produkty bakteryjne MICROBE LIFT - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

produkty bakteryjne MICROBE LIFT

Liczba wyświetleń: 1709·Odpowiedzi: 6
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
macz21 Wrocław

11 lis 2009, 23:24 produkty bakteryjne MICROBE LIFT  (#1)  

Cześć

Chciałbym zapuścić sondę czy ktoś ma już doświadczenia z produktami MICROBE LIFT, ponieważ nie znalazłem wątków na forum.

Zachęcony przez znajomy slep zaklupiłem 3 produkty:

Gravel and Substrate Cleaner
http://www.nashop.pl/Microbe_Lift_Gravel__Substrate_Cleaner_118ml-456.html

Special Blend - ekosystem w butelce
http://www.nashop.pl/Microbe_Lift_Special_Blend_118ml-420.html

i żel do szczepienia materiału filtracyjnego
http://www.nashop.pl/Microbe_Lift_Gel_Filter_Cartridge_Inoculant_118ml-479.html

Co się tyczy Gravel and Substrate Cleaner to producent obiecuje i nawet zamieszcza zdjęcie na butelce, że produkt w 3 dni oczyści substrat z mułu i wszelkiego badziewia które powoduje że substrat nie wygląda ładnie.

Produkt wczoraj dodałem do zbiornika, efekt taki że woda się zabarwiła na brązowo ale krewetki i ryby nie zareagowały w żaden sposób. Dziś woda się sklarowała, azotany podskoczyły nieco. Poza tym nie widzę żadnych innych zmian. Czekam na rozwój sytuacji, na razie sceptycznie...[/url]
Ostatnio edytowano 12 lis 2009, 19:35 przez macz21, łącznie edytowano 1 raz

macz21
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Wrocław

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
macz21 Wrocław

12 lis 2009, 12:29 dzień 2  (#2)  

a więc...

więc dzień 2 zaczął się tym że woda się sklarowała w mleko, azotany szaleją, zmian w podłożu ani na przedniej szybie mnie widać, a ryby i krewetki SZALEJĄ - pływają 8x szybciej.

Czekam na dzień 3 z niecierpliwością.

macz21

macz21 Wrocław

13 lis 2009, 11:36 Dzień 3 od podania S&G Cleaner'a  (#3)  

Dzień 3 od podania S&G Cleaner'a

Woda sklarowała się ale nadal jest delikatne mleko.

- Na przedniej szybie nie widać większych oznak działalności produktu.

- W warstwie 1cm od góry po bardzo dokładnym przyjrzeniu się rzeczywiście drobinki substratu są jakby czystsze.

- wzruszenie dna powoduje zauważalnie mniejsze wzniecanie osadu (osadu jest jakby mniej)

- parametry wody w normie - zrobiłem podmianę i dodałem standardowe dawki nawozów

macz21

macz21 Wrocław

14 lis 2009, 14:09   (#4)  

Dzień 4

na szybie pod linią sybstratu tam gdzie było zaglonienie i generalnie syf, widać delikatne przejaśnienia.

Poza tym innych skutków nie widać.

Rezultaty jakie otrzymałem po 4 dniach są zdecydowanie dalekie od tego co obiecuje producent. Zobaczymy. Za 2 tygodnie znów podam środek, może wtedy będą jakieś bardziej spektakularne efekty.

macz21

Jointela Dąbrowa Górnicza

28 cze 2010, 00:34   (#5)  

i jak po 2 tygodniach ?

Jointela
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Dąbrowa Górnicza

macz21 Wrocław

28 cze 2010, 22:25   (#6)  

Jeśli chodzi o ten preparat do czyszczenia podłoża to ja nie widzę wizualnej różnicy na przedniej szybie. Syf jak był tak jest, choć wydaje mi się że na przedniej szybie to bardziej coś w rodzaju glona się tworzy... Nie przeczę, że środek jest skuteczny i porzyteczny, natomiast jeśli chodzi o jakąś wyraźną poprawę stanu przedniej szyby pod powierzchnią żwiru to ja nie widzę wyraźnej różnicy. 2giej butelki preparatu już nie kupiłem (mam akwa na substracie ADA Africana)

macz21

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Piotr Baszucki Nowa Ruda

30 cze 2010, 19:24   (#7)  

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Microbe-Lift Artemia mix

roslinyakwariowe.pl w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2867
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-artemia-mix-2-88f7e8011aff3d37a6c15ce73cd699a9.jpg Premiera w sklepie RA - suszone jaja artemii do wygodnego wylęgu w warunkach domowych, k...
CAL.jpg

Produkty CAL Aqua Labs

roslinyakwariowe.pl w Nawożenie · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 10292
CAL.jpg Firma CAL Aqua Labs specjalizuje się w produkcji wysoce innowacyjnych i ekskluzywnych jakościowo produktów przeznaczonych do akwariów roślinnych. Wszystkie produkty powstają w wieloletnim pr...

Produkty Aquaforest do akwarystyki roślinnej

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat71-aquaforest-news1-4919b799361853f2570ca1c3fdd4a626.jpg Miło nam poinformować o wprowadzeniu do naszej bogatej oferty kolejnych produktów d...

Stare produkty ADA

awaxi w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1644
Witam. Posiadam Bacter100, Clear Super, Tourmaline BC, Green Bacter. Mają one ponad 6 lat. Rozstanie z akwarystyką. Sprzedaż mieszkania, budowa domu. Wracam do hobby. Nadają się one jeszcze do użycia,...

Stosowanie Microbe Lift Herbtana

AndyWawa w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1465
Witam, Czy ma ktoś wiedzę o stosowaniu Microbe Herbtana równocześnie podając K+, Fe, Classic (Planta). W instrukcji Herbtana napisane jest : nie stosować z preparatami na bazie miedzi. Wszystkie dodat...

Microbe-Lift Plantscaper - klej do epifitów

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1603
plantscraper1.jpg Firma Microbe-Lift wprowadziła do oferty klej cyjanoakrylowy (100% bez domieszek). Cechą wyróżniającą jest duże 50-gramowe opakowanie (dla porównania klej Seachem to buteleczka 4g)...

Seachem + Microbe-Lift, czy warto ?

Anonim 57763 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3241
Stosuje i wydaj mi się to dobrym połączeniem Seachem Prime przy podmianach oraz Stability i Pristine. Mam w szafce sporo Microbe-Lift SPECIAL BLEND oraz Microbe-Lift GRAVEL i zastanawiam się,czy jest ...

Microbe-lift 6,5 pH buffer stabilizer - opinie

greir w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1047
Witam, Chciałbym podzielić się moimi dyletanckimi doświadczeniami z używania preparatu. Preparat zakupiłem zachęcony opisem: "Aby obniżyć pH I utrzymać je na poziomie 6,5: - dodaj 1 łyżeczkę (...

Microbe lift substrate cleaner - opine

holenderskiebartek90 w Podłoże · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 21665
Witam Mam pytania dotyczace tego preparatu . Zamowilem sobie go ze wzgledu na to ze akwarium ma juz prawie 10 miesiecy a podloze jest zanieczyszczone ( szczegolnie w miejscach gdzie jest mniej roslin...

Preparaty bakteryjne do zbiornika High-tech.

FrankieSayRelax w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3430
Witam. Czy stosujecie preparaty w sowich zbiornikach z pełnym nawożeniem mikro oraz makro? Przez pewien czas stosowałem po podmianie Azoo supreme bio guard, jednak zbijał no3 praktycznie do zera. Ob...

Statystyki

Ten temat przegląda 385 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 384 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.