Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witajcie, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakie rybki mógłbym "wsadzić" do 112-stki roślinnej, na ziemi?
Chodzi mi o coś ciekawego i w miarę łatwego w hodowli.
-
Anonim 12498
●
neon czerwony i zwinnik czerwonousty piekne rybki plus ekipa sprzatajaca krrwetyki otoski kosiarka
-
rabbit
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: lublin
Usunięto użytkownika 14432
A ja bym zadał pytanie, czy zbiornik robisz dla siebie, czy dla nas ?
-
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zbiornik raczej nie będzie startował w żadnym konkursie, więc robię go dla siebie.
Neony i wszelkiego rodzaju małe stadne rybki odpadają. Miałem już coś takiego, tym razem chcę nowości. Myślałem o stadku brzanek, nie wybrałem jeszcze konkretnego gatunku, co o tym myślicie?
-
Anonim 12498
●
Brzanki wymagają chyba jednak większego akwarium.
- Sumatrzańska i mszysta są bardzo agresywne. Mogą także atakować krewetki.
- Purpurowa (moim zdaniem najładniesza) może obgryzać młode pędy i listki roślin (więc w holendrze chyba odpada). No chyba, że włączysz karmę roślinną, no ale ryzyko pozostanie.
- Różowa raczej nie trzyma się w stadzie.
Mam sentyment do brzanek i jeśli się na nie zdecydujesz, będę doglądał Twój wątek.
-
●
ja miałem brzankę pięciopręgową i z tego co wyczytałem i się dowiedziałem to najłagodniejsza z brzanek. Pewnie to prawda, bo ja je trzymałem z simulansami, czarnymi i kosiarkami oraz krewetkami. Fajne są, ale w moim akwarium atakowały mi krewetki, a u mojego kolegi w ogóle nic się nie dzieje.
Tak wiec brzanka brzanką i może atakować jak się jej to spodoba. Ale ogólnie brzanki są fajne, tylko trzeba mieć troszkę większe akwarium i większą przestrzeń do pływania.
-
Matrixowo
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Zduńska Wola
Brzanki w akwarium, to jak trzymać terriera w domu.
-
●
Nie zdecydowałem się jeszcze i wpadłem na kolejny pomysł.. Może jakieś labiryntowe? Np. Grupka Gurami Mozaikowych. Miałem kiedyś je, są piękne i spokojne, idealnie nadają się do akwarium roślinnego.
-
Anonim 12498
●
moze razbora maculata?
i ja wlasnie potrzebuje jakas parke rybek zeby urozmaicic moje akwa do maculat i krewetek. co doradzicie?
-
attyla
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: wlkp.
Powiązane tematy
Przepraszam, pewnie już miliony były tego typu pytań. Ale może ktoś znajdzie chęć żeby pomóc :) Akwarium od 4 mscy. Jak w temacie 112l. Obsada to: 8 neonów czerwonych, 5 kiryskow Julii, 4 otoski, 5 kr...
rybki chowaja sie pod filtrem lub w roslinach co zrobic?
Witam,
w swoim akwarium nie miałem szczęścia do odważnych ryb, miałem neona zielonego, czerwonego, zwykłego, teraz bystrzyki amandy i wszystkie prędzej czy później staja się płochliwe. Do akwarium rac...
Rybki osiadaja na dnie i zdychaja nie wiem co zorbic juz zwracalem sie po porade na stronie caly czas to nastapia mam molinezje i brzanki molinezji jest teraz 2 stzuki bo jedna zdechła a brzanek 6 ora...
Dzień doberek,
Jestem w trakcie zakładania nowego akwa 112l (70x40x40) OTWARTEGO.
Cały czas myślę nad obsadą do niego, na pewno chciałbym parkę barwniaków szmaragdowych i zastanawiam się co do nich ...
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...
Dzień dobry, od niedawna posiadam zbiornik 112 L po pewnej osobie z paroma rybami ( 3 Danio lamparcie, 2 zbrojniki pospolite). Akwarium jest gęsto zarośnięte posiada kilka skrytek dla ryb, temperatura...
Witam wszystkich. Postanowiłem zacząć bawić się w hodowlę krewetek i jestemw tym kompletnie zielony.Na start chciałbym jakieś w miarę łatwe w hodowli krewetki tylko właśnie nie wiem jakie.Moje pH wody...
Witam.
Posiadam w pracy akwarium 120l a w nim rybki t.j. brzanki (6), molinezje (4), gupiki(?), mieczyki(?), tetry(11), neony(5), glonojady(4), kirysy(6), danio(5), 2 welony złote długość po ok 10cm...
Jakie ryby do akwarium z brzankami ktorymi jest 6 i jedna molinezja oraz 2 kryskami chcial bym cos jescze dorzucic zeby ladnie to wygaldalo
|
|