240 litrow restart obsada roslin - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

240 litrow restart obsada roslin

Liczba wyświetleń: 1405·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
zrebak82 killarney Irlandia
witam niedawno zakupilem zbiornik 240 litrow juwela drudi wlasciciel i postanowilem zrobic calkowity restart przy tym wymienic caly osprzet a oto on:
JBL ProFlora u402(co2)
Dennerle pH-Controller Digital 588 Comfort(ph kontroler)
JBL ProTemp S 200 W(grzalka z termostatem)
EHEIM professionel 3 2073(filtr zewnetrzny)
newair-33(napowietrzacz)
oswietlenie 184W(2x38W denerle T8 i 2X54W denerle T5)
Juwel Reflektor High Lite 4x (odblysniki)
Aquili RO Classic NPS(filtr osmozy)
JBL ProfloraStart Set 200(nawoz)
obsada docelowa:
20xrazbora klinowa
1+3 pretnik karlowaty
1+3 mieczyk
Zbrojnik lamparci(niewiem czy nie bedzie niszczyl roslin?)
+ewentualnie jeszcze jakies przydenne ryby ale niewiem jakie
i pozostaje kwestia roslin co tutaj posadzic by uzyskac efekt jak tutaj akwaria prezentowane .Rosliny beda zakupione w tutejszym sklepie i teraz prosba do wszystkich prosze o podanie co mam posadzic i ile sztuk kazdej rosliny by uzyskac pozadany efekt czekam na wszystkie propozycje

zrebak82
Ranga: Poznaje temat

Miasto: killarney Irlandia

28 lis 2009, 20:44   (#2)  

Witam, powinieneś dokładniej określić jaki typ zbiornika chcesz osiągnąć bo jest kilka do wyboru :wink:
A co do roślin, to jeżeli masz zamiar je kupować w sklepie: "roślinyakwariowe.pl" to najlepiej się skontaktować przez GG z kimś ze sklepu, wtedy można wszystko dokładnie obgadać i otrzymasz stosowne wskazówki typu, jakie rośliny wybrać aby rosły w danym oświetleniu na danym podłożu itp.
Numery GG masz podane na stronie.

lukasvip8

zrebak82 killarney Irlandia

28 lis 2009, 22:19   (#3)  

mysle ze ogolne inaczej towarzyskie troszke podchodzace pod azjatyckie poniewaz znajduja sie tu razbora i pretnik a to ryby z regionu azjatyckiego mam nadzieje ze uda sie to polaczyc w calosc jakies rady peopozycje prosze pisac

zrebak82

Miasto: killarney Irlandia

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Film Aranż w zbiorniku firmy eheim 530 litrów

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1385
Hej Film po niemiecku. Pachi w akcji. Miłego oglądania. &t=?si=mffbW9p7BTZ3zMOp
YouTube

Film 300 litrów krok po kroku

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1586
Hej Film po angielsku,ale można włączyć polskie napisy. ?si=JiWEvxlu5GavNasM
YouTube

Film Aranż w zbiorniku 240 cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1072
Hej Film po niemiecku 😁, ale warto zobaczyć końcowy efekt. Mi osobiście się ten aranż podoba. ?si=TD1HD0SsV0aj3Bpx
YouTube

Kilka ładnych ujęć roślin (George Farmer)

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1358
Zapraszam do obejrzenia.
1645554671785.jpg

Wabi kusa wybór roślin

nuendo w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 6069
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie paluadrium. Jednak , żeby nie rzucać się na głęboką wodę postanowiłem zrobić coś w stylu wabi kusa,ale z konstrukcją że skałami i mini wodospadem. Najwiekszym pro...
YouTube

Restart akwarium w ADA Poland

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2248
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Tutorial: aranżacja z wykorzystaniem 3 gatunków roślin

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1344
Aranżacja z wykorzystaniem 3 gatunków roślin. Podłoże: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/advanced_search_result.php?keywords=aquarium+soil&search_in_description=0&inc_subcat=0 Skały: https:...
YouTube

obsada dla akwarium 360l

timitu w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3068
obecnie mam 22 sztuki drobnoustek beckforda, i 8 sztuk kiryska sterby planuję dokupić 7 lub 12 kirysków i pielęgniczki kakadu. akwarium mocno obrośnięte z dużą ilością kryjówek. czy 3 haremy 1+2 nie b...

Klejenie roślin w wodzie

arek03 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4120
Witam czy jest możliwość klejenia mchu w wodzie . Jaki klej możecie polecić mi chciałem przymocować mech na skałach lecz akwarium już zalane jest. Wysłane z Redmi Note 8 Pro przy użyciu aplikacji m...

TerraPlanter - Ceramika do uprawy roślin

Rfck w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4717
Takie podobne do Adowego rulona, fajne ale drogie :) https://www.kickstarter.com/projects/terraplanter/terra-planter-the-inside-out-hydroponic-planter-pot?ref=67qcqa&utm_source=jellop&ja=z2ai...

Statystyki

Ten temat przegląda 231 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 231 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.