W. Barwowo są podobne do 965 (moim zdaniem)...
Pozdrawiam, Norbert
-

Norbert Sabat
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Deep In Underground
-
Witam .Mi chodzi o cene 60 zl za rure przy tak niewielkiej roznicy w widmie (ok,ok, ma troche wiecej niebieskiego ,ale to nie jest plus dla oka).To co tu piszemy napewno komus nie pomorze w dokonaniu wyboru ,bo to widmo trzeba zobaczyc,a czytac to se mozna do switu .
-
JanRO
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Slask
Powiązane tematy
Witam,
Mam zamiar wymienic swietlowki w mojej lampie 4x39w, zbiornik jaki posiadam to klasyczne 90x45x45 czyli 182l, zbiornik otwarty, slyszalem wiele dobrego o swietlowkach Arcadia freshwater 39w...
Witam serdecznie, przyszedl czas na wymiane buczacego statecznika w mojej lampie. Problem w tym ze nie mam zielonego pojecia ktory wybrac , prosze o pomoc. Znalazlem na allegro cos takiego http://alle...
Witam
Jakiś czas temu (a może całkiem niedawno) pojawiły się nareszcie świetlówki Arcadia Freshwater w wersji T5 i mocy 24W, 39W i 54W
http://www.arcadia-uk.info/product.php?pid=106&mid=10&...
|
|