Co się tyczy Gravel and Substrate Cleaner to producent obiecuje i nawet zamieszcza zdjęcie na butelce, że produkt w 3 dni oczyści substrat z mułu i wszelkiego badziewia które powoduje że substrat nie wygląda ładnie.
Produkt wczoraj dodałem do zbiornika, efekt taki że woda się zabarwiła na brązowo ale krewetki i ryby nie zareagowały w żaden sposób. Dziś woda się sklarowała, azotany podskoczyły nieco. Poza tym nie widzę żadnych innych zmian. Czekam na rozwój sytuacji, na razie sceptycznie...[/url]
Ostatnio edytowano 12 lis 2009, 19:35 przez macz21, łącznie edytowano 1 raz
więc dzień 2 zaczął się tym że woda się sklarowała w mleko, azotany szaleją, zmian w podłożu ani na przedniej szybie mnie widać, a ryby i krewetki SZALEJĄ - pływają 8x szybciej.
na szybie pod linią sybstratu tam gdzie było zaglonienie i generalnie syf, widać delikatne przejaśnienia.
Poza tym innych skutków nie widać.
Rezultaty jakie otrzymałem po 4 dniach są zdecydowanie dalekie od tego co obiecuje producent. Zobaczymy. Za 2 tygodnie znów podam środek, może wtedy będą jakieś bardziej spektakularne efekty.
Jeśli chodzi o ten preparat do czyszczenia podłoża to ja nie widzę wizualnej różnicy na przedniej szybie. Syf jak był tak jest, choć wydaje mi się że na przedniej szybie to bardziej coś w rodzaju glona się tworzy... Nie przeczę, że środek jest skuteczny i porzyteczny, natomiast jeśli chodzi o jakąś wyraźną poprawę stanu przedniej szyby pod powierzchnią żwiru to ja nie widzę wyraźnej różnicy. 2giej butelki preparatu już nie kupiłem (mam akwa na substracie ADA Africana)
roslinyakwariowe.pl w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2867
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-artemia-mix-2-88f7e8011aff3d37a6c15ce73cd699a9.jpg
Premiera w sklepie RA - suszone jaja artemii do wygodnego wylęgu w warunkach domowych, k...
roslinyakwariowe.pl w Nawożenie· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 10292
CAL.jpg
Firma CAL Aqua Labs specjalizuje się w produkcji wysoce innowacyjnych i ekskluzywnych jakościowo produktów przeznaczonych do akwariów roślinnych. Wszystkie produkty powstają w wieloletnim pr...
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat71-aquaforest-news1-4919b799361853f2570ca1c3fdd4a626.jpg
Miło nam poinformować o wprowadzeniu do naszej bogatej oferty kolejnych produktów d...
awaxi w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1644
Witam.
Posiadam Bacter100, Clear Super, Tourmaline BC, Green Bacter. Mają one ponad 6 lat.
Rozstanie z akwarystyką. Sprzedaż mieszkania, budowa domu. Wracam do hobby.
Nadają się one jeszcze do użycia,...
AndyWawa w Zwierzęta· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1465
Witam, Czy ma ktoś wiedzę o stosowaniu Microbe Herbtana równocześnie podając K+, Fe, Classic (Planta).
W instrukcji Herbtana napisane jest : nie stosować z preparatami na bazie miedzi. Wszystkie dodat...
plantscraper1.jpg
Firma Microbe-Lift wprowadziła do oferty klej cyjanoakrylowy (100% bez domieszek).
Cechą wyróżniającą jest duże 50-gramowe opakowanie (dla porównania klej Seachem to buteleczka 4g)...
Anonim 57763 w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3241
Stosuje i wydaj mi się to dobrym połączeniem Seachem Prime przy podmianach oraz Stability i Pristine. Mam w szafce sporo Microbe-Lift SPECIAL BLEND oraz Microbe-Lift GRAVEL i zastanawiam się,czy jest ...
greir w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1047
Witam,
Chciałbym podzielić się moimi dyletanckimi doświadczeniami z używania preparatu.
Preparat zakupiłem zachęcony opisem:
"Aby obniżyć pH I utrzymać je na poziomie 6,5:
- dodaj 1 łyżeczkę (...
holenderskiebartek90 w Podłoże· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 21665
Witam
Mam pytania dotyczace tego preparatu .
Zamowilem sobie go ze wzgledu na to ze akwarium ma juz prawie 10 miesiecy a podloze jest zanieczyszczone ( szczegolnie w miejscach gdzie jest mniej roslin...
FrankieSayRelax w Nawożenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3430
Witam.
Czy stosujecie preparaty w sowich zbiornikach z pełnym nawożeniem mikro oraz makro? Przez pewien czas stosowałem po podmianie Azoo supreme bio guard, jednak zbijał no3 praktycznie do zera. Ob...
Statystyki
Ten temat przegląda 385 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571609
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 384 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej