375 Colorful Forest - Maciek Wnuk - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

375 Colorful Forest - Maciek Wnuk

Liczba wyświetleń: 2054·Odpowiedzi: 1
Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Oto moja kolejna aranżacja. Po Iwagumi chciałem odpocząć od kamieni, i stworzyć coś opartego głównie na korzeniach. Lewa strona miała być mroczna, obsadzona głównie "roślinami cienia", natomiast prawa miała być lekko kolorowa, z jaśniejszymi roślinami.
Nazwa aranżacji (Colorful Forest) ma odwoływać się do jesiennych krajobrazów. Zdjęcie również jest w żółtawej tonacji, a przebarwione na jesienne kolory drzewa symbolizują rotala i ludwgia.

Więcej informacji : http://aquadesign.fotolog.pl/

A pod tym linkiem możecie zobaczyć jak akwarium rozwijało się w skali czasu: http://aquadesign.fotolog.pl/23804,kategoria.html

Info:
[b]Akwarium</b>
150x50x50 - 375l,
[b]Oświetlenie</b>
Lampa Hailea 4x80w 10000K
[b]Podłoże</b>
Wyjałowiony Biogrunt, żwir kwarcowy
[b]Nawożenie</b>
PG Micro 6ml dziennie, KNO3, KH2PO4, MGSO4*7H2O, Chelat Fe 8% FERKA Stemma
[b]Filtracja</b>
Fluval 305, Aquael fan 2+, kaskada HBL 501
[b]Co2</b>
butla 1,5 kg. Gaz podawany do filtra Aquael fan 2+
[b]Fauna</b>
Pterophyllum scalare, Corydoras Panda, Ancriatus Sp, Otocinclus affinis, Rasbora heteromorpha
[b]Flora</b>
glossotigma elatinoides, cryptocoryne wendtii green, rotala rotundifolia, pogostemon helferi, vallisneria nana, anubias barteri var. nana, echinodorus tenellus, microsorium narrow, microsorium pteropus, microsorium "thin leaves", bolbitis heudelotii, xxx moss, blyxa japonica, ludwigia repens,

Obrazek

Gość

Anonim 1811

22 lis 2009, 09:26   (#2)  

Maćku, całkiem fajnie, ale moim zdaniem jeszcze ze dwa miesiące bym na tym popracował. To duży zbiornik i na efekty trzeba trochę dłużej poczekać. Minus za nierówne podłoże z przodu oraz zdjęcie (!). Ładne akwarium trzeba ładnie sfotografować! I nie zwalaj na sprzęt bo wszystkim się da :wink: Plus za nastrój, fajne okolice plaży oraz lewą stronę - Bolbitis zrobił dobrą robotę.
Ogólnie jest bardzo ładnie i na pewno cieszy oko, widać, że z aranżacji na aranżację robisz coraz fajniejsze rzeczy. Tylko brakuje dopracowania, ale wiem jak to jest :)

Anonim 1811

Powrót do Akwaria

Powiązane tematy

IMG_20210414_204419_9.jpg

126l - Forest - joshua

joshua w Akwaria · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7335
Kolejna odsłona mojego baniaka. Dane techniczne: Akwarium OptiWhite o wymiarach 80x35x45 - 126l Podłoże: JBL Manado + Aquabasis + ADA Laplata Sand Oświetlenie: 1x Chihiros RGB60 + A601) Kamienie scen...
YouTube

215l - Flooded forest in Amazon - Oman

Oman w Akwaria · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5107
Cześć, Oto mój zbiornik Wymiary akwarium: - 100 x 40 x 60cm Moc i rodzaj oświetlenia: - Aquael retroFit 18W Rodzaj podłoża: - piasek Rodzaj filtracji: - Eheim 2215 + 2 x korpus narurowy z wkład...
1477417702377.jpg

375l - BN/T - maciek rusznica

maciek rusznica w Akwaria · Odpowiedzi: 46 · Wyświetlenia: 17504
Nowa aranzacja akwarium,ktore nazywalo sie The simple one. Zbiornik o/w 150x50x50 Oswietlenie:odysses quad 4x80w Filtracja:hydor prof.600 i tetra ex 700 Podloze:amazonia,power sand special L,podsypki ...
dzień 4.jpeg

065l - Forest of Infinity - Mateusz Salawa

salava8 w Akwaria · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 13535
Cześć, poniżej przedstawiam moją najnowszą aranżację. :wink: Projekt jest oparty o popularne korzenie Red Moor Wood. W filmie na moim kanale YouTube ( możecie zobaczyć jak buduję hardscape, element...
YouTube

063l - Forest - Szymon Turek

MałyHeniek w Akwaria · Odpowiedzi: 82 · Wyświetlenia: 23861
Zbiornik: 60x30x36 VIV Oświetlenie: ADA solar RGB Podłoże: DarkSoil Filtracja: Aquael ultramax 1000 Nawożenie: Growise Co2: Butla wysokociśnieniowa Rośliny: Micranthemum Monte Carlo Anubias nana Stau...
IMG_1031p_IG.jpg

016l - Edge of the Forest - Mateusz Salawa

salava8 w Akwaria · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 12665
Dawno nie używałem w swoich aranżacjach korzeni . Zatem postanowiłem, że nowy projekt będzie w stylu Mizube . Jako podłoża zastosowałem żwirek oraz Amazonie. Zbiornik oświetlać będzie Aquael Leddy S...
YouTube

034l - ADA 45P Forest scape by Nigel (EN)

Nigel w Akwaria · Odpowiedzi: 43 · Wyświetlenia: 19008
So I started with a nano tank and sold it pretty quick to go "bigger". I was thinking about a second high tech setup and wanted to buy an ada 60p. But I decided to go smaller and go for the ...
YouTube

096l - Enter the forest - Szymon Turek

MałyHeniek w Akwaria · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5607
Zbiornik: 60x40x40 ow Oświetlenie: ADA Solar RGB Podłoże: DarkSoil Filtracja: Eheim 2215+ Eheim Skim 350 + Aquael mini-kani 80 Nawożenie: Cała linia Ferka/Joucifer Co2: Butla wysokociśnieniowa Roślin...
YouTube

182l - Nigel's Forest scape - Nigel [EN]

Nigel w Akwaria · Odpowiedzi: 100 · Wyświetlenia: 32052
Hello I want you to share my new and first forest scape style. Have a look at my Youtube channel :) >> http://www.youtube.com/nigelaquascaping << Final video Specs plan...

375l - Tropical Forest - Just (IAPLC 2018)

jusko w Akwaria · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 13725
Przedstawiam zeszłoroczną aranżację z konkursów: IAPLC 2018 - miejsce 164, EAPLC 2018 - jeszcze nie wiem Opis skrócę bo jest taki sam jak z poprzedniej... Akwarium: 150x50x50cm (objętość 375l) ze sz...

Statystyki

Ten temat przegląda 200 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571025
 •  Liczba wątków: 48815
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 200 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.