|
|
Kwitnaca roslina akwariowa
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Taaaa to jest Caboma. 
Bzdziszewiakiem tańczyć by sie chciało.
-

Aquario
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Bździszewo
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tak zgadles to jest Cabomba furcata trudna do utrzymania w akwarium przy slabym oswietleniu. Reszta wymagan tej roslinki jest raczej mniej istotna. Swiatlo,swiatlo i jeszcze raz swiatlo to sukces w hodowli tej pieknej roslinki.
-
AndrzejS
●
- Miasto: USA
Ano, zwykła ma żółte kwiatki 
-

Emi
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Gliwice
-
Gratuluje, zakwit rosliny w akwarium to zawsze radosc dla wlasciciela zbiornika 
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Piotr Baszucki napisał(a):Gratuluje, zakwit rosliny w akwarium to zawsze radosc dla wlasciciela zbiornika 
Tak to prawda Piotrze. Z tej radosci dokupilem druga oprawe swietlna HAGEN zeby tak mi sie wydaje polepszyc warunki dla moich roslinek. Tak mam juz dwie oprawy po 2x24W kazda. Musze powiedziec, ze jak wlaczylem obie to po pewnym czasie oprocz innych roslin w akwarium zaczal babelkowac Aquatica Nymphoides.
-
AndrzejS
●
- Miasto: USA
Powiązane tematy
hygro-ma.jpg
POCHODZENIE: Azja południowo – wschodnia
OPIS: Roślina pływająca po powierzchni wody z aksamitno-błekitnymi listkami lancetowatego kształtu.Ogonki liściowe pogrubione tworzące pływak...
Wracam po 11 latach do akwartstyki i zakupiłem dzisiaj roślinę w ciemno bez nazwy i z dziwnym nalotem. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu co to za roślina i czarne kropki na liściach.
Pozdrawiam
Dziś z wieczora taka oto niespodzianka :)
Witam. Kupiłem roślinki na all... lokalnie... Pomijam to że dostałem wielkie G zapakowane kilka roślin w jedno pudełko... ale dostalłem też parę roślin których nie zamawiałem. Oto jedna z nich której ...
Cześć
Co posadzić (przykleić)na drzewko bonsai - mini pelie czy gałęzatke albo mech. Jeśli mech to jaki gatunek polecacie?
Nie znam się tak za bardzo na roślinach. Pomóżcie mi proszęi dziękuję 🙂
Hej, ostatnio borykam się z problemem słabego wzrostu Hemianthus Cube, listy bieleją i roślina znika. Po wsadzeniu sadzonki invitro, po 4 dniach listki robią się białe.
Parametry wody
po4: 1.9
No3: ...
Jaka to roślina na pierwszym planie (zielona) 20230615_191528.jpg
Czy polecacie jakąś sprawdzoną gotową szafkę pod akwarium 112l (80x35x40cm 6mm) w rozsądnej cenie?
Najlepiej coś co macie sprawdzonego, szafka powinna być zamykana (mam dużo szpargałów, które powinny...
Witam taki problem a zarazem poradę jaka rosline polecacie na trawnik
Posiadam Eleocharis parvula ale moim kosiarką co im nie pasuje i codziennie wyrywaja go i raczej nie uda mi się go wyhodowac
Co ...
|
|