podawanie co2 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

podawanie co2

Liczba wyświetleń: 1084·Odpowiedzi: 2
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
zrebak82 killarney Irlandia

03 gru 2009, 17:14 podawanie co2  (#1)  

witam z racji tego ze startuje z nowym zbiornikiem chcialbym najpierw zapytac zeby uniknac gafy w pozniejszych etapach a wiec konkretnie chodzi mi o to :
po jakim czasie po zasadzeniu roslin w akwarium nalezy podawac co2 ? zaraz po zasadzeniu roslin nalezy zalaczyc co2 czy jakis czas po posadzeniu roslin?
pytanie nr 2
czy podczas 1 zalewania zbiornika mam wlac wode z filtra ro w calosci przefiltrowana czy pol na pol, czy wlac zwykla kranowe bez filtrowania z ro?
z gory dzieki

zrebak82
Ranga: Poznaje temat

Miasto: killarney Irlandia

przemow Kalisz

03 gru 2009, 17:24   (#2)  

CO2 podawaj od samego początku.
A jaką wode lać zależy od jej parametrów jeśli w kranie jest bardzo twarda ( a tak sadze skoro posiadasz filtr RO) to mieszaj pół na pół ale kranówa i tak niech najpierw 1 dzień poleży w baniakach do odstania.

przemow
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Kalisz

zrebak82 killarney Irlandia

03 gru 2009, 17:39 zapytanie  (#3)  

wilekie dzieki za szybka odpowiedz pozdrawiam

zrebak82
Ranga: Poznaje temat

Miasto: killarney Irlandia

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Jak zakwasić wode bez CO2 ??

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 48 · Wyświetlenia: 14978
Witam Udało mi się zmiękczyć wode przy pomocy wody ro i jak w kranie mam 11 GH to teraz w akwarium mam 5 GH. I udało mi się też ją lekko zakwasić tak na 6,5 ph ale to dzięki chyba podłożu Controsoil....
YouTube

Akwarium z mchami - czy podawać CO2 i nawozić mchy?

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1771
YouTube

Low-tech bez CO2, bez nawozów, bez ogrzewania

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3982
bezco2.jpg In this video I discuss the four most important criteria for success when managing low tech planted aquascapes. 1. Substrate: Aquasoils are the best option and superior to other substra...

Jbl direct co2 test - nie działa

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1561
Dzień dobry, Jakiś czas temu zakupiłem wyżej wymieniony test do bezpośredniego pomiaru co2. Nieważne czy mierze wodę z akwarium LT, wodę kranową, wodę przegotowaną, dopiero po wlaniu wielu kropel mi...

Nawożenie HT z Co2

Dejv33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 9790
Witam, zakładam akwarium 120L HT. Oświetlenie - Chihiros LED RGB VIVID 2 Akwarium - 80x35x50 Podłoże - Platinium Soil Normal Zestaw Co2 Planowane rośliny to w szczególności średnio wymagające ale i ...

Czas reakcji na podawanie nawozów

szkot w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2216
Jakie macie doświadczenia z czasem reakcji odbudowy chlorofilu od rozpoczęcia podawania nawozów? Zapewne jest to zależne od gatunku, warunków itd. Czy można ogólnie powiedzieć jak to się w akwarysty...

Podawanie Fe

radh w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5155
Witam, Jakie sa wasze doswiadczenia z podawaniem Fe? Czy podawanie Fe jest konieczne? Zauwazylem u siebie, że podając regualrnie Fe rośliny dostaly jakis glonów. Tygodniowo sumarycznie podawalem ok 0...

Jak szybko rozpuszcza się Co2 z dzwona?

seb_ik w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4590
Dzień dobry wszystkim! Pytanie jest następujące: sprawiłem sobie do małego baniaczka ok. 20l zestaw ISTA BUTLA CO2 Z DYFUZOREM, pytanie dla obytych: jak szybko powinien znikać z dzwonu bąbel z gazem,...

Podawanie mikroelementów

MisterVento3 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1236
Witam, gdzieś na filmiku usłyszałem że mikro powinno się podawać gdy światło jest wyłączone. Rzeczywiście tak jest, czy po prostu jest to jakaś bzdura? Pozdrawiam.

Podawanie płynnych nawozów do podłoża

rrosi w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3864
Może temat zbyt przekombinowany, ale... W moim 30l jest podłoże soil Tropica, które ma już blisko 5 lat. Akwarium po kilku (chyba 3) restartach. Oczywiście stosowałem różne nawozy do podłoża: Ferka, V...

Statystyki

Ten temat przegląda 643 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570996
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 643 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.