|
|
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Chcę założyć 31 litrowe krewetkarium. Jak to zorganizować? Położyć warstwę żwiru dać filtr podżwirowy i na to np. amazonie czy rozwiązać to w inny sposób? Chcę żeby to było prawidłowo zorganizowane. Chciałbym hodować krewetki golden eye takie niebieskie lub cristal red. Czy woda mineralna taka ze sklepu się nadaje do tego celu (np. Żywiec zdrój)
-
on_30
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: warszawa
-
Jak poprawisz temat na male litery to Ci pomozemy
p.s. pamietajmy - w internecie nie piszemy wielkimi literami:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Netykieta
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Woda mineralna odpada.
Dobrze jest zaopatrzyc sie w porzadne podloze Shirakura (pod nia mozna dac podzwirowke) i zadbac o odpowiednie mineraly dla krewetek.
Poczyta troszke o dostepnych produktach:
https://roslinyakwariowe.pl/sklep/kr ... 4_576.html
bedziesz mogl zadac bardziej konkretne pytania.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
że zamierzam założyć w niedługim czasie krewetkarium a najbardziej na CR to pytanie moje dotyczy tych minerałów? bo podłoże Shirakura nie ma chyba żadnych minerałów w porównaniu z Amazonią. jakie te minerały trzeba dodać aby było wszystko ok?
Również pytanie, czy do tych krewetek nadaje się Amazonia?
-
Matrixowo
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Zduńska Wola
White Mineral i Mineral Stone 
-
Dawid Wesołowski
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Wrocław
Powiązane tematy
Witam, wiem, że w typowych krewetkariach stosuje się filtry gąbkowe ja mam w swojej kostce 31L kubełek, pre filtr, jak, kto woli HW 630B, mam pytanie odnośnie wlotu wejście rurki zasysającej, a mianow...
Witam. Mam takie pytanko ile sztuk krewetek kupić do akwarium 25l odmiana Blue Velvet? Dodatkowo proszę podanie stosunku samców do samic.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Witam wszystkich. Trochę nieśmiało zapytam o rzecz niby dla wszystkich oczywistą, a jednak strasznie trudną do znalezienia w internecie. I to nawet na forach związanych bezpośrednio z hodowlą krewetek...
dzień dobry posiadam akwarium 10l z krewetkami, na piasku pojawiły się małe szybko ruszające się robaczki. jakie to robaki? jak się ich pozbyć? czy zagrażają krewetkom? mają 1-2 mmm jest ich z 12 wido...
Witam Wszystkich przymierzam sie w niedlugim czasie zrobic restart kostki 30L. Chce stworzyc sobie krewtkarium i tu moje pytania. Jakie podłoże byście zaproponowali dla krewetek Neocaridina? Dodam że ...
Witam, mam akwa 25l które tylko stoi i się kurzy , więc zatem moje pytanie czy dało by radę zrobić z tego krewetkarium tylko bez filtra. Czy obsadzenie gęsto zbiornika da radę go napowietrzyć?
Widział...
Hej wszystkim 🤗
Jak stosujecie CO2 w akwarium z krewetkami i dużą ilością roślin ? Czy wyłączacie CO2 na noc, czy jednak chodzi całą dobę ? I jak robicie z napowietrzaniem ? Włączać tylko na noc ? Są ...
Cześć, mam problem ze swoim najmniejszym akwarium.
Dwa razy startowałem akwarium na piasku retne (testowany, nie zmienia parametrów gh / kh), bez niczego pod spodem, warstwa 1 cm. Po miesiącu czekani...
Hej, niedługo startuję krewetkarium pod taiwany i nurtuje mnie kilka kwestii, mam nadzieję, że coś podpowiecie.
1. Jako podłoże mam zamiar użyć amazonii new. Podłoże prawie roczne, także nie boje się...
Witam zamierzam założyć krewetkarium ( niebieski czołg) dla neocaridina blue velvet natrafiłem na najlepsze forum. Chciałbym ten temat założyć aby uzyskać jak najlepsze informacje od fachowców w tej d...
|
|